Το Xbox Anaconda θα είναι πιο προηγμένο από το PlayStation 5 [ΦΗΜΗ]

Το καυτό θέμα της εβδομάδας με τις κονσόλες επόμενης γενιάς συνεχίζεται ακάθεκτο, κάτι που ξεκίνησε ο Mark Cerny της Sony όταν αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PlayStation 5. Έκτοτε, όλο και περισσότερες πληροφορίες βγήκαν στο προσκήνιο, με επίκεντρο το υλικό της AMD που θα βρίσκεται στην καρδιά των νέων κονσολών.

Τώρα όμως πολλοί insiders της βιομηχανίας έρχονται με πληροφορίες για το επερχόμενο Xbox Anaconda (μέσω του Ainsley Bowden), αναφέροντας πως θα φέρει πιο προηγμένο υλικό από το PlayStation 5 της Sony. Υπενθυμίζουμε πως το PS5 θα φέρει 8 πυρήνες αρχιτεκτονκής Zen 2 και κάρτα γραφικών Navi, μια βελτιωμένη έκδοση της GCN αρχιτεκτονικής. Σε αντίθεση με το PS5, καιρό τώρα υπήρξαν φήμες ότι το επόμενο Xbox θα φέρει νεότερη κάρτα γραφικών της AMD υπό την κωδική ονομασία Arcturus μαζί με υποστήριξη RayTracing (κάτι που υποστηρίζει και το PS5 με την αρχιτεκτονική Navi).

Το ενδιαφέρον μας τράβηξε και ένα παλαιότερο post από άτομο που εργάζεται στην AMD, ο οποίος ήταν και αυτός που έκανε την πρώτη αναφορά στην Arcturus, η οποία βρέθηκε σε οδηγούς Linux. Όπως θέλησε να διορθώσει ο ίδιος, δεν πρόκειται για μια νέα αρχιτεκτονική όπως διαδόθηκε αρχικά, αλλά για ένα συγκεκριμένο chip που θα χρησιμοποιηθεί κάπου. Άγνωστο παραμένει το πού για την ώρα, αλλά είναι πολύ πιθανό η Arcturus να είναι επίσης μια ανανεωμένη έκδοση της GCN αρχιτεκτονικής καρτών, η οποία φημολογείται ότι φέρει περαιτέρω βελτιώσεις σε σύγκριση με την Navi, όπως τον αριθμό Compute Units (CUs) που μπορούν να υπάρχουν στην κάρτα γραφικών (συγκεκριμένα περισσότερα από 64 CUs μέγιστο που υποστηρίζει η Navi). Τέλος, από πηγές του AdoredTV μάθαμε πως η Arcturus αναμένεται το 2020, μαζί με την κυκλοφορία κονσολών.

Με τους ρυθμούς που κινείται ο χώρος την τρέχουσα περίοδο, είναι βέβαιο πως θα δούμε κι άλλες φήμες/πληροφορίες από άτομα της βιομηχανίας όσον αφορά τις νέες κονσόλες. Και με την E3 2019 να πλησιάζει, ανυπομονούμε να μάθουμε τι θα αποδειχθεί αληθινό και τι όχι.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Πάμε πόλεμο