Με υποστήριξη RayTracing το επόμενο Xbox [ΦΗΜΗ]

Καθώς κοντεύουμε όλο και πιο κοντά στην GDC 2019 που θα γίνει τον Μάρτιο (18 με 22 Μαρτίου), νέες πληροφορίες/φήμες έρχονται στο προσκήνιο για τις επόμενες κονσόλες που θα αντικαταστήσουν τα PlayStation 4 και Xbox One. Αυτή τη φορά τα νέα είναι από το στρατόπεδο της Microsoft, όπου άτομο του χώρου έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά μέσω τα φόρουμ του ResetEra.

Ο χρήστης υπό το όνομα hmqgg (που έχει επικυρωθεί από τους admins του site για τον ρόλο του στον χώρο), υποστηρίζει πως η τελευταία διαρροή τεχνικών χαρακτηριστικών του επόμενου Xbox είναι εύστοχη σε αρκετά σημεία, ενώ παράλληλα πρόσθεσε και κάποιες επιπλέον πληροφορίες. Συγκεκριμένα..

Τα τελευταία χαρακτηριστικά που διέρρευσαν είναι τα ακόλουθα :
CPU: Custom 8 cores / 16 Threads Zen 2 CPU
GPU: Custom NAVI @12+ teraflops
Memory: 16GB GDDR6
Storage: 1TB NVMe SSD @ 1+GB/s
DirectX Raytracing + MS AI

Για τα οποία είχε να πεί τα παρακάτω :
1. The hardware is partially true
2. Storage is true
3. Raytracing is true
4. Lockhart is not Streaming box
5. Xbox SoC codename is Anubis, check AMD’s plan
6. MS AI is not a part of the hardware, in other words, never heard of TPU or ASIC like it
7. How to implement Raytracing? See GDC 2019
8. Why they make a decision like Lockhart? See GDC 2019
9. Why there still no DevKit? After GDC 2019

Συνοπτικά, η κωδική ονομασία του SoC (System on Chip) που θα παρέχει η AMD στην Microsoft έχει είναι Anubis, θα περιέχει 8 πυρήνες και 16 νήματα αρχιτεκτονικής Zen 2 στα 7nm, θα φέρει τη νεώτερη έκδοση καρτών γραφικών Navi με υποστήριξη RayTracing, με συνολικά 16GB GDDR6 μνήμη όπως και NVMe SSD δίσκο (κάτι που φημολογείται να χρησιμοποιηθεί μόνο για το DevKit. Τέλος προσθέτει πως τα πρώτα DevKit θα μοιραστούν μετά την GDC.

Βέβαια τονίζουμε πως ότι διαβάσετε μπορεί να αλλάξει ή να μην ισχύει, καθώς δεν είναι επίσημες πληροφορίες από την ίδια την Microsoft. Από την άλλη, πριν περίπου μία εβδομάδα ίσως να είδαμε τα πρώτα χαρακτηριστικά από την APU του PlayStation 5.. Αυτό που μας μένει εμάς είναι ότι στην GDC αναμένουμε να μάθουμε αρκετά νέα!

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Star Wars Battlefront: Δεύτερο Patch πριν την κυκλοφορία