Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Η Naugthy Dog Σοκάρει και Εντυπώσεις από Hellblade ΙΙ | Game Recap #166»

Αυτή είναι η AMD APU του PlayStation 5

Κάτι πολύ μεγάλο βρέθηκε πριν μερικές ώρες, καθώς όπως όλα δείχνουν, έχουμε τις πρώτες πληροφορίες της επερχόμενης AMD APU (Accelerated Processing Unit) με όνομα Gonzalo, που θα είναι και η καρδιά του PlayStation 5. Πριν προχωρήσουμε, μπορούμε με μεγάλη βεβαιότητα να πούμε πως ότι δείτε παρακάτω από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών ισχύει αποδεδειγμένα, καθώς τόσο το άτομο που το εντόπισε όσο και η κωδική ονομασία μοιάζει με ότι άλλο είδαμε στο παρελθόν.

Υπεύθυνος για την εύρεση είναι ο Komachi, ο οποίος και παλαιότερα ήταν έγκυρη πηγή όσον αφορά δοκιμαστικά μοντέλα (test samples) επεξεργαστών AMD, όπως και αυτού που είδαμε ζωντανά κατά την παρουσίαση της AMD στην φετινή CES τον οποίο και είχε διερρεύσει αρκετές μέρες πιο πριν (και έπεσε πλήρως μέσα). Στο νέο προϊόν που εντόπισε λοιπόν (με κωδική ονομασία 2G16002CE8JA2_32/10/10_13E9), υπάρχουν πολλές κρυμμένες πληροφορίες, όπως συχνότητα, αριθμός πυρήνων, κατανάλωση κλπ. Ακολουθούν πιο συγκεκριμένα και αναλυτικά :

Από τα παραπάνω, που ίσως κάποιοι να μην καταλάβουν πολλά, βγήκε το παρακάτω πόρισμα : έχουμε έναν επεξεργαστή που φαίνεται να προορίζεται για την Sony με 8 πυρήνες αρχιτεκτονικής Zen+ ή της νεώτερης Zen2, στα 3.2GHz με boost, με ενσωματωμένη Navi κάρτα γραφικών, συγκεκριμένα Navi 10Lite σε συχνότητα στο 1GHz. Επίσης ξέρουμε ότι προορίζεται για τη Sony, καθώς η κωδική ονομασία αυξάνεται από αυτών που ήδη ήταν για τα PlayStation 4 και παράλληλα της Microsoft για το Xbox είναι εντελώς διαφορετική.

Τονίζουμε πως τα παραπάνω είναι από δοκιμαστικό υλικό της AMD (που θα υποστεί αλλαγές όσο περνάει ο καιρός) και όχι απλά φήμες. Και όπως όλα δείχνουν, φαίνεται να είναι πράγματι η πρώτη μας ματιά στο υλικό του PlayStation 5!

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!