WWE 2K20

Don't try this at home, school or anywhere!

Release Date
22/10/2019
Platform
PlayStation 4, Xbox One, PC
Developer
Visual Concepts
Publisher
2K Sports

Όπως κάθε ετήσιο παιχνίδι, έτσι και φέτος δίνει το παρόν το WWE της 2K Sport. Οι developers της Visual Concepts καλούνται κάθε χρόνο να ικανοποιήσουν το κοινό τους με αλλαγές που θα κάνουν ακόμη και έναν απλό παίκτη να παθιαστεί με το παιχνίδι τους. Από το 2014 ο τίτλος έρχεται κάθε χρόνο ολοένα και βελτιωμένος. Δυστυχώς φέτος μόνο βελτίωση δεν βλέπουμε αλλά πάμε μαζί να δούμε αναλυτικά το WWE 2K20.

Ξεκινώντας το παιχνίδι, το πρώτο πράγμα που θα συναντήσουμε είναι το Menu του, με τις κατηγορίες από τα αμέτρητα modes όπως το 2K Showcase που επιστρέφει με το όνομα ”The Women’s Evolution” και ακολουθεί τη καριέρα των Becky Lynch, Bayley, Charlotte Flair και Sasha Banks. Δυστυχώς το Menu παραμένει κάπως ξεπερασμένο με τις κατηγορίες να βρίσκονται η μία κάτω από την άλλη δίνοντας μία αισθητική ξεπερασμένη, που θυμίζει εποχές προηγούμενης γενιάς. Μπαίνοντας στο Career Mode δημιουργείς δύο χαρακτήρες μία γυναίκα και έναν άντρα, στη προκειμένη περίπτωση έχουμε την Red και τον Tre, δύο καλοί φίλοι που ξεκίνησαν μαζί για να εκπληρώσουν τα όνειρά τους στο WWE. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους θυμούνται ιστορίες από τους WWE Superstars και Legends αλλά και τα χρόνια του Γυμνασίου στους πρώτους τους αγώνες, διασχίζοντας το NXT και τελικά φτάνοντας στη δόξα. Ο καθένας με τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, αλλά και στυλ παιχνιδιού, όπου μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα σε Cruiser, Striker, Specialist, Powerhouse, Giant, χαρακτηριστικά και κινήσεις από μεγάλα ονόματα του WWE. Μια νέα προσθήκη στο φετινό τίτλο είναι ότι μπορείς πατώντας το τετράγωνο να κάνεις Swap ανάμεσα στου άντρα ή της γυναίκας το κινητό για να αναβαθμίσεις από εκεί τους παίκτες σου ή να τσεκάρεις μηνύματα που σου στέλνουν. Επίσης το Mixed Tag Matches σου δίνει τη δυνατότητα επιλογής πολλαπλών παλαιστών, ανάμεσα σε πολλές ομάδες μέσα στο ring. Το 2K Originals από το Day One υπάρχει απλά σαν mode για να πιάνει μια θέση στις καρτέλες καθώς δεν είναι έτοιμο όπως μας αναφέρει η 2K και θέλει χρόνο στην ανάπτυξή του – coming soon αναφέρει χαρακτηριστικά – περιμένοντας κάποιο patch για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα καθώς το πρώτο DLC με το όνομα ”Bump In The Night” ήδη κυκλοφορεί με θεματικό το Halloween.

Αφήνοντας το Career Mode, πηγαίνουμε στο Gameplay και στη συνολική εικόνα του παιχνιδιού γιατί δυστυχώς εδώ θα είμαι λίγο καυστικός καθώς τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Η μηχανή γραφικών χρειάζεται αλλαγή, αν θέλει η 2K να προχωρήσει το WWE, δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα και σου δίνει την αίσθηση συνεχώς ότι παίζεις ένα παιχνίδι προηγούμενης γενιάς. Κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο αρκετά Gif, άρθρα αλλά και βίντεο που δείχνουν το πόσο κακό είναι φέτος το παιχνίδι και πιστέψτε με δεν είναι ψέματα. Σε κάθε σχεδόν αγώνα παρατηρώ αμέτρητα bugs και glitches στα πρόσωπα των παιχτών, τυχαίες κινήσεις, μοντέλα κολλημένα σε σκάλες, προβλήματα που αν το καλοσκεφτείς φαίνονται σαν αφηρημένη τέχνη διάσημου ζωγράφου. Το Gameplay είναι εξίσου αδύνατο, με το grappling μερικές φορές να μην δουλεύει τόσο καλά, οι γροθιές δεν ανταποκρίνονται στα χτυπήματα και η κίνηση είναι υποτονική. Σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα που έχει, τα loot boxes είναι το κερασάκι στη τούρτα όσον αφορά στη δημιουργία του παίχτη, με διάφορα καλούδια να χρειάζονται πραγματικά χρήματα για να τα ξεκλειδώσετε. Στο τομέα του ήχου όμως το παιχνίδι τα πηγαίνει ικανοποιητικά και μας μεταφέρει πολύ καλά την όλη αίσθηση του αγώνα-Show. Οι σχολιαστές θέλουν ακόμη δουλειά, – μερικές ατάκες επαναλαμβάνονται στους αγώνες – αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο και σε καμία περίπτωση δεν φτάνει το NBA 2K. Στο παιχνίδι ακούγονται καλλιτέχνες και διάφορα συγκροτήματα όπως Banks, The Misfits, Muse, Andrew Watt κλπ. Εν κατακλείδι ο τίτλος δεν δείχνει όπως το WWE 2K19 που πέρυσι έκανε αρκετά βήματα μπροστά και εξέλιξε αρκετούς μηχανισμούς.

This slideshow requires JavaScript.

Συνοψίζοντας, το WWE 2K20 δεν συνιστάται στη τρέχουσα κατάσταση, δεν τα πήγε καθόλου καλά φέτος με τη 2K να βιάστηκε να μας παραδώσει ένα παιχνίδι που στη καλύτερη των περιπτώσεων θεωρείται beta. Τα bugs και τα glitches δεν βοηθούν καθόλου την όλη εμπειρία που λαμβάνεις ενώ η μηχανή γραφικών δείχνει αρκετά γερασμένη. Από την άλλη όμως δεν παύει να είναι γεμάτο modes που θα περάσεις την ώρα σου ευχάριστα λιγότερο μόνος και περισσότερο παρέα με κάποιο φίλο στα 1vs1 αλλά μέχρι εκεί και τίποτα περισσότερο.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Περνάς ευχάριστα την ώρα σου με παρέα
Η ατμόσφαιρα του ring σε κάνει να το ζεις και εσύ
Η γυναικεία επιλογή στο My Career
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Αμέτρητα bugs και glitches
Ο σχολιασμός στους αγώνες θέλει και άλλο δουλειά
Μερικά modes δεν ήταν διαθέσιμα από Day One
Δεν πάει το τίτλο ένα βήμα παραπέρα σε κανένα τομέα
Η μηχανή γραφικών είναι παρωχημένη
Loot boxes
4
ΑΠΑΛΕΥΤΟ
More Stories
Διέρρευσε υλικό από το Mass Effect: Andromeda