Busted.gr

WWE 2K19

WWE 2K19

Ένα από τα Show πάλης που συγκεντρώνουν τα βλέμματα του κοινού κυρίως στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου είναι και το WWE. Όπως είχαμε αναφέρει και στο περσινό Review του τίτλου κάποιοι αθλητές εξ αυτών έχουν γίνει ευρέως γνωστοί και τυγχάνουν μεγάλης αναγνωρισιμότητας όπως ο The Rock, o Triple H, o Shawn Michaels, ο John Cena κλπ. Βέβαια μετά το κλείσιμο της ΤΗQ τα δικαιώματα του WWE περιήλθαν στην 2Κ Sport που είναι γνωστή άλλωστε μέσα και μέσα από την σειρά του NBA 2K. Οι fans του τίτλου περιμένουν πως και πως τις βελτιώσεις κάθε χρόνο ώστε να μπορέσουν να δουν έναν τίτλο αντάξιο των ικανοτήτων που έχει το Studio της 2Κ. Η αλήθεια είναι πως από το 2014 ο τίτλος έρχεται μεν με μικροβελτιώσεις αλλά κάποιοι βλέπουν και ένα είδος στασιμότητας καθώς δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Έτσι λοιπόν φέτος έρχεται το WWE 2k19 το οποίο θα μας απασχολήσει και στο παρακάτω Review. Θα καταφέρει όμως να κάνει την υπέρβαση;

Περιβάλλον – Career Mode

Ξεκινώντας το παιχνίδι και κάνοντας μια περιήγηση στα Menu του τίτλου το πρώτο που θα παρατηρήσετε είναι τα αμέτρητα modes που έχει το παιχνίδι και η αλήθεια είναι πως αυτή η ποικιλία βοηθάει στο να μείνει κάποιος απασχολημένος για καιρό. Φέτος έχουμε την προσθήκη του Showcase Mode όπου μας εξιστορεί την καριέρα και την ιστορία ενός wrestler, του Daniel Bryan. Σίγουρα οι fans που γνωρίζουν τον χαρακτήρα – αθλητή θα ενθουσιαστούν με το εν λόγω mode καθώς πρόκειται για μια ωραία συναισθηματική ιστορία. Ακόμη φέτος έρχονται να προστεθούν τα 2K Towers στα οποία θα βρείτε διαφόρου είδους προκλήσεις και η αλήθεια ότι θα σας κρατήσουν σε ενδιαφέρον για αρκετό καιρό. Από εκεί και πέρα υπάρχουν oι γνωστές offline αλλά και online αναμετρήσεις με έναν παίχτη δύο ή και παραπάνω, με τις μάχες να διεξάγονται από το απλό ring έως και μέσα στα γνωστά κλουβιά. Όσον αφορά το Roster θα έλεγα πως είναι υπερπλήρες και δεν θα απογοητεύσει κανέναν καθώς βρίσκουμε πρωταγωνιστές του αθλήματος από το παρόν αλλά και το παρελθόν.

Βέβαια αυτό το mode που κερδίζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και φέτος είναι το MyCareer όπου μπορεί να δημιουργήσετε το δικό σας wrestler και να ξεκινήσετε από πολύ χαμηλά από την Indie σκηνή, όπως μας λέει και μέσα στο παιχνίδι, και να φτάσετε στο υψηλότερο βάθρο του Wrestling. Το θετικό στοιχείο σε σχέση με τον περσινό τίτλο είναι ότι πλέον δεν γυρίζουμε άσκοπα μέσα στους χώρους της αρένας ψάχνοντας χαρακτήρες για να μας αναθέσουν διάφορα καθήκοντα αλλά η 2K φέτος έκανε πολύ καλή δουλειά καθώς μας προσέφερε ένα καλογραμμένο σενάριο και οι επιλογές που κάνουμε έρχονται μέσω των διαλόγων. Βέβαια το εν λόγω mode δεν αγγίζει τα επίπεδα του NBA 2K19 αλλά σίγουρα όμως βαδίζει σε σωστό δρόμο. Επίσης κατά την διάρκεια ανάπτυξης του χαρακτήρα σας θα προσέξετε πως φέτος έρχεται να προστεθεί ένα είδους skill tree όπου ανάλογα μπορούμε να επιλέξουμε πως θα αναπτύξουμε τον χαρακτήρα μας. Τα Skills έχουν να κάνουν κυρίως με την σωματική δύναμη, τις διάφορες ικανότητες πάλης κλπ. Είναι μια ευχάριστη πινελιά και δίνει ένα βάθος ως προς το gameplay αλλά και την ανάπτυξη του χαρακτήρα. Όμως ένα αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι ότι τα stats του παίχτη μας ανεβαίνουν κάπως αργά και ενώ παίζουμε στην ουσία δεν έχει το αντίκρισμα που θα έπρεπε.

Gameplay
Αφήνοντας τα modes του παιχνιδιού περνάμε στο gameplay όπου δεν παρατηρούμε μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τον περσινό τίτλο με την Yukes/2K φέτος να προσθέτει το σύστημα Payback όπου μπορούμε να προσθέσουμε δύο ειδικές ικανότητες στον Wrestler μας, οι οποίες ενεργοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και έτσι μπορούμε να αλλάξουμε την ροή ενός αγώνα αν τις χρησιμοποιήσουμε έξυπνα και στρατηγικά. Έτσι το gameplay αφήνει μία αίσθηση μίξης μεταξύ simulation και arcade στοιχείου. Όμως τα προβλήματα παραμένουν ως προς το animation των χαρακτήρων καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις δείχνει προβληματικό και μας θυμίζει λιγάκι παιχνίδια περασμένων χρόνων. Το φαινόμενο είναι εντονότερο ειδικά κατά την διάρκεια των κινήσεων των παιχτών. Άλλο ένα ενοχλητικό στοιχείο της σειράς που παρατήρησα είναι ότι παρόλο που έπαιζα στο Easy και ενώ έχετε εξαντλήσει αρκετά τον αντίπαλο σας αυτός μπορεί ξαφνικά με δύο κινήσεις να σας ρίξει κάτω στο Ring και μάλιστα να σας βγάλει με σχετική ευκολία Knockout. Ειδικά το αναφέρω γιατί θα εκνευρίσει κυρίως τους νεοεισερχόμενους στην σειρά. Επίσης, τα reversals με το κουμπι R2 απαιτούν συγχρονισμό με χειρουργική ακρίβεια κάτι το οποίο είναι αρκετά απαιτητικό.

Γραφικά – Ήχος

Αφήνοντας το gameplay πάμε στον τεχνικό τομέα όπου τα παιχνίδι κατά γενική ομολογία τα πάει πολύ καλά και ιδιαίτερη εντύπωση αφήνουν οι παρουσιάσεις των αγώνων με τα intro των μαχητών να είναι όπως πρέπει και αφήνουν μια τηλεοπτική αίσθηση. Τα μοντέλα του επίσημου Roster θα τα βρείτε με κάθε λεπτομέρεια κάτι το οποίο δεν ισχύει για τους χαρακτήρες που δημιουργούμε εμείς. Όμως η μηχανή γραφικών αρχίζει δείχνει την ηλικία της και σίγουρα η σειρά θέλει μια ανανέωση σε αυτό το τομέα. Στα ηχητικά εφέ το παιχνίδι πηγαίνει πολύ καλά και η αλήθεια είναι πως μας μεταφέρει όλο το κλίμα ενός αγώνα – Show. Στην περιγραφή οι σχολιαστές δεν φτάνουν τα επίπεδα που έχουμε συνηθίσει στο NBA 2K αλλά κινούνται σε μέτριο επίπεδο με την περιγραφή να είναι επαναλαμβανόμενη από ένα σημείο και μετά. H μουσική επένδυση κινείται σε πολύ καλά επίπεδα με τραγούδια από Eminem, Bullet for my Valentine, Metallica κλπ.

Eν κατακλείδι

Το WWE 2K19 έρχεται βελτιωμένο σε σχέση με τον προκάτοχο του και αυτό φαίνεται από το MyCareer όπου ως προς την δομή του είναι πολύ καλύτερο από πέρσι. Τα νέα modes είναι ενδιαφέρον για να σας κρατήσουν απασχολημένους για αρκετό καιρό αλλά όλα αυτά ισχύουν αν είστε κυρίως fans του είδους. Το gameplay δείχνει και πάλι προβληματικό με τα γραφικά ναι μεν να είναι κινούνται σε καλό επίπεδο αλλά με την μηχανή γραφικών λίγο να δείχνει την ηλικία της.

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος Παιχνιδιού: Sports Game/Fighting
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 9/10/2018
Κυκλοφορεί για: PlayStation 4, Xbox One, PC
Εταιρεία Ανάπτυξης:Yuke’s/Visual Concepts
Εκδότρια Εταιρεία: 2K Sports

Ευχαριστούμε θερμά τη CD Media για τη έγκαιρη παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του review.

7 ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ

The Good

  • Πολλά Μοdes
  • Βελτιωμένο το MyCareer
  • Πιστη αναπαράσταση του αθλήματος

The Bad

  • Glitches στο Gameplay
  • Προβληματικό Animation
  • Γερασμένη μηχανή γραφικών
7 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Aπόφοιτος Πληροφορικής με το μικρόβιο του gaming να μπαίνει όταν στα χέρια του έφτασε το Nintendo Gameboy. Από τότε δηλώνει φανατικός gamer σε PC και κονσόλες. Αγαπημένη του συνήθεια, να προσπαθεί να κάνει χρόνο στο Nurburgring στο Gran Turismo αλλά τώρα τελευταία και στη σειρά Forza. Επίσης λάτρης κινηματογραφικών ταινιών αλλά και τηλεοπτικών σειρών. Αρρωστάκι με την ροκ μουσική αλλα και την Heavy Metal γενικότερα.

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr