Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Τι έκανες εκεί ρε XBOX αλλά... | Game Recap #167»
Remnant II
Remnant II

Remnant II

Τικάροντας όλα τα τα σωστά κουτάκια!

Release Date
25/07/2023
Played on
PS5
Platforms
PS5, Xbox Series X|S, PC
Developer
Gunfire Games
Publisher
Gearbox Publishing

Μετά από έναν επιτυχημένο souls-like πρώτο τίτλο η Gunfire Games επιστρέφει με το sequel του Remnant και θέλει να επαναλάβει και γιατί όχι να χτίσει και να ξεπεράσει πάνω στην πρώτη επιτυχία. Το Remnant 2 έρχεται με φόρα για να επαναπροσδιορίσει το third-person shooting souls-like είδος που είναι τόσο απαιτητικό και δύσκολο στην υλοποίηση.

Από την μία η συνταγή γνωστή από το πρώτο παιχνίδι με το σενάριο και αυτή την φορά να είναι μηδαμινό και γρήγορα απαρατήρητο. Από την άλλη τα τυχαία dungeons με τα κύματα εχθρών έχουν πολύ καλή ποικιλία από περιβάλλοντα και τα world bosses με αντάμειψαν και με το παραπάνω καθ’ όλη την διάρκεια της ενασχόλησης μου με το Remnant 2. Τα bosses ειδικότερα είναι ιδιαίτερα δύσκολα και το καθένα απαιτεί και συγκεκριμένη προσέγγιση ως προς το σύστημα μάχης. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά εξαιτίας της φύσης του τίτλου. Ευτυχώς, σε σχέση με τον πρώτο τίτλο, υπάρχουν και περισσότερα είδη εχθρών για να μην βαριόμαστε. Κάτι που μου άρεσε ιδιαίτερα στους διάφορους εχθρούς είναι ότι και αυτοί απαιτούν κάποιον συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης και δεν μένουμε στο άμυαλο shooting που θα μπορούσε να είναι εύκολα παγίδα για τον συγκεκριμένο τίτλο.

Στα του gameplay το Remnant 2 είναι πιο action adventure έκδοση των πατροπαράδοτων souls-like τίτλων αλλά το επίπεδο δυσκολίας παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Μπορεί βέβαια να μετριαστεί αρκετά μέσω του co-op που προσφέρει ο τίτλος αρκετά αλλά και ως solo παίκτης “προχωράει” άνετα. Ως προς τους μηχανισμούς των souls δεν εφευρίσκει ξανά τον τροχό αλλά όλα δουλεύουν άψογα και είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικά. Τα critical shots για παράδειγμα στο κεφάλι των εχθρών είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικά και το dodge δίνει συνεχώς τον απαραίτητο χώρο και χρόνο για να προσεγγίσουμε μια μάχη. Τα checkpoints  είναι δυστυχώς αρκετά απομακρυσμένα μεταξύ τους αλλά με λίγη προσοχή υπάρχει μια καλή ισορροπία ανάμεσα σε μάχη και την πατροπαράδοτη ξεκούραση σε αυτά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πριν αναφέρθηκα στο co-op που υπάρχει στον τίτλο και είναι εμφανές από άκρη σε άκρη ότι όλα γυρίζουν γύρω από αυτό. Το Remnant 2 έχει αναπτυχθεί έχοντας στο μυαλό κατά βάση μια παρέα φίλων και τα dungeons φανερώνουν ότι έχει πέσει ιδιαίτερη σκέψη πίσω από τον σχεδιασμό τους. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορεί να το τερματίσει και κάποιος solo αλλά η εμπειρία γίνεται εκπληκτική παρέα με έναν συνοδοιπόρο. Εκεί κολλάνε και τα archetypes που υπάρχουν στον τίτλο. Ο κάθε χαρακτήρας που φτιάχνουμε έχει χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε RPG με σκοπό να βοηθήσουν τόσο ένα group παικτών όσο και να κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη στο solo. Ξεκινώντας το παιχνίδι ναι μεν επιλέγουμε ένα συγκεκριμένο archetype αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να βρούμε και άλλα κατά την διάρκεια της περιπέτειας μας αλλάζοντας ολόκληρο το build που είχαμε μέχρι εκείνη την στιγμή. Για αυτούς που θα παίξουν το Remnant 2 μόνοι έχω να προτύνω ως αρχική επιλογή τον Handler o οποίος είναι all around class και κουβαλάει μαζί του και ένα σκυλάκι που βοηθάει αρκετά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στον τεχνικό τομέα το Remnant 2 εντυπωσιάζει με το σκοτάδι του και τις εμφανείς επιρροές από παιχνίδια όπως το Bloodborne. Η Unreal Engine 5 αν και δείχνει τα δόντια της δυστυχώς γονατίζει τα νέα gaming συστήματα κρατώντας αρκετά χαμηλά την ανάλυση σε όλα τα διαθέσιμα modes. Αυτό δυστυχώς γίνεται και με τα fps καθώς τόσο στο Performance Mode όσο και στο Balanced δεν καταφέρνει να κρατήσει σταθερό το πολυπόθητο 60αρι. Με βάση τις επιλογές που δίνονται επέλεξα το Quality Mode που παρά τα 30 fps ήταν το πιο καθαρό σε εικόνα αλλά και σε ολοκληρωμένη εμπειρία. Γενικά από ότι φαίνεται η UE5 θα δυσκολέψει για ακόμη μια φορά τους developers στην ανάπτυξη των τίτλων τους.

Το Remnant 2 όπως είπαμε δεν εφευρίσκει τον τροχό αλλά είναι ένας τρομερά αξιόλογος souls-like τίτλος. Ότι κάνει το κάνει καλά και πέρα από την ομορφιά του ως προς το art direction δίνει και μια φανταστική co-op εμπειρία. Είμαι σίγουρος ότι η Gunfire Games θα συνεχίσει και στο μέλλον να μας δίνει ποιοτικούς τίτλους και ευχόμαστε όλοι να είναι σε third-person προοπτική, έτσι για το καλό. Απολαύστε υπεύθυνα… 

Ευχαριστούμε την Gearbox για τη διευκόλυνση πραγματοποίησης του Review.

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

Remnant II
ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Το gunplay και το gameplay συνολικά
Ποικιλία στα περιβάλλοντα και τους εθχρούς
Τα διάφορα archetypes (builds)
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Η ιστορία είναι σχεδόν ανύπαρκτη
Προβλήματα με την Unreal Engine 5
8
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!