Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Οι ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΕΣ των TGA 2023 και το νέο God of War Ragnarök: Valhalla | Game Recap #148»

Rayman Legends Next Gen Review

To παιχνίδι που κάνει τη κατηγορία platformer ξεχωριστή.

Rayman-Legends-Logo

Ανεπτυγμένο από τη Ubisoft Monpellier, το Rayman Legends αποτελεί τη συνέχεια του επιτυχημένου Rayman Origins ενώ για πρώτη φορά ο συμπαθέστατος Rayman εισβάλει στις κονσόλες επόμενης γενιάς, PS4 και Xbox One.

Όποιος έχει μια ιδεά του τι εστί Rayman στη σύγχρονή του μορφή έχει παρατηρήσει ότι πρόκειται εκ πρώτης όψεως για ένα 2D side scrolling platformer όπου απλά τρέχεις, πηδάς και χτυπάς. Αυτό το όμορφο καρτουνίστικο co-op παιχνίδι συνδυάζει με πολύ έξυπνο τρόπο φρέσκιες ιδέες gameplay δείχνοντας περίτρανα πως υπάρχει ακόμη χώρος για δημιουργικά μυαλά σε αυτό το είδος.

Rayman-Legends-screen1

Οφείλουμε να διευκρινήσουμε για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις πως το Rayman Legends κυκλοφόρησε αρχικά το περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο για σχεδόν όλες τις γνωστές πλατφόρμες όπως Windows PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii U, και PlayStation Vita ενώ ο λόγος που το ξαναθύμηθηκαμε τώρα, όπως θα καταλάβατε, αποτελεί η εν έτει 2014 κυκλοφορία του σε PS4 και Xbox One.

Η αυθεντική εμπειρία Rayman, με το χαοτικό gameplay να το χαρακτηρίζει συνεχίζει και στις next gen κονσόλες με τις όποιες προσθήκες που πρέπει να υπάρχουν για να δικαιολογήσουν την επανακυκλοφορία του. Κάθε κονσόλα διαθέτει τα δικά της μοναδικά branded skιns, όπως για παραάδειγμα στο Xbox One υπάρχουν αυτά των Splinter Cell και Far Cry 3 franchises ενώ οι κάτοχοι PS4 έχουν την ευκαιρία να αισθανθούν κάτι από Assassin’s Creed. Αμφότεροι κάτοχοι των δύο κονσολών θα μπορούν να προμηθευτούν το νέο Funky Ray κουστούμι με Uplay πόντους.

Rayman-Legends-screen2

Επιπροσθέτως, η Xbox One έκδοση του Legends εμπεριέχει 10 αποκλειστικά challenges προκειμέου να ξεκλειδωθούν ειδικά time-limited Achievements ενώ οι παίκτες στο PS4 μπορούν να χρησιμοποιήσουν το touchpad που βρίσκεται στο Dualshock 4 καθώς επίσης και χαρακτηριστικά όπως video sharing αλλά και το ίδιαιτερα χρήσιμο off-screen play με το Playstation Vita, προκειμένου να μεταφέρετε το παιχνίδι σας στην οθόνη του Vita χωρίς να έχετε απασχολημένη τη τηλεόραση.

Τέτοια παιχνίδια είναι πάντα καλύτερα να μοιράζονται με φίλους ή με την οικογένεια, Kάθε επίπεδο δίνει την αίσθηση πως είναι ιδανικό είτε για single player είτε για co-op. Αξίζει να επισημάνουμε πάντως σε περίπτωση που δεν είναι ήδη γνωστό πως το Legends διαθέτει διασκεδαστικότατο off-line co-op. Με τη ταυτόχρονη είσοδο τεσσάρων παικτών τα πράγματα γίνονται λίγο χαοτικά και το να μπερεδευτείτε με ένα ταυτόχρονο άλμα για παράδειγμα είναι πολύ πιθανό. Για να είμαστε δίκαιοι πάντως δεν υπάρχει αντίστοιχο παιχνίδι που να έχει λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και μάλιστα δεν μπορούμε να φανταστούμε εύκολα με ποιο τρόπο θα μπορούσε.

Rayman-Legends-screen3

Στα τεχνικά μέρη η Full HD ανάλυση και τα 60 frames-per-second σε συνδυασμό με τα πανέμορφα 2D ζωντανά χρωματισμένα γραφικά του δεν θα απογητεύσουν κανέναν ενώ η εξαιρετική μουσική υπόκρουση συνεχίζει να ικανοποιεί στο έπακρο.

Με το Rayman να κυκλοφορεί σε όλες σχεδόν τις πλατφόρμες κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε ασχοληθεί έστω για λίγα λεπτά αν όχι με το Legends τουλάχιστον με το Origins. Όσοι δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία και σας αρέσει να το διασκεδάζετε είτε με τη παρέα σας είτε με την οικογένεια τότε δεν θα πρέπει να σας ξεφύγει, αν όχι για αγορά έστω για ενοικίαση.

Θετικά

– Διασκεδαστικό gameplay
– Υπέροχη απεικόνιση
– Εξαιρετικό off-line co-op

Αρνητικά

– Απουσία on-line co-op

Ταυτότητα Παιχνιδιού

Βαθμολογία: 9 / 10
Πλατφόρμα που χρησιμοποιηθήκε για Review: PS4
Είδος: Platformer
Κυκλοφορεί για: PC, Xbox 360, PS3, Wii U, PS Vita, PS4, Xbox One
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30/08/2013 28/02/2014 (PS4, Xbox One)
Εκδότρια εταιρία: Ubisoft
Εταιρία ανάπτυξης: Ubisoft Monpellier
Διάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Επίσημη ιστοσελίδα: http://rayman.ubi.com/legends/en-gb/home/

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!