PlayerUnknown’s Battlegrounds (PS4)

To  PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) κάνει την είσοδό του στο PlayStation 4 και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για ένα παρόμοιο port με αυτό του Xbox. Την άποψη μας για το port στο Xbox μπορείτε να την βρείτε εδώ. Όπως είναι προφανές, πλέον η σκηνή των battle royale παιχνιδιών έχει γεμίσει και ο καθένας μπορεί να επιλέξει τον τίτλο που τον ενδιαφέρει. Η Epic Games με το Fortnite κάνει “παπάδες” τόσο σε νούμερα παικτών αλλά και σε χρήματα, με τις υπόλοιπες εταιρίες να τρέχουν να πάρουν ένα “κομμάτι” από την πίτα. Πρόσφατο παράδειγμα και το Call of Duty: Black Ops 4 αλλά και το Battlefield V με τα δικά τους battle royale mode. (Στο Battlefield V ακόμη το περιμένουμε βέβαια αλλά που θα πάει; Θα’ρθει!)

Αν και πέρασαν περίπου δύο χρόνια από την αρχή των battle royale παιχνιδιών το PUBG ακόμη και στο PC δείχνει ότι είναι πολύ αδύναμο και χαώδης. Άπειρα bugs, άπειρα fixes, με τα port των κονσολών, και στην προκειμένη περίπτωση του PS4, να είναι μια μισοτελειωμένη δουλειά που βγήκε μόνο και μόνο για να υπάρχει στην αγορά. Να πω εδώ ότι προσωπικά το έπαιξα σε PS4 Pro και Xbox One S. Με μεγάλη μου χαρά παρατήρησα ότι στο PS4 ο χειρισμός του έχει βελτιωθεί αισθητά καθώς ακόμη και σήμερα, ένα χρόνο μετά, στο Xbox δεν μπορώ να στοχεύσω με τους αναλογικούς, με τίποτα.

Στην μητέρα των μαχών, στο PS4 Pro τρέχει σε 30 fps με πολλά framedrops και stutters τα οποία δεν βοηθούν στην όλη εμπειρία. Τα γραφικά είναι προφανέστατα προηγούμενης γενιάς με μόνη καλή στιγμή τον χειρισμό που όπως είπα και πιο πάνω είναι αισθητά καλύτερος από αυτόν που βλέπουμε στο Xbox. Το sensitivity και η Deadzone δεν χρειάζονται πάρα πολλές μετατροπές και θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τα παιχνίδια σας από την πρώτη στιγμή. Η εταιρία έχει κάνει αρκετές προσπάθειες να δώσει στο κοινό του PS4 ότι δίνει και στο PC με ξεχωριστό client με τον Public Test Server έτσι ώστε να δοκιμάζουμε την τύχη μας στους νέους χάρτες και στα νέα modes που θα υπάρξουν αλλά νομίζω ότι όλα ήρθαν πολύ… αργά.

Το PUBG ναι έχει όλα τα κακά που είπα και θα το ακολουθούν νομίζω για πολύ καιρό ακόμη, αλλά έχει και πολύ καλά στοιχεία. Ένα από αυτά είναι το γεγονός ότι για εμένα προσωπικά συνεχίζει να είναι πολύ πιο διασκεδαστικό από το αντίπαλο δέος του Fortnite. Το ξέρω ότι πολλοί από εσάς θα διαφωνήσετε αλλά νομίζω ότι το Fortnite έχει πλέον ως στόχο την τσέπη μας και όχι το gameplay του. Η έκδοση του PUBG στο PS4 μου έδωσε να καταλάβω ότι η PUBG Corp. θέλει να ξεφύγει από το κάθε τι που έχει να κάνει με το Fortnite και επιτέλους βλέπει τον τίτλο της ως μοναδικό του είδους του. Όλα αυτά βέβαια θα ήταν ακόμη πιο ωραία αν και το τελικό οπτικό αποτέλεσμα δεν περιείχε χόρτα που ξεπετάγονται μέσα σε σπίτια ή γραφικά που δεν “φορτώνουν” αλλά και πάλι το PUBG έγινε γνωστό και λατρεύτηκε για αυτά του τα προβλήματα.

Επίσης, είναι τουλάχιστον θετικό ότι οι developers ακούν την κοινότητα τους και προσπαθούν συνέχεια να αλλάξουν προς το καλύτερο τον τίτλο. Πολλές φορές το καταφέρνουν άλλες πάλι όχι και τόσο. Ένα πολύ τρανταχτό παράδειγμα είναι το ανύπαρκτο crossplay που δεν πρόκειται έρθει και ποτέ. Το Fortnite κατάφερε να πείσει την Sony να τους δώσει το πολυπόθητο ΟΚ αλλά νομίζω ότι η εταιρία ανάπτυξης του PUBG δεν έχει πλέον την δυναμική για να απαιτήσει κάτι τέτοιο. Πράγμα άσχημο για όλους αυτούς που θα το αγοράσουν. Αποκλειστικά Multiplayer τίτλος είναι άλλωστε!

Το PlayerUnknown’s Battlegrounds για το PS4 είναι ένα κακό port που δεν έχει βελτιωθεί από αυτό του Xbox One. Η όλη ιδέα του PUBG νομίζω ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε μια οικιακή κονσόλα. Μην ξεχνάμε ότι ακόμη και στα PC θα πρέπει κάποιος να έχει ένα πολύ καλό build για να απολαύσει σωστά την εμπειρία. Αυτό τα λέει όλα. Εννοείται ότι για κάποιον που βαρέθηκε το Fortnite και το community του, το PUBG είναι η όαση που περίμενε εδώ και καιρό, αλλά να είναι έτοιμος για πάρα πολλά bugs και με υποσχέσεις από την μεριά των δημιουργών που δεν ξέρω αν μπορούν να υλοποιηθούν. Αν δεν σας ενοχλούν αυτά θεωρώ ότι θα περάσετε καλά με τον τίτλο και αν μη τι άλλο στα 30 ευρώ δεν πληρώνετε τιμή ΑΑΑ παιχνιδιού. Τέλος, για κάποιον που δεν έχει δοκιμάσει κάποιον battle royale τίτλο θα του συμβούλευα να κοιτάξει προς Call of Duty μεριά για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

[vc_row][vc_column width=”1/2″]

[/vc_column][vc_column width=”1/2″]
Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος: Battle Royale
Κυκλοφορεί για: PS4,Xbox One & PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 07/12/2018
Εκδότρια εταιρία: PUBG Corporations
Εταιρία ανάπτυξης: PUBG Corporations

Ευχαριστούμε θερμά την Sony Hellas για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review.

[/vc_column][/vc_row]

More Stories
LG G7 ThinQ: Επίσημο και πανίσχυρο!