Busted.gr

PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG)

PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG)

Το Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG) είναι από τα παιχνίδια που δεν χρειάζονται συστάσεις. Μπήκε στην ζωή μας το καλοκαίρι και έκτοτε σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Η μεγάλη απήχηση που είχε στον κόσμο του PC είχε ως αποτέλεσμα την μεταφορά του και στις κονσόλες. Το PUBG έκανε την εμφάνιση του αποκλειστικά στο Xbox One την τελευταία εβδομάδα και αυτή είναι η γνώμη μας.

Αρχικά να πω ότι μιας και το παιχνίδι είναι ή τουλάχιστον ήταν μέχρι να γραφτούν αυτές οι σειρές, Game Preview θα το αντιμετωπίσουμε ως τέτοιο και όχι ως έναν τελειοποιημένο launch τίτλο.


Εισαγωγή


Το PUBG είναι ένας σκληροπυρηνικός multiplayer τίτλος όπου βάζει στην ζωή μας το λεγόμενο battle royale. Ουσιαστικά πρόκειται για την ανάδειξη του ταλέντο μας να επιβιώνουμε μέσα σε έναν τεράστιο χάρτη με άλλα 99 άτομα. Όσο απλό και αν φαίνεται σαν ιδέα τόσο περίπλοκο και εθιστικό είναι. Ο χάρτης είναι τόσο μεγάλος που αναγκαστικά απαιτείται σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές να χρησιμοποιήσουμε μεταφορικά μέσα τα οποία όσο γρήγορα και αν είναι άλλο τόσο ευάλωτους προς τους άλλους παίκτες μας κάνουν καθώς ακούγονται από χιλιόμετρα μακριά.

Οι επιλογές της ομάδας ανάπτυξης είναι πανέξυπνες καθώς δεν σου δίνουν και πολλά περιθώρια να σκεφτείς τι πρέπει να κάνεις. Η συνεχής κίνηση και το “σωστό” lootάρισμα είναι αυτό που σε κρατάει καρφωμένο στην τηλεόραση προσπαθώντας να το τελειοποιήσεις. Η ασφαλής περιοχή μικραίνει συνεχώς και αυτό είναι ακόμη ένα συστατικό της επιτυχίας του PUBG.


Gameplay


Όσον αφορά τον χειρισμό του παιχνιδιού στην κονσόλα της Microsoft όλα ευτυχώς δείχνουν σωστά. Προσωπικά φοβόμουν ότι τα μενού και όλες αυτές οι επιλογές που υπάρχουν στα PC θα δυσκόλευαν την μεταφορά του τίτλου στις κονσόλες, κάτι που αριστοτεχνικά η ομάδα ανάπτυξης μαζί με την βοήθεια της Microsoft κατάφερε να αποφύγει. Όλα δείχνουν να βρίσκονται στην θέση τους και δεν “ζαλίζει” ο τρόπος lootαρίσματος ή το μενού επιλογών.

Όσοι έχουν παίξει το PUBG στο PC ήδη γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ καλό shooter παιχνίδι το οποίο κοιτάει στα μάτια τους “μεγάλους” του είδους. Παρά τα προβλήματα με το sensitivity το οποίο θα πρέπει να το δοκιμάσετε μόνοι σας για να δείτε πως σας βολεύει γνώμη μου είναι να μηδενίσετε στις επιλογές το DeadZone, από εκεί και πέρα νομίζω όλα θα σας γίνουν πιο εύκολα. Η κίνηση μέσα στον χάρτη του χαρακτήρα και οι σκοπεύσεις θέλουν λίγο χρόνο για να τις συνηθίσει κάποιος αλλά μετά από λίγες ώρες φαίνονται φυσικές.


Οπτικοακουστικός τομέας


Όσον αφορά τώρα το κακώς κείμενα του παιχνιδιού, ναι υπάρχουν πολλά αλλά δεν παύει να είναι ένας work-in progress τίτλος. Στο αρχικό lobby του παιχνιδιού τα frame drops είναι σε εκνευριστικό επίπεδο πολλά και κατέληξα στην επιλογή να μένω σταθερός στο συγκεκριμένο κομμάτι έτσι ώστε να μην χαλάει η εμπειρία μου τζάμπα, έτσι και αλλιώς το lobby δεν προσφέρει κάτι. Τα πράγματα δυστυχώς δεν γίνονται καλύτερα όσο πετάς με το αεροπλάνο ή όσο πέφτεις με το αλεξίπτωτο, θεωρώ ότι όσοι ενδιαφερόμασταν για το παιχνίδι έχουμε ήδη δει και την παρουσίαση του Digital Foundry όπου έχουν τα ίδια προβλήματα με εμένα ακόμη και στο Xbox One X. Όλα αυτά βέβαια αρχίζουν να αποτελούν παρελθόν με το που “πιάσουμε” έδαφος, από εκεί και πέρα δεν είδα, τις αρκετές ώρες που έχω παίξει, frame drops κάτι που δείχνει πολλά υποσχόμενο.

Εμφανισιακά το παιχνίδι είναι πολύ “βασικό”. Δεν πρέπει να περιμένουμε με τις hardware δυνατότητες των κονσολών κάτι παραπάνω. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άσχημο αλλά με χάλασε που πέφτοντας με το αλεξίπτωτο δεν βλέπω τα σπιτάκια κατευθείαν και εμφανίζονται σιγά σιγά στο One S. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που με τον καιρό και το costumization έχουν την δυνατότητα να το φτιάξουν. Ηχητικά θεωρώ ότι είναι από τους καλύτερους τίτλους (αν όχι ο καλύτερος) που έχουν δημιουργηθεί με την στρατηγική προσέγγιση μάχης στο μυαλό. Επιτακτική είναι η ανάγκη χρήσης ακουστικών καθώς μέχρι και το θρόισμα των φύλλων ενός θάμνου μπορεί να αποβεί καταλυτικό για να καταλάβουμε κάποιον αντίπαλο δίπλα μας.


Εν κατακλείδι


Το Playerunkown’s Battlegrounds ήρθε στην ζωή των κονσολών για να μείνει. Μπορούμε να παραπονεθούμε για τα frames, για το ότι πάσχει σαν εικόνα δίπλα δίπλα με ένα high end PC άλλα πρέπει να καταλάβουμε ότι και μόνο που υπάρχει στην κονσόλα μας είναι κάτι πολύ θετικό. Για τα 29,99 ευρώ που διατίθεται το παιχνίδι στην αγορά νομίζω ότι κάθε xboxάκιας που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να το έχει. Η σχέση ποιότητας-τιμής στο PUBG είναι σε όλους τους τόνους μαγευτική. Μπείτε γρήγορα να διασκεδάσετε και αφήστε στην άκρη τα frame drops καθώς το παιχνίδι δεν είναι σε καμία περίπτωση, έστω και στην σημερινή του μορφή, unplayable.

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: Xbox One
Είδος: Battle Royale
Κυκλοφορεί για: Xbox One, PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12/12/2017
Διάθεση για την Ελλάδα: Microsoft Hellas
Εκδότρια εταιρία: Capcom
Εταιρία ανάπτυξης: PUBG Corporations, Microsoft Studios
7.5 ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ

Summary

Υ.Γ. 1: Αν έπρεπε να δώσω κάποια βαθμολογία αυτήν την στιγμή λόγω των τεχνικών προβλημάτων θα του έδινα 7.5/10 αλλά θεωρώ ότι το τελικό προϊόν θα είναι για πολύ μεγαλύτερη συνυπολογιζόμενοι το τελευταίο Patch που δέχθηκε και διορθώνει αρκετά bugs. Υ.Γ. 2: Όποιος καταφέρει να πάρει Winner Winner Chicken Dinner με μόλις ένα kill τον μισώ.

7.5 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr