Pikmin 3 Deluxe

Release Date
07/10/2020
Platform
Nintendo Switch
Developer
Nintendo
Publisher
Nintendo

Είναι κάποιες κυκλοφορίες παιχνιδιών που ταιριάζουν γάντι με τις περιόδους της εποχής. Η αλήθεια πως βρισκόμαστε σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση γενικώς αλλά ας προσπαθήσουμε να είμαστε αισιόδοξοι και ας ελπίζουμε για το καλύτερο όσον αφορά τον Κορωνοϊό. Για να πάρουμε λίγο και τα πάνω μας και για να έχουμε και να ασχολούμαστε με games μέσα στην καραντίνα στα χέρια μας ήρθε ένας ακόμη τίτλος για το Nintendo Switch ο οποίος θα σας εκπλήξει ευχάριστα και θα περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας. Ο τίτλος με τον οποίο θα ασχοληθούμε δεν είναι άλλος από τον Pikmin 3 Deluxe το οποίο το είχαμε πρωτοδεί στην ουσία στο άλλοτε «πετυχημένο» σύστημα της Nintendo το Wii U. Έτσι λοιπόν ο τίτλος έρχεται ως αυτούσια σχεδόν μεταφορά μετά από αρκετά χρόνια με σαφώς κάποιες προσθήκες σε σχέση με τον όμοιο προκάτοχο του. Να πω την αλήθεια δεν είχα την ευκαιρία να το παίξω τότε και στην ουσία ήταν η πρώτη φορά που ασχολήθηκα με τον τίτλο.

Aς πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και να τονίσουμε πως το Pikmin 3 Deluxe πρόκειται για ένα real time στρατηγικής παιχνίδι με action στοιχεία όμως. Η ιστορία του Pikmin 3 Deluxe δε θα τη λέγαμε και ιδιαίτερα πολύπλοκη. Ο πλανήτης μας έχει ξεμείνει από πόρους ζωτικής σημασία και έτσι εμείς με τους τρεις χαρακτήρες μας θα ψάξουμε για άλλους πλανήτες και πόρους για φαγητό. Το σκάφος θα καταλήξει στον πλανήτη Pikmin όπου εκεί θα έχουμε και την πρώτη επαφή με αυτά τα μικρά ομόρφα πλασματάκια. Έτσι τα Pikmin βοηθάνε στο να συλλέξετε τους πόρους σας αλλά και στο να ξεπεράσετε και διάφορα εμπόδια μέσα στον χάρτη.

Οι χάρτες που θα έχετε στην διάθεση σας θα είναι μεγάλοι αλλά λίγο θα σας περιορίζει ο χρόνος καθώς υπάρχει timer όπου τυπικά τελειώνει ημερολογιακά η ημέρα. Έχουμε πολλά καθήκοντα κατά την διάρκεια των αποστολών και ο χρόνος που απομένει κάθε φορά είναι λίγος. Στόχος μας φυσικά είναι να αποταμιεύουμε πόρους κάθε φορά ώστε να μπορούμε να επιβιώνουμε. Μιας και μιλήσαμε για τους χάρτες τολμώ να πω πως έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε και ως προς την Strategy φύση του πράγματος το Pikmin 3 πετυχαίνει τον στόχο του. Πρέπει να διαχειριστείτε και τον χρόνο σας αλλά και τις ομάδες των χαριτωμένων Pikmin καθώς θα σας βάλουν σε σκέψη πως θα τα διαχειριστείτε ώστε να εκπληρώσετε τις αποστολές. Ο χειρισμός είναι πολύ απλοϊκός και κατανοητός και μέσα από τα tutorial που μας δίνει απλόχερα ο τίτλος όλα γίνονται πολύ ωραία. Τα περιβάλλοντα του τίτλου θα μας θυμίσουν οικεία μέρη όπως μια μικρογραφία ενός κήπου απλά όλα δείχνουν σε μεγέθυνση καθώς τα Pikmin και γενικά οι ήρωες μας είναι μικροσκοπικοί. Οι ομάδες των Pikmin που θα συναντήσετε η κάθε μία θα έχει τον σκοπό της και ανάλογα θα έχει χρωματικές διαφορές.

Το Pikmin 3 Deluxe προσφέρει και Co-op Mode όπου χωρίζεται σε Split Screen και σαφώς το κάνει ακόμη πιο διασκεδαστικό καθώς δύο και περισσότερα άτομα θα μπορούν να διαχειριστούν τους εξερευνητές μας. Ακόμη πιο τέλειο θα ήταν αν αυτή η λειτουργία υποστηρίζονταν και δια μέσω Multiplayer στο να παίζατε απομακρυσμένα με τους φίλους σας. Στο κομμάτι των γραφικών, το Pikmin 3 Deluxe τα πάει περίφημα καθώς όλα δείχνουν πολύ όμορφα παρ’ όλο που δεν έχουν πολύ μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν. Στο κομμάτι το ηχητικό όλα αρμόζουν με την χαριτωμένη διάθεση που υπάρχει στον τίτλο.

Το Pikmin 3 Deluxe είναι το κατάλληλο παιχνίδι των ημερών καθώς και με την καραντίνα είναι ένας must τίτλος. Είναι ευχάριστος ως προς το gameplay καθώς αποτελεί μια strategy εμπειρία με το μόνο μειονέκτημα ίσως να είναι ο χρόνος που έχετε κατά την διάρκεια της ημέρας στο παιχνίδι. Θα ήταν πολύ ευχάριστο αν η Co-Op εμπειρία ήταν και μέσω Multiplayer. Δυνατό ατού του τίτλου είναι ο χειρισμός καθώς όλα είναι τόσο βατά και κατανοητά. Επίσης πέρα από το Campaign έχετε και άλλες δεκάδες άλλες αποστολές να ασχοληθείτε όπου έτσι έχουμε και τον παράγοντα επαναληψιμότητα. Στο γραφικό τομέα αν και εμένα μου φάνηκε όμορφο όμως ίσως κάποιοι που το έχουν ξαναπαίξει στο Wii U ίσως δεν δουν καμία οπτική αναβάθμιση.

Ευχαριστούμε θερμά τη CD Media για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review.

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Ευχάριστη έκπληξη ως strategy τίτλος
Gameplay μηχανισμοί
Eπαναληψιμότητα
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Χρονικό περιθώριο αποστολών
Απουσία Multiplayer
Μη αναβαθμισμένος γραφικός τομέας
8
ΥΠΕΡΟΧΟ
More Stories
Busted αποκλειστικό: Έρχεται ελληνική μεταγλώττιση στο Netflix