Marvel’s Avengers

Οι εκδικητές ξανάρχονται

Release Date
04/09/2020
Platforms
PS4, Xbox One, PC, Stadia
Developer
Crystal Dynamics
Publisher
Square Enix

Σίγουρα όλοι σε κάποια φάση της ζωή μας και ιδιαίτερα τα παιδικά μας χρόνια θα είχαμε πετύχει ένα τεύχος Comics με θέμα τους σουπερ ήρωες της Marvel. Aν και προσωπικά αγαπώ ένα κλικ παραπάνω τους ήρωες της DC σίγουρα δεν έχουν περάσει απαρατήρητοι ήρωες όπως ο Spiderman, ο Captain America, o Ιronman, ο Hulk ή ο επιβλητικός Thor καθώς και πόσοι άλλοι ήρωες. Τα τελευταία χρόνια, σχεδόν στο βάθος της δεκαετίας αυτής, η Marvel κατάφερε μέσω της μεγάλης οθόνης να φέρει πολλές υπερπαραγωγές στην δημοσιότητα και έτσι οι σούπερ ήρωες να γίνουν πιο γνωστοί στο ευρύ κοινό και βλέπουμε τις εταιρείες ανάπτυξης των videogames ολοένα και περισσότερο να θέλουν να φέρουν παιχνίδια με αυτό το θέμα. Μετά την πετυχημένη μεταφορά της Insomniac Games με το Spiderman σειρά είναι των Crystal Dynamics και Square Enix να φέρει το Marvel’s Avengers. Το αν είναι πετυχημένη η μεταφορά θα το δούμε στο κείμενο που ακολουθεί.

γεγονότα ξεκινούν με την μικρή Kamala Khan η οποία ως fan των Avengers πηγαίνει να τους επισκεφθεί την λεγόμενη Α-Day μέρα, όπου είναι μια γιορτή αφιερωμένη στους προστάτες ήρωες. Όμως η γιορτή αυτή τελειώνει σύντομα και κάπως άδοξα καθώς το Helicarier θα πυροδοτήσει μια έκρηξη με αποτέλεσμα οι Avengers να είναι καταζητούμενοι ως εγκληματίες. Η Κamala Khan (αργότερα αναφέρεται και ως Ms Marvel) κάποια χρόνια μετά να αναζητήσει τους Avengers με σκοπό να εξουδετερώσουν την εγκληματική Α.Ι.Μ που και καλά προσπαθεί να προστατέψει τους πολίτες.

Η Crystal Dynamics με προϊστορία από την σειρά των Tomb Raider κατάφερε να δημιουργήσει μια “νέα” ιστορία αφού πρώτα έχει αντλήσει και έχει εμπνευστεί μέσα από τα comics. To Campaign της σειράς κρίνεται να πω την αλήθεια ικανοποιητικό διασκεδαστικό και προσδίδει εξίσου καλά τις προσωπικότητες των ηρώων έχοντας ως υπόβαθρο για τον καθένα την ιστορία που έχει μέσα από τα Comics. Mου άρεσε που το παιχνίδι ξεκινά με την νέα μας ηρωίδα την Kamala Khan και είναι ωραίο που στην συνέχεια δουλεύει ως συνδετικός κρίκος στο να επαναφέρει τους Avengers εκεί που ήταν κάποτε. Το σενάριο δεν είναι κάτι το καινούργιο ή το πρωτότυπο ή το ξεχωριστό αλλά στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και θα σας κρατήσει απασχολημένους πάνω από 12 ώρες.

Αφήνοντας λίγο το σενάριο πάμε στο gameplay όπου το Marvel’s Avengers θα το χαρακτηρίζαμε έναν action adventure τίτλο με πολλές δόσεις beat em up. To campaign του τίτλου χωρίζεται σε αποστολές άλλοτε οι κύριες που αφορούν καθαρά το campaign και άλλοτε οι δευτερεύοντες που θα σας βοηθήσουν να αναβαθμίζετε τους σούπερ ήρωες. Κατά την διάρκεια του Campaign θα έχετε την δυνατότητα να ξεκλειδώνετε και να παίζετε με τους ήρωες ανεβάζοντας τους level, αναβαθμίζοντας τα skills και τα Abilities. Κάθε ήρωας έχει του δικό του Skill tree και δικά του Abilities με αποτέλεσμα το gameplay να έχει κάποιο ενδιαφέρον. Στις αποστολές μπορείτε να έχετε και συμπαίκτες όμως η Α.Ι δεν είναι σε πολλές περιπτώσεις και πολύ αποτελεσματική καθώς πολλές φορές σου δίνουν την αίσθηση ότι δεν βοηθούν καθόλου. Μέσα από τις αποστολές θα μπορείτε να κάνετε looting και grinding materials, cosmetic gear αλλά και θα μπορείτε να αναβαθμίσετε την πανοπλία(Gear) ως προς τα στατιστικά γιατί οπτικά μην περιμένετε να δείτε κάτι παρά μόνο κάποια cosmetics που θα ξεκλειδώνετε. Επίσης κάποιες αποστολές προσφέρονται και με matchmaking όπου μπορείτε να παίξετε συνεργαζόμενοι με άλλους. Φυσικά μπορείτε να ολοκληρώσετε και μόνος σας το campaign με την AI Companion που λέγαμε πιο πάνω.

Τελειώνοντας το campaign ένα άλλο σημείο του τίτλου που μας προ-ιδεάζει να ασχοληθούμε είναι και το Multiplayer κομμάτι του τίτλου. Το καλό είναι ότι μέσω του Matchmaking μπορείτε να βρείτε άλλα τυχαία άτομα και να ολοκληρώσετε τις αποστολές. Αυτό το αναφέρω σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιον γνωστό να παίξετε. Μέσα από το War Table βλέπουμε διάφορες υπό-ενότητες αποστολών όπου κάθε μία εξυπηρετεί κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Το War Table ανανεώνεται συνεχώς με νέες αποστολές εβδομαδιαία και άλλες που αλλάζουν καθημερινώς. Γενικότερα το όλο feeling που αποκομίζεις από το multiplayer κομμάτι είναι ότι από ένα σημείο και μετά είναι απλά μια επαναλαμβανόμενη ρουτίνα. Όταν θα πρώτο-δείτε όλες αυτές τις διαφόρου τύπου αποστολές μπορεί να εκπλαγείτε από την ποικιλία αλλά θα δείτε μια επαναληψιμότητα. Στόχος σας φυσικά είναι η τελειοποίηση του χαρακτήρα σας από πλευράς level και abilities. Σίγουρα θα είναι ενδιαφέρον στην αρχή αλλά θα σας κουράσει στην πορεία.

Αξίζει να αναφέρουμε όμως και την προθυμία της Crystal Dynamics στο να φέρει νέο υλικό μέσω των Free updates με νέους χαρακτήρες και νέες αποστολές. Ευελπιστούμε πως θα υπάρξει βελτίωση αρκετή ως προς το Multiplayer κομμάτι.

Περνώντας στο τεχνικό κομμάτι να πω πως τα γραφικά δείχνουν αρκετά όμορφα όμως με προβλημάτισε αρκετά το Framedrop σε κάποιες σκηνές αλλά και τα glitches στα γραφικά όπως και πως μερικά από αυτά φόρτωναν αργότερα μέσα στο παιχνίδι. Σαφώς θα συναντήσετε και άλλα bugs μέσα στις διάφορες αποστολές. Η λεπτομέρεια στα μοντέλα των σούπερ ηρώων είναι αποδεκτή και με αρκετή λεπτομέρεια. Η μουσική επένδυση σίγουρα αρμόζει με το όλο κλίμα του τίτλου.

Εν κατακλείδι το Marvel’s Avengers καταφέρνει να μας φέρει μια πολύ καλή campaign εμπειρία με την άκρως συμπαθητική Kamal Khan καθώς και στο ότι δεν έχει γίνει προχειροδουλειά ως προς το gameplay και ως προς τα skill trees και τα abilities των ηρώων. Οι μάχες σε κάποια σημεία του τίτλου θα εντυπωσιάσουν και σε κάποια άλλα θα αισθανθείτε μία μονοτονία. Το Multiplayer κομμάτι ναι μεν θα σας κρατήσει απασχολημένους αλλά θα δείτε ότι θα μπείτε σε μια ρουτίνα και θα σας κουράσει. Στον τεχνικό τομέα τα glitches και τα framedrops ενοχλούν αρκετές φορές και πιστεύω πως με μελλοντικά updates θα γίνει διόρθωση.

Ευχαριστούμε θερμά τη CD Media για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
Σενάριο
Gameplay με καλές βάσεις
Μάχες εν μέρει απολαυστικές
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
Glitches
Bugs
Framedrops
Επαναληψιμότητα Μultiplayer
6
ΚΑΛΟ
More Stories
Το Halo στο Minecraft