Marvel’s Spider-Man: The Heist

Είμαστε στην εποχή, εδώ και πολλά χρόνια μάλιστα, που τα DLCs και άλλα πρόσθετα περιεχομένου παιχνιδιών ανακοινώνονται πριν ακόμα κυκλοφορήσουν τα ίδια τα παιχνίδια. Μία τέτοια περίπτωση από τις πολλές, ήταν και το The Heist για το Marvel’s Spider-Man, που αποτελεί το πρώτο από την τριλογία των DLCs που θα έρθουν εν καιρώ που θα μας συστήσουν νέους αντιπάλους και νέες προκλήσεις. Η περίοδος ακόμη νομίζω που κυκλοφόρησε είναι σωστή καθώς όσοι ασχολήθηκαν με το εξαιρετικό Marvel’s Spider-Man, του οποίου το ολοκληρωμένο Review μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε παρακάτω, είτε το είχαν τερματίσει είτε όπως πολλοί Busted-άδες σαν και του λόγου πήραν ήδη την πλατίνα και ήταν μεταξύ διαγραφής και αναμονής του παιχνιδιού από το σκληρό δίσκο. Έτσι λοιπόν έρχεται το The Heist με την Black Cat που γνωρίσανε ελαφρώς όσοι ασχολήθηκαν με τα αντίστοιχα collectibles στο βασικό παιχνίδι, για να διατηρήσει το ενδιαφέρον μας στον κόσμο του Spider-Man. Πόσο επιτυχημένα τα καταφέρνει όμως;

Η ιστορία στο The Heist, ξεκινά με την Black Cat να σχεδιάζει και να πραγματοποιεί κλοπές που συνδέονται με κάποιες εγκληματικές οργανώσεις και ο Spider-Man να πονοκεφαλιάζει για το πως θα κρατήσει τον έλεγχο και τις ισορροπίες, γιατί μην ξεχνάμε ότι η Black Cat αποτέλεσε πρώην γκομενάκι του Spidey επομένως ετοιμαστείτε για κάποιους πολύ απολαυστικούς διαλόγους και μονολόγους. Παραπάνω δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αποκαλύψω γιατί άμα σας πω την ιστορία θα χάσετε το όποιο ενδιαφέρον μπορεί να είχατε για να ασχοληθείτε με αυτές τις ελάχιστες ώρες που διαρκεί το The Heist.

Εκτός της ιστορίας λοιπόν που παρουσιάζει όντως κάποιο ενδιαφέρον, στα υπόλοιπα κομμάτια δεν συναντούμε κάτι που θα ανανεώσει έντονα τον κόσμο του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά, έχουμε προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε, αυτή τη φορά από την παλαβή YouΤuber που θέλει να τα προβάλει όλα live και να μαζεύει followers, Σκρούμπολ, έχουμε νέα εγκλήματα πόλης που εμφανίζονται κι εδώ με τυχαία συχνότητα και νέα collectibles όπως τα έργα τέχνης που εκλάπησαν από άλλη(-ον) Black Cat, προγενέστερο, μόνο δέκα σε σύνολο οπότε δεν θα δυσκολευτείτε να τα συλλέξετε όλα στο άψε σβήσε.  Αξιομνημόνευτη πινελιά αποτελεί η εισαγωγή ενός νέου τύπου εχθρών, των μεγαλόσωμων με το mini gun, που είναι λίγο πιο δύσκολοι να τους αντιμετωπίσουμε αλλά είτε με δύο μπάρες συγκέντρωσης συμπληρωμένες μπορούμε να τους εξοντώσουμε μέσω takedown είτε να χρησιμοποιούμε αντικείμενα, gadgets ή σωστό timing για να χτυπήσουμε. Μην φανταστείτε πως ο συγκεκριμένος τύπος εχθρού αποτελεί καμία μεγάλη καινοτομία αλλά ξεχωρίζει μέσα στη γενικότερη ανακύκλωση περιεχομένου. Τέλος, έχουμε ακόμη την προσθήκη τριών νέων κοστουμιών που ξεκλειδώνουν όλα όταν τερματίσουμε την ιστορία και κατοσταρίσουμε το DLC.

Σαν γενική αποτύπωση, το πρώτο DLC για το Marvel’s Spider-Man, The Heist, δεν έχει να προσφέρει κάτι το αξιομνημόνευτο και περισσότερο ανακυκλώνει το περιεχόμενο του εξαιρετικού βασικού παιχνιδιού παρά το ανανεώνει. Παρόλα αυτά μετά τον τερματισμό και την πλατίνα του παιχνιδιού περίμενα μια ευκαιρία, ένα έναυσμα για να επιστρέψω και το συγκεκριμένο DLC παρά τη σχετικά μικρή διάρκειά του μου την προσέφερε, επομένως όσοι επιθυμείτε το ίδιο, τo The Heist και τα υπόλοιπα DLCs που θα ακολουθήσουν από τον Νοέμβριο, αν εξαιρέσουμε την επιλογή New Game +, είναι μονόδρομος.

[vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_column width=”1/2″]Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος Παιχνιδιού: Action – Adventure
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 23/10/2018
Κυκλοφορεί για: PlayStation 4
Εταιρεία Ανάπτυξης: Insomniac Games
Εκδότρια Εταιρεία: Sony Interactive Entertainment

Ευχαριστούμε θερμά την Sony Hellas για τη έγκαιρη παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του review.

[/vc_column][/vc_row]
More Stories
UK Charts: Κυρίαρχο το Fifa 14