Η ομάδα του PlayStation δε γνώριζε για τη συνεργασία Sony-Microsoft

Φαίνεται πως πέρα από τη βιομηχανία του gaming και τους αναλυτές, κι άλλοι ήταν αυτοί που έμειναν έκπληκτοι όταν η Microsoft ανακοίνωσε συνεργασία με τη Sony για streaming υπηρεσίες. Και όπως αναφέρει το bloomberg, ούτε η ίδια ομάδα του PlayStation ήξερε τι σκαρώνει ο CEO της Sony, Kenichiro Yoshida.

Συγκεκριμένα, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών ξεκίνησαν πέρυσι από τα ανώτερα διοικητικά στελέχη της Sony, χωρίς καμία συμμετοχή του PlayStation. Κάτι που όταν διαδόθηκε, τα ανώτερα στελέχη του PS έπρεπε να καθησυχάσουν το εργαστικό προσωπικό, όπως και να τους επιβεβαιώσουν πως δεν έχουν αλλάξει τα σχέδια για την επερχόμενη κονσόλα. Η μεγαλύτερη έμφαση του άρθρου όμως γίνεται στο πόσο δύσκολο είναι για την Sony και το PlayStation όνομα να μεταβούν σε μια τέτοια συνεργασία, μετά από επενδύσεις εκατομμυρίων ανά τα χρόνια όπως και την εξαγορά της Gaikai Inc, που χρησιμοποίησε τις streaming υπηρεσίες της για την ανάπτυξη του PS Now.

Όπως φαίνεται όμως, τα στελέχη κατάλαβαν ότι το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν για να μείνουν ανταγωνιστικοί στον streaming χώρο, ήταν συνεργασία με μια εταιρεία που έχει εμπειρία και συνεχώς επεκτείνεται. Πόσο μάλλον με μια Google που είναι επίσης κολοσσός σε streaming υπηρεσίες. Αξίζει να αναφέρουμε πως μετά την ανακοίνωση συνεργασίας, η μετοχή της Sony ανέβηκε 9.9% που δείχνει ότι οι κινήσεις της “νέας Sony” (όπως είπε χαρακτηριστικά ο αναλυτής Ryosuke Katsura της SMBC Nikko Securities Inc) είναι άμεσες στις αλλαγές του χώρου και φαίνεται να ικανοποιούν τους επενδυτές της.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!

More Stories
Anthem: Μελλοντικά ίσως δούμε και το Cataclysm event