Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το XBOX τράβηξε την πρίζα + Giveaway | Game Recap #164»
Dead Space
Dead Space

Η EA έβαλε τη σειρά Dead Space στον «πάγο»

Άντε πάλι

Μετά την είδηση ​​ότι η ομάδα της EA Motive, που είναι υπεύθυνη για το περσινό εξαιρετικό Dead Space Remake (δείτε το Review μας εδώ) θα δούλευε πάνω στο franchise του Battlefield στο μέλλον (μαζί με το ήδη ανακοινωμένο παιχνίδι Iron Man), αρκετοί έμειναν να αναρωτιούνται με το αν τελικά θα συνέβαινε και ένα Remake του Dead Space 2 ή κάτι εντελώς καινούριο στη σειρά.

Ο έγκυρος σχετικά Jeff Grubb ισχυρίστηκε σε μία διαδικτυακή εκπομπή ότι το Dead Space 2 βρισκόταν στην παραγωγή από το στούντιο της EA Motive αλλά έμεινε στο ράφι λόγω των χαμηλών πωλήσεων του περσινού. Ωστόσο, η Electronic Arts απάντησε γρήγορα με την ακόλουθη δήλωση που δημοσιεύθηκε στο IGN: «Συνήθως δεν σχολιάζουμε φήμες αλλά δεν υπάρχει καμία εγκυρότητα σε αυτή την ιστορία».

Η αλήθεια είναι συχνά κάπου στη μέση και αυτό φαίνεται να ισχύει και εδώ. Ο Jason Schreier του Bloomberg έχει από τότε ξεκαθαρίσει ότι το Motive Studio είχε μια μικρή ομάδα που εργαζόταν πάνω σε ιδέες για ένα νέο παιχνίδι (όχι remake του δεύτερου) στο franchise αλλά το project δεν έλαβε ποτέ το πράσινο φως από την EA και τα πλάνα έχουν τεθεί σε αναμονή για περίπου ένα χρόνο τώρα, λόγω όπως αναφέραμε των χαμηλότερων από τις αναμενόμενες πωλήσεις του Remake.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει ποτέ Remake του Dead Space 2 απλά όχι σύντομα, δεδομένου ότι το Motive Studio θα είναι απασχολημένο για πολλά χρόνια με τα παιχνίδια που αναφέραμε στην αρχή. Βέβαια η τελευταία σειρά μοιάζει περισσότερο με ευχολόγιο παρά ρεαλιστική προσδοκία γιατί… (το μικρόφωνο σε εσάς).

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!