Πιθανή η χρήση AMD Picasso APU στο Xbox Scarlett Streaming μοντέλο

Από την ανακοίνωση στην E3 2018 και μέχρι σήμερα, αρκετές πηγές αναφέρουν για την ύπαρξη δύο επερχόμενων Xbox κονσολών : μία στα παραδοσιακά πρότυπα κονσόλας που γνωρίζουμε και μία με έμφαση στο streaming παιχνιδιών.

Για ακόμη μια φορά, μεγάλο ρόλο παίζει η AMD (όπως επίσης και στο PlayStation 5), με την επερχόμενη Zen 2 αρχιτεκτονική της στους επεξεργαστές Ryzen 3000 και τις νέες APU (Accelerated Processing Unit) με γραφικά Vega που ετοιμάζει. Όπως ήδη γνωρίζουμε, η Microsoft έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει τη νέα Picasso APU στο επερχόμενο Surface laptop της, ενώ πολύ πιθανή φαίνεται η χρήση και στο φθηνότερο Xbox Scarlett.

Κύριος λόγος είναι η πολύ χαμηλή κατανάλωση της μονάδας, το μέγεθος και η σχέση απόδοσης που ξεπερνά τις αρχικές προσδοκίες της εταιρίας, παράλληλα κρατώντας το κόστος πολύ χαμηλό. Ως παράδειγμα, θα φέρουμε τον Ryzen 3500U που διέρρευσε πριν μερικές μέρες και έρχεται με 4 φυσικούς πυρήνες και 8 λογικά νήματα στα 2.1GHz, 2MB L2 Cache, 4MB L3 Cache και 15W κατανάλωση, ενώ φέρει και 8 Compute Units για συνολικά 512 stream processors.

Βέβαια στην περίπτωση της Microsoft, δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε μία τροποποιημένη APU για την κονσόλα και στους server της που στήνει για το οικοσύστημά της. Όλα αυτά θα ρίξουν ακόμη περισσότερο το κόστος για την Microsoft και για τον τελικό καταναλωτή.

Σίγουρα ενδιαφέρον περίοδος για gamers και τον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών, καθώς φαίνεται να έρχονται αρκετά μεγάλες αλλαγές.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Φιλική πρόκληση σε hackers από την Nintendo με έπαθλο έως $100.000