Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το XBOX τράβηξε την πρίζα + Giveaway | Game Recap #164»
WWE 2K24
WWE 2K24

WWE 2K24

Τρελό ξυλίκι αλλά...

Release Date
05/03/2024
Played on
PS5
Platforms
PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC
Developer
Visual Concepts
PUBLISHER
2K Games

Αν και το κοινό του WWE, δεν είναι τόσο μεγάλο στη πατρίδα μας, υπάρχει κόσμος που περιμένει πως και πως τη κυκλοφορία ενός WWE 2K. Ίσως η δράση, ίσως το γεγονός πως όλοι ξέρουμε πως λειτουργεί το Wrestling στις ΗΠΑ, το συγκεκριμένο είδος πάλης, ιντριγκάρει όσο λίγα άλλα αθλήματα. To WWE είναι ένα Show το οποίο πραγματικά έχει τεράστια αναγνώριση από το κόσμο και ο οποίος γεμίζει όλα τα γήπεδα στην Αμερική.

Μετά τη δυναμική επιστροφή λοιπόν του WWE 2K23, το φετινό WWE 2K24, έρχεται φορτωμένο με τεράστιες περγαμηνές. Περγαμηνές γιατί φέτος γιορτάζουμε τα 40 έτη Wrestlemania, κάτι το οποίο αντίστοιχα είχαμε ζήσει στο WWE 2K14 με τα 30 έτη Wrestlemania. Ένας ακόμα λόγο όμως που το παιχνίδι κερδίζει κάθε χρόνο καινούργιο κόσμο είναι η συνεχής βελτίωση. Με εξαίρεση την ακύρωση του 2K21, η υπόλοιπη σειρά δείχνει συνεχής βελτίωση. Το θέμα λοιπόν είναι ένα. Αξίζει το φετινός WWE; Έγινε το βήμα παραπάνω;

Γενικά ο τίτλος δεν περιέχει κάποιο Campaign. Ένα είδος ιστορίας βέβαια εξελίσσεται μέσω των αγώνων που διεξάγονται στο Wrestlemania. To παιχνίδι γιορτάζει τα 40 αυτά χρόνια με διάσημους αγώνες με διάσημους όπως ο Andre The Giant και Macho Man. Θα δείτε στιγμιότυπα από διάσημους αγώνες αλλά και συνεντεύξεις από μαχητές που αφήσαν εποχή. Εδώ λοιπόν έχουμε κενό. Θα θέλαμε να δούμε πλουσιότερο υλικό. Περισσότερο βάθος και στιγμές που άλλαξαν το παιχνίδι προς το καλύτερο. Φυσικά η 2K μας δίνει τα Objectives μέσω των οποίων κερδίζουμε διάφορα goodies που μας βοηθούν στο customization αργότερα. Το κακό είναι πως σύντομα θα νιώσετε μία μονοτονία και ομολογώ ότι περιμέναμε κάτι περισσότερο.

Συνεχίζουμε στα επόμενα Modes τα οποία έχουν τεράστιο βάθος. Το γεγονός πως το MyRise και πρώην MyCareer, φέρει τη πρώτη θέση προτίμησης  στη καρδιά μας δεν είναι τυχαίο. Επιτέλους έχουμε το «ξύλο» μεταξύ γυναικών. Τι θέαμα! Το μεγάλο θετικό είναι πως η δημιουργία του χαρακτήρα μας στο MyRise μπορεί να μεταφερθεί στα υπόλοιπα Modes. Και ποια είναι αυτά; Τα πράγματα είναι απλά, καθώς τα νέα Modes MyGym και MyFaction, έχουνε ελάχιστες διαφορές από το περυσινή έκδοση. Και εδώ λοιπόν παρατηρούμε πως ενώ υπάρχει βάθος, λόγο της μη διαφοροποίησης, δεν υπάρχει immersion. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι έως και εξαιρετικά, με το τεχνικό τομέα να «δουλεύει» πανέμορφα σε ένα περιβάλλον το οποίο ρίχνει σαγόνια. Ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος είναι σε υψηλό επίπεδο κάτι το οποίο δεν είδαμε να λειτουργεί σε τέτοιο βάθος στην Α.Ι., δηλαδή στους διάφορους χαρακτήρες που θα έχουμε ως αντιπάλους.

Στα του gameplay λοιπόν, η αξία είναι μεγάλη με εξαίρεση το lock on στον αντίπαλο. Το 2Κ23 έθεσε γερά θεμέλια έτσι ώστε φέτος να έχουμε το κάτι παραπάνω απλά όχι όσο θα περιμένουμε. Πανέμορφα finishers ξεχωριστά για κάθε χαρακτήρα, νέα όπλα, super combos αλλά και ένα νέο epic Casket Match. Τέλος, να αναφερθούμε στο αρκετά μεγάλο ρόστερ παικτών, το οποίο θέτει τις βάσεις για ενασχόλησή μας σε βάθος χρόνου.

Εν κατακλείδι, το WWE 2K24, έρχεται να πατήσει πάνω στο προκάτοχό του με όχι τόσο πολλές διαφορές. Τo Wrestlemania δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αν και θα νιώσετε μία μικρή νοσταλγία. Modes όπως το MyRise διαφοροποιούνται από τα υπόλοιπα τα οποία σε σχέση με το προκάτοχό τους είναι σχεδόν τα ίδια. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά, με τον γενικότερο τεχνικό τομέα να μπορεί να χαρακτηριστεί με το ίδιο τρόπο. Το gameplay έχει αλλαγές και σχετικό βάθος με το lock on να αποτελεί εξαίρεση. Σε γενικές γραμμές θα θέλαμε πραγματικές αλλαγές και όχι απλές βελτιώσεις.

Ευχαριστούμε τις 2K και CD Media για τη διευκόλυνση πραγματοποίησης του Review.

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

WWE 2K24
ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Όμορφα γραφικά
Ικανοποιητικό gameplay
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Ελάχιστες διαφορές από τον προκάτοχό του
Προβληματικό Lock On
Η A.I. έχει θεματάκια
7
ΚΑΛΟ

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!