Δείτε εδώ το νέο επεισόδιο Gaming Αμαρτίες #4 στο κανάλι μας στο YouTube

WWE 2K22

Λάδι και πάλη!

Release Date
08/03/2022
Played on
PS5
Platforms
PS4, PS5, Xbox Series X|S, PC
Developer
Visual Concepts
Publisher
2K Games

Η σειρά WWE της 2K Sports επιστρέφει μετά από ένα καλό διάλειμμα και αυτή την φορά η εταιρία υπόσχεται μια πιο ολοκληρωμένη bug-free εμπειρία. Το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς δέχτηκε σφοδρή κριτική τόσο άπο το φανατικό κοινό του αθλήματος όσο και από τους κριτικούς. Μια κριτική που δεν ήταν άδικη καθώς ο τίτλος μαστίζονταν από πολλά bugs και προβλήματα στην μηχανή γραφικών. Το WWE 2K22 έρχεται να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα και να δημιουργήσει για ακόμη μια φορά μια καλή βάση για τους φαν του wrestling. Πάμε να δούμε σιγά σιγά τι καταφέρνει.

Το WWE 2K22 έρχεται με μια πληθώρα από modes τα οποία θα απασχολήσουν το πιο hardcore κοινό για πολλές, πάρα πολλές ώρες. Ανάμεσα τους θα βρούμε το mode MyRise στο οποίο χτίζουμε τον ή την wrestler των ονείρων μας και δημιουργούμε την καριέρα του ανάλογα με την επιλογές μας. Το συγκεκριμένο mode αν και έχει δεχθεί μια ολοκληρωτική αναδιαμόρφωση δυστυχώς μαστίζεται από τα λάθη που υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όπως πολύ φοβάμαι, και σε άλλα αθλητικά παιχνίδια όπως για παράδειγμα το NBA 2K22. “Ξύλινα” μοντέλα φιλικών χαρακτήρων που σε βοηθούν, αδιάφοροι διάλογοι κλπ. αλλά τουλάχιστον για κάποιον που θα θελήσει να ασχοληθεί θα καταλάβει ότι έχει πολλά πράγματα να κάνει προτού φτάσει στην κορυφή του WWE.

Αμέσως μετά πάμε στο 2Κ Showcase που επικεντρώνεται  στην καριέρα και την ζωή του Rey Mysterio. Πολλοί θα γνωρίζετε ήδη για ποιον wrestler μιλάμε αλλά για όλους εσάς που δεν ασχολείστε με το άθλημα να πούμε ότι πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους wrestlers όλων των εποχών. Σε αυτό το Showcase θα ζήσουμε πολλές iconic στιγμές του αθλητή μέσω αγώνων με σχολιασμό που πραγματικά εντυπωσιάζει με το επίπεδο δυσκολίας αυτή την φορά να είναι σαφώς ελλατωμένο για να πραγματοποιήσουμε τα διάφορα tricks του Rey. Γενικότερα είναι μια ευχάριστη στιγμή στον τίτλο και ελπίζουμε να συνεχιστεί και με άλλους αθλητές στα επόμενα παιχνίδια της σειράς.

Το νέο μεγάλο mode του WWE 2K22 είναι το νέο MyGM, όπου σε αυτό γινόμαστε επικεφαλής (General Manager) μιας ομάδας και προσπαθούμε να χτίσουμε το roster των ονείρων μας. Αν και η όλη προσπάθεια έχει μια βάση που θα εκτιμήσουν όσοι θέλουν να γίνουν αφεντικά σε μια ομάδα WWE θα πω ότι φαίνεται αρκετά απλό και εύκολο στο πως χειρίζεται τις διάφορες καταστάσεις στις οποίες μπορούμε να βρεθούμε. Για παράδειγμα δεν μπορούμε να κινηθούμε “υπογείως” προκειμένου να δελεάσουμε κάποιον wrestler να έρθει στην ομάδα μας και αυτό συνέβαινε πριν περίπου 10 χρόνια που υπήρχε παρόμοιο mode στους τίτλους WWE.

Τέλος, έγινε και μια έξτρα προσθήκη φέτος που θα θέλαμε να μην την βλέπουμε καν. Σοβαρά το MyFaction είναι επισήμως η πλατφόρμα με microtransactions που ο συγκεκριμένος τίτλος ΔΕΝ χρειαζόταν. Για να καταλάβετε τι εννοώ ακριβώς πρόκειται για το Ultimate Team του WWE, ανοίγουμε κουτάκια με κάρτες και κερδίζουμε wrestlers. Οι κάρτες που κερδίζουμε κάποια στιγμή σταματάνε να είναι ενεργές εκτός και αν ταΐσεις το παιχνίδι με επιπλέον χρήματα για να βάλεις νέα contracts και πραγματικά είναι για εμένα ο εφιάλτης των παιχνιδιών. Κρίμα που ακόμη ένας αθλητικός τίτλος, ακόμη και με μικρότερο κοινό εδώ στην Ευρώπη, αποκτά ένα τέτοιο mode.

Στα του gameplay το WWE 2K22 είναι σαφώς ανανεωμένο και καλύτερο από τα αρκετά προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Το Grapple και τα attacks των χαρακτήρων είναι εύκολα και δεν απαιτούν ιδιαίτερη ικανότητα για να επιτευχθούν, χωρίς να σημαίνει ότι ο τίτλος καταστρέφει τα επίπεδα δυσκολίας τα οποία έχουν αρκετά καλή αυξομείωση. Ο μηχανισμός των blocks και το dodge μπορεί να χρειάζεται λίγο παραπάνω την προσοχή του παίκτη αλλά μετά από κάποιες ώρες παιχνιδιού συνηθίζεται και εν τέλει καταλήγει να δίνει αυτό που χρειάζεται το gameplay. Μοναδικό ελάττωμα αποτελεί το κατά στιγμές τραγικό AI το οποίο δεν μπορεί να “στρίψει” για κανένα λόγο μέσα στο ring τον παίκτη είτε αυτόν που χειριζόμαστε εμείς είτε τον αντίπαλο. Να πω και ένα μπράβο στην Visual Concepts που ευτυχώς επέστρεψε στο παλιό καλό button smashing την σειρά όταν χρειάζεται να βγούμε από κάποιο κλουβί ή να οδηγήσουμε τον αντίπαλο σε submission.

Τα γραφικά του WWE 2K22 δεν θα κερδίσουν σε καμία περίπτωση κάποιο βραβείο αλλά είναι σαφώς ανώτερα από αυτά που είδαμε σε αρκετά παιχνίδια της σειράς τα τελευταία χρόνια χωρίς να αποφεύγουν ωστόσο την αίσθηση ότι οι wrestlers δείχνουν πλαστικοί κάτω από το νέο lighting σύστημα. Το soundtrack κινείται δυστυχώς σε τραγικά επίπεδα και το roster του τίτλου δεν περιέχει όλους του wrestlers που θα περίμενε κάποιος να δει.

Το WWE 2K22 είναι σαφώς πιο ανανεομένο και καλύτερο παιχνίδι της σειράς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να δούμε κάτι εντυπωσιακό. Οι νέες προσθήκες τόσο σε modes (όχι εσύ MyFaction) όσο και στο gameplay με το dodge και το block είναι καλοδεχούμενες και δείχνουν ότι τέτοιου είδους παιχνίδια θα πρέπει να σταματήσουν να βγαίνουν κάθε χρόνο και να πάνε σε μεγαλύτερους κύκλους ανάπτυξης. Ελπίζω την επόμενη φορά να δω και μια πραγματικά μεγάλη επανάσταση στα γραφικά μιας και στις κονσόλες νέας γενιάς θα μπορούσαν να είχαν κάνει θαύματα. Το προτείνω σίγουρα στους φαν του είδους αλλά και σε αυτούς που θέλουν να διασκεδάσουν με ένα fun to play wrestling παιχνίδι.

Ευχαριστούμε τις 2K και CD Media για τη διευκόλυνση πραγματοποίησης του Review.

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Η ιστορία του Rey Mysterio
Bug-free εμπειρία (ναι παίζει ρόλο στο WWE)
To MyRise mode δείχνει αρκετά υποσχόμενο
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Γεμάτο microtransactions (MyFaction)
Τα γραφικά αν και καλύτερα δεν θυμίζουν νέα γενιά
O σχολιασμός των αγώνων και το soundtrack
6
ΚΑΛΟ