Watch Dogs: Legion

Λονδινάρα φόου έβα!

Release Date
29/10/2020
Platforms
PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch
Developer
Ubisoft Toronto
Publisher
Ubisoft

Σε μια τρίτη προσπάθεια η Ubisoft θέλει να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα των προηγούμενων τίτλων της σειράς και να μας δώσει πολλές περισσότερες επιλογές χαρακτήρων. Το Λονδίνο και η ομάδα Dedsec είναι στο επίκεντρο του Watch Dogs: Legion και όλα δείχνουν ότι θα πάνε καλά ή μήπως όχι!; Πάμε να δούμε τι κατάφερε η Θεία Ubisoft.

Στο Watch Dogs: Legion βρισκόμαστε σε ένα δυστοπικό Λονδίνο όπου οι προσωπικές ελευθερίες και επιλογές έχουν μειωθεί στο ελάχιστο με μια παραστρατιωτική οργάνωση ονόματι Albion να κόβει και να ράβει στις πολιτικές και μη αποφάσεις για την κοινωνία. Βασικός χαρακτήρας στον τίτλο δεν υπάρχει καθώς όλα τα NPCs έχουν την ευκαιρία τους να διαπρέψουν και να κλέψουν την παράσταση με τα skills που τους έχουν δοθεί. Gadgets, hacking και drones συνθέτουν μια εκρηκτική πληθώρα επιλογών για όλους εμάς που θέλουμε να χαθούμε στον κόσμο του Watch Dogs: Legion. Δεν θα εμβαθύνω περαιτέρω στην ιστορία για την αποφυγή spoilers αλλά θα πω ότι αν και κατά την διάρκεια της ήμουν αρκετά σκεπτικός με την τροπή που έπαιρναν τα γεγονότα στο τέλος εξελίχθηκε αρκετά ευχάριστα χωρίς να την θεωρώ χάσιμο χρόνου.

Θέλω να αναφέρω κάπου εδώ ότι η Ubisoft αναπαριστά για ακόμη μια φορά υποδειγματικά το Λονδίνο και τις περιοχές του δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι είναι μετρ στην απεικόνιση τέτοιων κόσμων. Κάθε περιοχή, κάθε στενό, κάθε γωνιά μας πάει στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου και έφαγα αρκετές ώρες περιπλανόμενος χωρίς κανένα objective αποστολής ενεργό μόνο και μόνο για να θαυμάσω αυτό που έχουν δημιουργήσει οι devs στον τίτλο.

Στα του gameplay τώρα όπως καταλαβαίνετε το hacking παίζει τον σημαντικότερο ρόλο καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας. Μπορούμε να χακάρουμε τα πάντα με ιδιαίτερη ευκολία ως Dedsec και ειδικότερα αν επιλέξουμε τα NPCs που έχουν πολύ πιο ανεπτυγμένα hacking skills τότε κάνουμε τρομερά πιο εύκολη την ζωή μας. Όλος ο τίτλος είναι μια παιδική χαρά όπου καλούμαστε να “προσπεράσουμε” τα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά μας όσο πιο εφάνταστα γίνεται. Κάπου εκεί αρχίζει όμως να γίνεται εμφανής και η ξεδιάντροπη επανάληψη τόσο των μηχανισμών όσο και των side quests ακόμη και μερικών main quests. Για να βάλουμε κάποιο από τα NPC που συναντάμε στον δρόμο στην ομάδα μας θα πρέπει να τον βοηθήσουμε σε κάτι. Οι αποστολές αυτές συνήθως ήταν να απελευθερώσουμε κάποιον φίλο από τις εγκαταστάσεις της Albion ή να καταστρέψουμε ένα φορτίο ή να μεταφέρουμε ένα φορτίο ή να κλέψουμε κάποια αρχεία! Δυστυχώς είναι κυριολεκτικά αυτές οι τρεις-τέσσερις αποστολές σε επανάληψη με κάποιες διαφοροποιήσεις που όσο και καλά να περνάς με τα gadgetακια που έχεις και το hacking στο τέλος καταντάει απελπιστικά επαναλαμβανόμενο το μοτίβο.

Μεγάλη προσωπική έκπληξη ήταν ο μηχανισμός shooting του Watch Dogs: Legion που αν και δεν έδειχνε για παιχνίδι που θα του έδιναν κάποια βάση με εξέπληξε ευχάριστα χωρίς όμως να εφεύρει τον τροχό από την αρχή. Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινείται και η μάχη σώμα με σώμα που όμως δεν θυμίζει σε κάτι αυτό που είχαμε δει σε προηγούμενα trailers του τίτλου και απλά σημαίνει ότι ξέμειναν από χρόνο και την έκαναν όσο πιο βασική γινόταν απλά για να υπάρχει. Για το online κομμάτι δεν μπορώ να πω τίποτα ακόμη καθώς δεν έχει ενεργοποιηθεί για τον τίτλο και θα επανέρθω με ένα αρθράκι όταν με το καλό αυτό γίνει.

Εμφανισιακά όπως είπα και προηγουμένως δείχνει ζωντανός και γεμάτος λεπτομέρεια. Στο PS4 Pro στο οποίο παίχτηκε όλα έτρεχαν άψογα κάτι που όμως δεν συμβαίνει στις πρώτες κονσόλες της γενιάς. Εκεί έχουμε θεματάκια και με το framerate αλλά και με screen tearing οπότε θα σας συμβούλευα να περιμένετε τα updates που θα διορθώνουν τα συγκεκριμένα προβλήματα. Κάτι ακόμη που με ενόχλησε πάρα πολύ ήταν και οι πολύ έντονη έλλειψη νέων προσώπων στους χαρακτήρες που μπορούμε να βρούμε στην πόλη. Είναι άσχημο από τις 10 γυναίκες που έχω στην ομάδα μου οι 8 να έχουν το ίδιο πρόσωπο και να αλλάζει μόνο το μαλλί. Αυτό είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να μάθετε να ζείτε καθώς πιστεύω ότι περιορισμοί του budget δημιούργησαν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ηχητικά ο τίτλος είναι αξιοπρεπέστατος με το soundtrack να είναι τόσο δυνατό που χρησιμοποίησα αρκετές φορές το shazam βρίσκοντας αρκετά καλά τραγούδια. Τέλος, θα αναφερθώ στους πολύ μεγάλους χρόνους φορτώματος του τίτλου όπου ουσιαστικά καταντούν ενοχλητικοί.

Το Watch Dogs: Legion είναι μια ωδή στα NPCs των παιχνιδιών, όπου λίγη σημασία δίνουμε συνήθως κατά την διάρκεια τους και μας βάζει στα παπούτσια τους κάνοντας τα πρωταγωνιστές. Είναι πολύ καλύτερο παιχνίδι από τα προηγούμενα της σειράς και μόνο λαμπρό δείχνει το μέλλον της σειράς με της νέας γενιάς κονσόλες που έρχονται. Οι περιορισμοί ιπποδύναμης και budget δυστυχώς αφήνουν το Legion σε μια γκρίζα ζώνη καλών παιχνιδιών που με λίγο παραπάνω προσοχή θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικά. Αν ψάχνετε κάποιον τίτλο να σβήσετε την κυβερνοπάνκ όρεξή σας λόγω των καθυστερήσεων του Cyberpunk 2077 τότε το Watch Dogs: Legion είναι ο τίτλος που ψάχνετε. Περιμένω να δω με ανυπομονησία τι έχουν ετοιμάσει στα PS5 και Xbox Series X (θα αναβαθμιστεί δωρεάν) όπου το ήδη πλούσιο σε λεπτομέρεια Λονδίνο θα γίνει ακόμη πιο πλούσιο με το Ray Tracing. Μέχρι τότε welcome to Dedsec…

Ευχαριστούμε θερμά τις Ubisoft και CD Media για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review.

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
London να το πιεις στο ποτήρι
Το hacking και τα minigames είναι απολαυστικά
Πανέξυπνη υλοποίηση του “Δεν υπάρχει βασικός χαρακτήρας στον τίτλο”
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Μετά από κάποια στιγμή επαναλαμβανόμενο
Τα NPCs δεν έχουν πληθώρα προσώπων
7
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ
More Stories
To CW ανανεώνει της σειρές του Arrowverse