WATCH_DOGS® 2_20161117204337

Watch Dogs 2

Όταν οι χάκερς συνάντησαν τους χίπστερς.


Κάποια στιγμή σε ανύποπτο χρόνο η Ubisoft είχε δηλώσει πως επιθυμεί το Watch Dogs να γίνει το δικό της Grand Theft Auto. Πολλοί γέλασαν γιατί το πρώτο Watch Dogs άφησε αρκετούς απογοητευμένους αλλά προσωπικά είμαι από αυτούς, τους λίγους, που τους άρεσε. Αν και το είχα αγοράσει την day one της κυκλοφορίας του, το τερμάτισα πριν δύο εβδομάδες, ακριβώς λίγο πριν βγει το Watch Dogs 2, προκειμένου να εχω μία ολοκληρωμένη άποψη για το franchise. Το πρώτο Watch Dogs λοιπον, μετά από αρκετά patches, είχε την σκοτεινή του ιστορία, είχε έναν fucked up χαρακτήρα, είχε το χαλαρωτικό του gameplay, όλα καλά αλλά σχέση με το Grand Theft Auto, εδώ που τα λέμε, δεν είχε. Παρατήρηση που την γνώριζε προφανώς και η Ubisoft, γι’ αυτό φρόντισε να πάρει σβήστρα και μολύβι και να τα ξαναγράψει όλα από την αρχή στο Watch Dogs 2.

Όλα λοιπόν είναι διαφορετικά στο Watch Dogs 2. Νέα τοποθεσία, νέος χαρακτήρας, νέα ιστορία, νέο ύφος, νέες δυνατότητες, νέες επιλογές. Πάμε λοιπόν να τα δούμε ένα ένα ξεχωριστά. Το Watch Dogs 2 λαμβάνει τόπο σε ένα σχεδόν μελλοντικό San Francisco, γεμάτο ζωή και πλούσια χρώματα. Ο πρωταγωνιστής που αντικαθιστά τον, συμπαθή προς εμένα, Aiden Pearce, είναι ο νεαρός και επίδοξος χάκερ Marcus Holloway που καταφέρνει εκμεταλευόμενος τα ταλέντα του να ενταχθεί στην οργάνωση των DedSec. Μία οργάνωση που σκοπός της είναι να καταστρέψει την υπεύθυνη εταιρεία Blume και να ρίξει το CtOS, το δικτύο που αναλαμβάνει την εποπτεία και την διαχείριση πόλεων με όχι και τόσο θεμιτά μέσα και σκοπούς. Αν συνδυάσουμε ένα μείγμα με λίγο από χίπστερ, λίγο από swag, πολύ από χάκερς και όλα αυτά σε μία βάση χαλαρής διάθεσης έχουμε δημιουργήσει το ύφος στο οποίο κινείται το Watch Dogs 2.

Στην ολοζώντανη πόλη του San Francisco λοιπόν όλα χακάρονται, ο χάρτης είναι πραγματικά τεράστιος και οι δραστηριότητες άπειρες. Όπως κάθε παιχνίδι όμως με τόσο μεγάλο και ζωνταντό κόσμο, αδυνατεί να κρατήσει ισορροπία μεταξύ κεντρικής ιστορίας και όλων των υπολοίπων. Εδώ που τα λέμε οι βασικές αποστολές δεν κάνουν και πολλά για να σε κρατήσουν ζεστό. Το σενάριο μερικών μάλιστα είναι σαν γράφτηκαν από παιδιά δημοτικού αλλά παρόλα αυτά παρατήρησα μία διαφορετική προσέγγιση της ομάδας ανάπτυξης σε σύγκριση με το πρώτο Watch Dogs. Εκεί όταν δυσκόλευαν τα πράγματα, με τον ορθόδοξο χακερίστικο τρόπο, έβαζες το αυτόματο στο κατά ριπάς και έπαιρνες κρανία, το Watch Dogs 2 όμως προσπαθεί και εκεί του το δίνω γιατί καταφέρνει να σε κρατήσει στην stealth προοπτική του βάζοντας σε δεύτερο πλάνο την πολεμική μας φύση. Άλλωστε και το melee όπλο του Marcus είναι μία μίξη παιχνιδιού γιο γιο με προσαρτημένη την οχτάρα μπάλα του μπιλιάρδου στην άκρη του. Η αλήθεια είναι πως όσο όμορφο animation και αν έχει, αναπόλησα το μέταλλο του πτυσσόμενου γκλοπ του Aiden αλλά είπαμε, στο Watch Dogs 2 είμαστε λίγο απο χίπστερ, λίγο από swag και πολύ από χάκερ.

Για να μην σας μπερδέψω όμως γιατί φαίνεται ότι ίσως κρίνω έως τώρα αρκετά αρνητικά το παιχνίδι θα σας αποκαλύψω πριν φτάσουμε στον επίλογο και την βαθμολογία ότι το Watch Dogs 2 μου άρεσε και μάλιστα μου άρεσε αρκετά. Εφόσον αποδεχθείς το ανάλαφρο του γενικότερου κλίματος, τα αστειάκια μεταξύ των συντρόφων σου στη DedSec του τύπου που δεν γελάει κανείς τότε το παιχνίδι αρχίζει και γίνεται εθιστικά διασκεδαστικό. Η Ubisoft έχει δημιουργήσει μία εξαιρετική στα όρια της υποδειγματικής Open World εμπειρίας. Οι μηχανισμοί του παιχνιδιού είναι ευφυέστατα δομημένοι και εναρμονισμένοι με τη σύγχρονη εποχή σε συνδυασμό με το χαρακτήρα του παιχνιδιού. Για παράδειγμα το Inventory που έχουμε στη διάθεσή μας είναι επί της ουσίας ένα Smartphone, που τρέχει λειτουργικό σύστημα τύπου Android και μπορούμε να κατεβάσουμε εφαρμογές, όπως χάρτες, εφαρμογές για τη μουσική, την κάμερα, την παρακολούθηση των DedSec Followers (ναι υπάρχουν κι αυτοί και είναι ζωτικής σημασίας στην επίτευξη του σκοπού της οργάνωσης) κ.λ.π. Η δυνατότητα να βγάζεις και να τραβάς selfies όπου σου καπνίσει, με την τοποθέτηση φίλτρων και κάνοντας ποζεριές είναι όσο διασκεδαστική ακούγεται. Επίσης, τα όπλα μας τα προμηθευόμαστε μέσω ενός 3D εκτυπωτή που βρίσκεται στο λημέρι της DedSec ενώ η χρήση τηλεκατευθυνόμενων επίγειων και ενάεριων drones, που όσο να’ ναι όταν τα έβλεπα να χρησιμοποιούνται στα videos πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού με ξένιζε, εντός του παιχνιδιού είναι απολαυστικά και το κυριότερο χρήσιμα, αυξάνοντας τις δυνατότητες και τις επιλογές μας κατά την προσέγγιση μίας αποστολής.

 Το Watch Dogs 2 διαθέτει ακόμη μία πληθώρα από side missions οι περισσότερες των οποίων να κρίνοναι από ενδιαφέρουσες έως ικανοποιητικές αλλά μερικές δεν ξεφεύγουν από την παγίδα των επαναλαμβανόμενων. Ευχάριστη επιλογή αποτελεί και η online εμπειρία αν και εκείνο το co-op online που τόσο ζήλεψα και που σε συνεργασία με έναν διαδικτυακό σύντροφο χάκερ προσπαθείς να βγάλεις εις πέρας την αποστολή δεν μπόρεσα ποτέ να ολοκληρώσω, ίσως γιατί οι servers της Ubisoft είχαν μπει από τα μέσα Νοεμβρίοου σε mode Χριστουγεννιάτικων διακοπών και είτε αναγκαζόμουν να ξεκινήσω μόνος τη αποστολή είτε πάλι κατέληγα να ολοκληρώσω μόνος την αποστολή. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να αδιαφορήσω για την διασκέδαση που προσφέρει όταν αυτός ο “σύντροφος χάκερ” είναι ένας φίλος σου και τον έχεις μέσω party στην άλλη άκρη του ακουστικού σου.

Τεχνικά το Watch Dogs 2 ξεχωρίζει τόσο για την χρωματική παλέτα που χρησιμοποιεί όσο και για τα μοντέλα χαρακτήρων, το animation και τα ζωντανά περιβάλλοντα του San Francisco. Η ενασχόλησή μου μαζί του έγινε αποκλειστικά και καθολικά στο PS4 Pro και πραγματικά δεν χόρταινα να το ανακαλύπτω με την εικόνα να δείχνει αξιοθαύμαστα καθαρή. Παρατήρησα παρόλα αυτά ένα κόμπιασμα και ελαφρή πτώση καρέ σε σημεία που στρεσαρίζοταν η μηχανή γραφικών αλλά θεωρώ πως με λίγο καλύτερο opimization και μερικά patches, τα όποια αισθητά προβληματάκια να διορθωθούν μελλοντικά. Ηχητικά δεν έχω να σχολιάσω πολλά, η επιλογή μουσικών κομματιών θα σας κρατήσει σε εγρήγορση ενώ μικρή μου ένσταση έχει να κάνει με κάποιες ηχητικές παραφωνίες σε ανεξήγητα υψηλές συχνότητες από φωνές των αντιπάλων.

Αν και το πρώτο Watch Dogs πήγε απροσδόκητα καλά σε πωλήσεις, οι κακές κριττικές που δέχθηκε οδήγησαν τη Ubisoft σε αυτο το mini reboot. Το Watch Dogs 2, κρατάει στοιχεία από το πρώτο μέρος και τα κάνει όλα πολύ καλύτερα ενώ η πραγματική Open World φύση του το κάνει ιδιαίτερα συμπαθητικό και ψυχαγωγικό. Όπως καταλαβαίνετε η ενασχόληση σας με το αρχικό παιχνίδι σε περίπτωση που θέλετε να επενδύσετε στο Watch Dogs 2 κρίνεται αχρείαστη και μπορείτε χωρίς φόβο και πάθος να κάνετε το απευθείας άλμα. Εάν είστε δε και από τους τύπους που λατρεύουν την ελευθερία του ανοιχτού κόσμου τότε βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος. Δεν θα κρυφτώ, το φοβόμουν το Watch Dogs 2 ακόμα και όταν συνειδητοποίησα ότι το πρώτο μέρος μου άρεσε αλλά ίσως ο χαμηλός πήχης που τοποθετήθηκε από μέρους μου να λειτούργησε τελικά ευεργετικά στην αντίληψή μου για το Watch Dogs 2, τον Marcus και την παρέας του.

[vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_column width=”1/2″]Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος Παιχνιδιού: Action-Adventure, Open World
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15/11/2016
Κυκλοφορεί για: PlayStation 4, Xbox One, PC(29/11)
Διάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Εταιρεία Ανάπτυξης: Ubisoft Montreal
Εκδότρια Εταιρεία: Ubisoft[/vc_column][/vc_row]

More Stories
Αυτό θα είναι το νέο iPhone 8