Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Τι έκανες εκεί ρε XBOX αλλά... | Game Recap #167»

War Thunder Review

Οι βετεράνοι του πολέμου μάχονται σε υψηλό επίπεδο.

20130310_danlan_warthunder

Το War Thunder είναι ένα free-to-play MMO, της Gaijin, που κυκλοφόρησε σε μορφή open beta πριν από εννέα μήνες περίπου και μέχρι τώρα έχει προσελκύσει πάνω από 3 εκατομμύρια θαυμαστές. Η ρώσικη εταιρία, κάποιοι θα την γνωρίζετε από το Wings of Prey, έχει τοποθετήσει το παιχνίδι γύρω από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και πιο συγκεκριμένα στις εναέριες μάχες του. Σε δεύτερη φάση, υπολογίζεται πως θα προστεθούν επίγειες και ναυτικές δυνάμεις, όμως για αυτό θα γράψουμε μόλις μάθουμε περισσότερα.

Καυτό μολύβι στα 10000 πόδια – Gameplay

Το παιχνίδι χωρίζεται σε τρία modes. Αρχικά, το Arcade, είναι ίσως το πιο διασκεδαστικό. Έντονες μάχες 16 vs 16 σε απέραντους χάρτες θέτουν τις ικανότητες σας στο όριο. Σκοπός σας είναι να εξαντλήσετε τα tickets του αντιπάλου, είτε καταστρέφοντας τον στρατό του, είτε καταλαμβάνοντας και κρατώντας τα αεροδρόμια. Ο ρεαλισμός διαφέρει ελάχιστα από την πραγματικότητα, κυρίως για λόγους ευκολίας και διασκέδασης. Έπειτα στο Historical battles θα σας ρίξει μέσα στις πιο γνωστές μάχες του Π.Π.ΙΙ. Η ρεαλιστικότητα είναι σαφώς πιο ανεβασμένη από το Arcade αλλά όχι στο απόλυτο επίπεδο. Για παράδειγμα στο Historical πρέπει να προσγειωθείτε για να γεμίσει το αεροσκάφος με πυρομαχικά, ενώ στο Arcade υπάρχει ένα reload μερικών δευτερολέπτων. Τέλος, το Full real Battles δεν είναι για τους μικρόψυχους. Εκεί η πραγματικότητα συναντάει το παιχνίδι και οι μάχες κρίνονται στην λεπτομέρεια. Οι αποστολές είναι μεγαλύτερης διάρκειας σε σχέση με αυτές του Historical Battles και δεν υπάρχει καμία απολύτως βοήθεια από τον υπολογιστή.

war_thunder_screen3

Βρέχει λεφτά – In-game store.

Το παιχνίδι χωρίζεται σε 5 υπερδυνάμεις, τους κύριους πρωταγωνιστές του Π.Π.ΙΙ: Αμερική, Γερμανία, Ρωσία, Μ. Βρετανία και Ιαπωνία. Κάθε έθνος λειτουργεί αυτόνομα, δηλαδή όσο παίζετε μαζί του τόσο πιο πολύ ανεβάζετε το επίπεδο του και ξεκλειδώνετε νέα αεροπλάνα. Υπάρχουν 20 επίπεδα σε κάθε χώρα, από αργά διπλάνα μέχρι και πανίσχυρα τζετ, που συνολικά απαριθμούν πάνω από 200 πολεμικές μηχανές. Στο τέλος της κάθε μάχης θα ανταμειφτείτε με XP και lions (το νόμισμα του παιχνιδιού). Τα έσοδα σας μπορείτε να τα αξιοποιήσετε σε αναβαθμίσεις, αγορές νέων αερόπλοιων και επισκευές. Θα θέλαμε, ωστόσο, να ήταν πιο μικρό το κόστος συντήρησης του αεροσκάφους και εκπαίδευσης του πληρώματος προκειμένου να είναι ικανό να το χειριστεί. Τα golden eagles από την άλλη ,το premium νόμισμα, μπορείτε να το προμηθευτείτε μόνο με online αγορά. Οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές και μάλιστα δεν υπάρχουν αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν να κερδίζετε πιο συχνά, που σημαίνει πως δεν είναι ένα pay to win παιχνίδι.

war_thunder_screen24

Τα γραφικά είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο για free to play παιχνίδι και ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην λεπτομέρεια των αεροπλάνων και των χαρτών. Έτσι μην απορήσετε αν δείτε τις βίδες της ατράκτου ή τους αντίπαλους πιλότους μέσα στα αεροσκάφη τους. Δεν είναι και λίγες οι φορές που θα κοιτάξετε έναν φλεγόμενο αντίπαλο σε ελεύθερη πτώση να συγκρούει στην πλαγία ενός βουνού. Το θετικό βέβαια είναι πως δεν θα χρειαστείτε υπολογιστή – τέρας, αλλά και ένα laptop πενταετίας θα κάνει την δουλεία με ένα μικρό κόστος στην ποιότητα των γραφικών. Αντίστοιχα, ο ήχος είναι εξαιρετικός και αντάξιός του παιχνιδιού. Συχνά θα ακούσετε βόμβες να σκάνε στο έδαφος και τα πολυβόλα των συμμάχων να βρυχώνται σαν να είναι δίπλα σας. Ο πιλότος, από την άλλη, θα φωνάξει αν τραυματιστεί ή αν το αεροπλάνο χτυπηθεί οπότε είναι καλό να έχετε την προσοχή σας.

cockpit3_zpsf2e7086a

Οι απόψεις μας.

Το War Thunder, αν και σε beta φάση ακόμα, δείχνει να είναι ένα άψογο παιχνίδι που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς και έμπειρους gamers. Ο σχεδιασμός του το καθιστά ιδανικό για αυτούς που ψάχνουν έναν τρόπο χαλάρωσης αλλά και για αυτούς που αναζητούν έναν εξομοιωτή γεμάτο συγκινήσεις. Η Gaijin, έμπειρη σε ότι αφορά τα γεγονότα του πιο αιματηρού πολέμου της ιστορίας, έχει αποδώσει με εξαιρετική ακρίβεια και λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά των αεροπλάνων, ενώ παράλληλα τα ανανεώνει ιστορικά συνεχώς. Από την άλλη, η οικονομία του παιχνιδιού έχει βελτιωθεί σημαντικά με τα τελευταία update, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν έχει περιθώρια για περεταίρω βελτίωση. Τέλος, το simulator στοιχείο του μπορεί να σας φοβίσει στην αρχή, ωστόσο θα το συνηθίσετε σύντομα χάρη στο απλό και βολικό σύστημα χειρισμού που διαθέτει.

Θετικά

– Ο ρεαλισμός του
– Η μεγάλη ποικιλία αεροσκαφών
– Η ποιότητα των γραφικών

Αρνητικά

– Η δαπανηρή εκπαίδευση του πληρώματος
– Το υψηλό κόστος για την επισκευή και ανεφοδιασμό του αεροπλάνου

b9

Ταυτότητα παιχνιδιού

Βαθμολογια 9
Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε  για το review: Windows PC
Είδος: MMO Simulator
Αριθμός παιχτών: 1
Κυκλοφορεί για: Windows
Εκδότρια εταιρία: Gaijin Entertainment
Εταιρία ανάπτυξης:  Gaijin Entertainment
Επίσημη ιστοσελίδα: http://warthunder.com
Τιμή: Δωρεάν

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!