Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το XBOX τράβηξε την πρίζα + Giveaway | Game Recap #164»
Tricky Towers_20160721125224

Tricky Towers

Χτίζοντας πυργάκια στην ακροθαλασσιά!


Μέσα στην καλοκαιρινή λαίλαπα και την ανυπόφορη ζέστη υπάρχουν κάποιες νότες δροσιάς όσον αφορά τον τομέα των βίντεο παιχνιδιών. Μπορεί να μην είναι ΑΑΑ τίτλοι αλλά είναι τίτλοι που ίσως σου προσφέρουν πολλές ώρες διασκέδασης και άμεσου gameplay με αποκορύφωμα το τοπικό co op.

Ένα τέτοιο λοιπόν παιχνίδι που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 2016 σε Ps4 και Steam είναι το δημιούργημα της Weirdbeard Games που ονομάζεται Tricky Towers.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που έχει για βάση το Multiplayer και στο οποίο χρησιμοποιώντας τους νόμους της “in game” φυσικής και τα μαγικά σου, προσπαθείς να χτίσεις τους πύργους σου. Το παιχνίδι μοιάζει οπτικά με Tetris αλλά γενικά δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Διαθέτει Single, Multiplayer τόσο μέσω ίντερνετ όσο και local μέχρι 4 άτομα αλλά και πολλά challenges. Τα modes του είναι Race, Survival και Puzzle και διαθέτει 50 δοκιμασίες στο single player προκειμένου να μάθεις το παιχνίδι αλλά και να προετοιμαστείς για το multiplayer. Αρχικά διαλέγεις μία από τις 4 φιγούρες ως μάγος και κατόπιν ξεκινάς την περιπέτεια. Στο παιχνίδι πέφτουν από ψηλά τουβλάκια σε διάφορα σχήματα το οποία πρέπει να τοποθετήσεις κατάλληλα ώστε να μπορέσει να στηριχτεί η ανωδομή και ότι κατεβαίνει, προκειμένου κάθε φορά να πετύχεις το στόχο σου είτε μόνος είτε πιο γρήγορα από τον αντίπαλο, npc ή παίχτη. Στόχος είναι είτε να φτάσεις στο τελικό ύψος που έχει ορίσει η πίστα, είτε να τοποθετήσεις όλα τα τουβλάκια κάτω από τη γραμμή του laser, είτε να ολοκληρώσεις κάποιο στόχο σε συγκεκριμένο χρόνο που είναι πραγματικά πολύ μα πολύ αγχωτικό καθότι οι χρόνοι είναι οριακοί και πρέπει να πάρεις άμεσα σωστές αποφάσεις για την κάθε τοποθέτηση. Υπάρχουν διαθέσιμες καλές και κακές δυνάμεις που είτε στολίζουν την ανωδομή σου, είτε δημιουργούν εμπόδια στον αντίπαλο.

Tricky Towers_20160722003431
Tricky Towers_20160722002323
Tricky Towers_20160722002323

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πολύ όμορφα και εξυπηρετούν το σκοπό τους, διαθέτοντας όμορφους χρωματισμούς και εφέ. Η απλότητά τους σε αυτό το στυλ παιχνιδιού είναι και το πλεονέκτημά τους ενώ παντρεύονται εξαιρετικά με τα ηχητικά εφέ από τα τουβλάκια που εναποτίθενται το ένα πάνω στο άλλο και από τις φωνές από τα μικρά μαγισσάκια που δίνουν έναν ιδιαίτερο τόνο καθότι ακούγονται και από το χειριστήριο. Η μουσική επένδυση δε είναι αρκετά καλή.

Ο τεχνικός τομέας του είναι πολύ καλός και δεν παρατήρησα τα όποια προβλήματα. Από εκεί και πέρα ίσως η δυσκολία σε κάποια σημεία να είναι αρκετά μεγάλη και να θέλει ταχύτητα και τύχη αλλά αυτό συνάμα το κάνει να έχει και διάρκεια αρκετή, ειδικά στο single. Βέβαια ίσως κάποιοι, που δεν αντέχουν, να χάσουν την υπομονή τους και το κλείσουν αλλά μετά είμαι σίγουρος ότι πάλι θα το ανοίξουν να προσπαθήσουν να περάσουν τη δοκιμασία καθότι το παιχνίδι αυτό διαθέτει αυτή τη μαγεία που σε τραβάει πάλι πίσω.

Το gameplay του είναι στιβαρό και όπως είπα μοιάζει με του Tetris πηγαίνοντας όμως με τα physics και τις δυνάμεις ένα βήμα παραπέρα. Θα ήθελα ίσως να είναι περισσότερες φιγούρες διαθέσιμες και να υπάρχουν περισσότερα είδη δυνάμεων τα οποία να αναβαθμίζονται κιόλας ώστε να έχει περισσότερο βάθος το παιχνίδι.

Δε θέλω πραγματικά να σας κουράσω με τα γραφόμενα μου. Θα κλείσω λέγοντας ότι το Tricky Towers είναι ένα τίμιο παιχνίδι που αξίζει να το δοκιμάσετε και θα το διασκεδάσετε σε μέγιστο βαθμό στο multiplayer του και ειδικότερα στο local multi με φίλους σας, όπως έκανα και εγώ τόσες ώρες. Αν σας αρέσει λοιπόν να χτίζετε πυργάκια με αντιπάλους και μαγείες και να νοιώθετε την αδρεναλίνη να ανεβαίνει τότε θα περάσετε πολύ όμορφα.

[vc_row][vc_column width=”1/2″]Tricky Towers_20160721125224[/vc_column][vc_column width=”1/2″]Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για review: PS4
Είδος: Puzzle
Κυκλοφορεί για: PlayStation 4,PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Αύγουστος 2016
Εκδότρια εταιρία: Weirdbeard Games
Εταιρία ανάπτυξης: Weirdbeard Games

Ευχαριστούμε θερμά την Sony Hellas για την παραχώρηση του τίτλου για τις ανάγκες της παρουσίασης.

[/vc_column][/vc_row]

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!