Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Για όσους περιμένουν ΜΕΓΑΛΑ αποκλειστικά στο PS5 | Game Recap #154»

Trek to Yomi

Sushii

Release Date
30/01/2023
Played on
Nintendo Switch
Platforms
PS5, PS4 PC, Xbox Series X/S, Xbox One και Nintendo Switch
Developer
Flying Wild Hog
Publisher
Devolver Digital

Από καιρό έψαχνα ένα τίτλο όπως το Trek to Yomi καθώς λατρεύω την ιστορία της Ιαπωνίας αφού μπορούμε να πούμε πως κατά κάποιο τρόπο μοιάζει με την ελληνική. Εμείς είχαμε τις πόλεις-κράτη, οι Ιάπωνες τις διάφορες φατρίες. Η μυθολογία και η ιστορία της Ιαπωνίας συνδέεται άμεσα με τους Samurai που σαν λέξη σημαίνει «να υπηρετώ». Όταν μιλάμε για υπηρεσία εννοούμε  βέβαια προς τον Αυτοκράτορα. Το Trek to Yomi λοιπόν εξελίσσεται σε μία εποχή όπου τα φέουδα και γενικά η φατρίας με το φεουδαρχικό σύστημα κυβερνούσαν διάφορες περιοχές της Ιαπωνίας.

Ο σχεδιαστής Leonard Menchiari με τη βοήθεια της πολωνικής εταιρείας ανάπτυξης Flying Wild Hog και την εταιρεία έκδοσης παιχνιδιών Devolver Digital, προσπάθησαν να δώσουν στο κοινό ένα παιχνίδι που να αντικατοπτρίζει πλήρως εκείνη την εποχή. Μία φοβερή αισθητική στο παιχνίδι όπου το μαύρο και το άσπρο έρχονται σε πλήρη ταύτιση με το κώδικα τιμής Bushido των Samurai. Επί της ουσίας το παιχνίδι είναι ένας φόρος τιμής στις παλιές ιαπωνικές ταινίες Samurai σαν αυτές του Akira Kurosawa.

Το Trek to Yomi είναι μία ιστορία εκδίκησης και εξιλέωσης. Γενικά θυμίζει αρχαία ελληνική τραγωδία καθώς στο τέλος έρχεται η Νέμεσις και η θεία δίκη. Ο τίτλος ξεκινά με ένα φαντασμαγορικό tutorial με το πρωταγωνιστή Hiroki, να μαθαίνει τα sword skills του από τον δάσκαλό του. Ξαφνικά ο δάσκαλός του φεύγει μακριά για μία σπουδαία αποστολή και ο Hiroki προσπαθεί να τον ακολουθήσει στην πορεία του για το άγνωστο. Το τι ακολουθεί είναι μεγαλειώδες με τη κάμερα του παιχνιδιού να γλιστρά στο χωριό του Hiroki. Σε κλίμακα 3D, όλα φαντάζουν μαγικά από το μοναδικά σε σχεδιασμό Dojo σας κατεβαίνοντας κάθετα στο κεντρικό δρόμο του χωριού. Στον αγώνα για εξερεύνηση και η κόρη του δασκάλου μας Aiko, παρόλα αυτά δεν είναι όλα ρόδινα για το τίτλο στη κονσόλα της Nintendo.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα φωτισμού σε διάφορα σημεία ειδικά ανάμεσα στα δέντρα αλλά και μικροπροβλήματα στα γραφικά όσο είσαι σε κίνηση. Δυστυχώς το έχουμε δει συχνά το έργο με τίτλους που έχουν αναπτυχθεί μέσω της Unreal Engine σε port της Nintendo. Η σκίαση δεν είναι στα καλύτερά της και γενικά τα γραφικά θέλουν λίγη δουλίτσα. Όσον αφορά το gameplay είναι λίγο μονότονο αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέρον καθώς νιώθεις ότι παίζεις με έναν Samurai.

Γενικά το ασπρόμαυρο δίνει κάτι το παραπάνω και φέρνει το gameplay σε δεύτερη μοίρα. Λίγο υπερβολή αλλά το θέμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι άλλο. Σε γενικές γραμμές πάντως ο τίτλος έχει φοβερή ιστορία, με μουσική που πραγματικά αξίζει. Υπάρχουν στιγμές που σου σηκώνεται η τρίχα πραγματικά. Η κάμερα είναι αρτιστικά τοποθετημένη και ταυτόχρονα με την αισθητική του τίτλου δίνουν μαζί κάτι το ιδιαίτερο. Δυστυχώς τα γραφικά θέλουν δουλειά ενώ το gameplay καταλήγει επαναλαμβανόμενο και άτονο. Σε γενικές γραμμές πάντως αξίζει να το δοκιμάσει κανείς και πραγματικά να ασχοληθεί με το παιχνίδι.

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Φοβερή αισθητική
Όμοτφη μουσική
Καλό σενάριο
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Χρειάζονται δουλειά τα γραφικά
Μονότονο gameplay
6
ΟΚ

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!