Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το XBOX τράβηξε την πρίζα + Giveaway | Game Recap #164»
Top Spin 2K25
Top Spin 2K25

Top Spin 2K25

Επιστροφή της θρυλική σειράς, δεκατρία χρόνια μετά!

Release Date
26/04/2024
Played on
PS5
Platforms
PS5, Ps4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC
Developer
Hangar 13
Publisher
2K

Συμπληρώνοντας δεκατρία χρόνια απουσίας η σειρά Top Spin επιστρέφει αφού την τελευταία φορά που κυκλοφόρησε ήταν στο μακρινό 2011. Κύριος ανταγωνιστής τότε το Virtua Tennis 4 της Sega όπου και οι δύο τίτλοι τότε ήταν πολύ ποιοτικές κυκλοφορίες. Στην σημερινή εποχή τα παιχνίδια Tennis που βλέπουμε σε κυκλοφορία είναι κυρίως το Tennis World Tour, το Match Point αλλά και το AO Tennis. Το Top Spin 2K25 όμως πλέον αναπτύσσεται από την Hangar 13, γνωστή μέσα από την ανάπτυξη του Mafia και επιστρέφει με ανανεωμένα modes κρατώντας το Simulation κομμάτι ως προς το gameplay του και εμείς είμαστε εδώ για να δούμε αν όντως άξιζε η αναμονή του.

Από την εισαγωγική οθόνη θα δούμε επιλογές όπως το Exhibition tour, το MyCareer, την ακαδημία του Top Spin που πρόκειται κυρίως για tutorials αλλά και το online κομμάτι με το World Tour. Η αλήθεια είναι πως αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο Top Spin academy καθώς μέσα από τις συμβουλές του John McEnroe θα μάθετε τον βασικό χειρισμό του παιχνιδιού. Μην ξεχνάμε πως ο τίτλος είναι συνυφασμένος με μια Simulation προσέγγιση οπότε σίγουρα θα αξίζει την προσπάθεια. Στο Exhibition mode θα μπορέσετε να παίξετε κάποια παιχνίδια με το ήδη υπάρχον Roster με κάποιους από τους πιο γνωστούς παίχτες στο άθλημα. Όμως σε αυτό το κομμάτι βλέπουμε και κάποιες ηχηρές απουσίες με την 2Κ να μας ενημερώνει πως μελλοντικά θα προστεθούν και άλλοι παίχτες. Στο Roster λοιπόν θα βρούμε τους Roger Federer, Serena Williams, Coco Gauff, Andre Agassi, Steffi Graf, Carlos Alcaraz, Iga Swiatek αλλά θα δείτε ότι λείπουν και αστέρες όπως οι Nadal, Djokovic κλπ.

Από την άλλη έχουμε μια πολύ μεγάλη επιλογή γηπέδων που πρόκειται για αληθινά και είναι με πολύ λεπτομέρεια σχεδιασμένα. Φυσικά θα δούμε και τα πασίγνωστα γήπεδα του Roland Garros, του Wimbledon του Αυστραλιανού Open κλπ. Το βασικό κομμάτι που θα μας κρατήσει απασχολημένους είναι σίγουρα το MyCareer όπου στην αρχή θα μπούμε στην διαδικασία να δημιουργήσουμε τον παίχτη μας μέσα από έναν λεπτομερές editor. Aφού δημιουργήσουμε τον χαρακτήρα μας ξεκινά το ταξίδι μας στα γήπεδα του tennis. To ΜyCareer έχει μια σταθερή δομή όπου συναντούμε την επιλογή της προπόνησης την επιλογή των Special Events αλλά και την επιλογή του Toυρνουά. Μέσα από τους αγώνες αποκτούμε xp και ανεβαίνουμε levels αλλά η εξέλιξη του χαρακτήρα μας είναι κάπως αργή όπως συμβαίνει και στο MyPlayer του NBA 2K. Φυσικά δεν λείπουν και τα microtransactions όπου μας φέρνει στην μνήμη μας και πάλι το περίφημο NΒΑ 2Κ. Ανεβάζοντας levels θα κερδίζετε και τα λεγόμενα attributes και θα τα επενδύετε ανάλογα στον παίχτη σας για να ανεβάσετε τα στατιστικά του.  Γενικώς το Career είναι επαναλαμβανόμενη «ρουτίνα» δηλαδή θα περνά κάθε μήνας θα κάνετε την προπόνησή σας θα συμμετέχετε στα events και θα παίζετε στα Tουρνουά. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και ο μετρητής ενέργειας όπου αν είστε κουρασμένοι θα επιλέξετε την επιλογή της ξεκούρασης μέσα από το Rest mode. Μέσα από τις νίκες σας ξεκλειδώνετε και διάφορα διακοσμητικά καλούδια ή τα αγοράζετε μέσω το VC Currency.

Περνώντας στο gameplay, ζωτικής σημασίας είναι o μετρητής ακρίβειας γιατί από εκεί θα καθορίζονται και τα ανάλογα χτυπήματα και το πόσο πετυχημένα είναι. Ο συγχρονισμός με τον μετρητή έχει μια δυσκολία αλλά μετά από πρακτική θα γίνεστε όλο και καλύτεροι. Σαφώς μεγάλο ρόλο παίζει και ο αντίπαλος σας μιας και η ΑΙ του τίτλου βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Μεγάλο ρόλο παίζει φυσικά και το επίπεδο δυσκολίας. Όσο ανεβάζετε την δυσκολία τόσο και πιο ρεαλιστικός θα γίνεται ο τίτλος και σίγουρα αποτελεί πλεονέκτημα για την σειρά. Μέσα σε όλα αυτά προστίθενται και οι παράμετροι των στατιστικών για το πως και που θα βελτιώνετε τον παίχτη σας.

Στο τεχνικό τομέα τα γραφικά που βλέπουμε στον σχεδιασμό των γηπέδων είναι σε πολύ καλό επίπεδο αλλά και τα μοντέλα των παιχτών επίσης είναι σε καλό επίπεδο. Τo animation μέσα στο γήπεδο είναι αληθοφανές και οι παίχτες κινούνται πολύ ρεαλιστικά. Οι εκφράσεις όμως των προσώπων είναι κάπως ξύλινες και επίσης το κοινό στις εξέδρες θα μας θυμίσει τίτλους περασμένων δεκαετιών. Τα Cutscenes επίσης είναι τα ίδια και επαναλαμβανόμενα. Σαφώς θα μπορούσε να γίνει καλύτερα δουλειά όταν η 2K μας έχει δώσει τίτλους όπως το αντίστοιχο NBA. Ηχητικά ο τίτλος είναι εκεί που όλοι περιμένουμε με τους ήχους όπως ακριβώς ακούμε κατά την διάρκεια ενός αγώνα tennis. Ακόμα, στο Online κομμάτι μπορούμε να παίζουμε rank αγώνες με τον χαρακτήρα που έχουμε δημιουργήσει στο MyCareer ή μέσα από το Roster.

Εν κατακλείδι, το Top Spin 2K25 επιστρέφει μετά από δεκατρία χρόνια και έχει αρκετά θετικά στοιχεία που μπορούν να αποτελέσουν θεμέλια για την εξέλιξη του τίτλου. Στα θετικά σίγουρα το gameplay του παιχνιδιού, με το Career Mode να είναι σε καλό επίπεδο αλλά σίγουρα σηκώνει βελτίωση σε πολλούς τομείς. Στα αρνητικά είναι το περιορισμένο Roster καθώς λείπουν ηχηρά ονόματα αλλά και στον τεχνικό τομέα κυρίως με τα θέματα που προαναφέραμε πιο πάνω. Επίσης τα Microtransactions αποτελούν ένα αντικειμενικό ζήτημα.

Ευχαριστούμε τις 2K και CD Media για τη διευκόλυνση πραγματοποίησης του Review

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

Top Spin 2K25
ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Gameplay
Πληθώρα γηπέδων
Όμορφο τεχνικά στους βασικούς τομείς
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Microtransactions
Γραφικά σε κάποια σημεία
Μικρό Roster
7
ΚΑΛΟ

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!