Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2

Achievement Unlocked!

Release Date
04/09/2020
PLATFORMS
PlayStation 4, Xbox One, PC
DEVELOPER
Vicarious Visions
PUBLISHER
Activision

H σειρά Tony Hawk Pro Skater έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της στον χώρο του gaming και αυτή την φορά, μέσω του remake των 2 πρώτων τίτλων, προσπαθεί να αναβιώσει την ομορφιά και παλιά αίγλη της. Η Vicarious Visions έχοντας δώσει τα διαπιστευτήρια της με το Crash Bandicoot N. Sane Trilogy προσπαθεί να δώσει ζωή σε δύο πολύ αγαπημένα παιχνίδια της γενιάς μου και αν μη τι άλλο είναι μία από τις λίγες εταιρίες που θεωρώ ότι έχει το ταλέντο που χρειάζεται για κάτι τέτοιο. Για να δούμε λοιπόν αν ο Tony Hawk και η παρέα του επέστρεψε με το καλύτερο δυνατό τρόπο…

Το πακέτο αποτελείται όπως είπαμε πιο πάνω από τους δύο πρώτους τίτλους της σειράς και είναι προφανές ότι η εταιρία ανάπτυξης έχει επενδύσει πάρα πολύ στο να προσφέρει τη νοσταλγία και τον τρελό χαρακτήρα που έχουμε γνωρίσει σε αυτήν. Από την πρώτη στιγμή και καθόλη την διάρκεια της διαδρομής μας για τον τερματισμό των τίτλων θα δούμε ότι η Vicarious Visions ενώ πρόσθεσε αρκετές αλλαγές, ειδικότερα στο gameplay, έχει καταφέρει να κρατήσει αρκετά καλά το ύφος και την λογική που είχαμε δει στα συγκεκριμένα παιχνίδια. Επίσης, έχουν γίνει προσθήκες και κάποιων tricks που μπορούμε να κάνουμε σε πιο πρόσφατα παιχνίδια της σειράς και που είχαν αφήσει θετικές εντυπώσεις στους πιστούς ακολούθους του Tony Hawk. Τα remakes καταφέρνουν με έναν μαγικό τρόπο να χαροποιήσουν τους “παλιούς” αλλά και τους “νέους” παίκτες που δεν έχουν καμία επαφή με το “αντικείμενο”.

Ως προς το gameplay, οι επιλογές είναι εξίσου πλούσιες. Ενώ ως default επιλογή βλέπουμε μια σειρά από πιο απλές επιλογές στον χειρισμό, μας δίνετε και η επιλογή να “γυρίσουμε” τον διακόπτη και στα πιο σκληροπηρυνικά modes χειρισμού από το THPS 1 ή το THPS 2. Να πω την αμαρτία μου ότι τα χέρια μου ήθελαν τον πιο απλό χειρισμό αλλά τα δαχτυλά μου ένιωσαν σαν το σπίτι τους με τον χειρισμό του πρώτου τίτλου. Είναι προφανές ότι για να πετύχουμε δύσκολα tricks αλλά και το πολυπόθητο μάζεμα των 100.000 πόντων θα ζοριστούμε όσο και στα πρώτα παιχνίδια αλλά εκεί είναι και η ομορφιά του Tony Hawk. Οι ατελείωτες ώρες προπόνησης για να καταφέρει κάποιος εξωφρενικά κόλπα στον αέρα δίνουν χαρά στον χρήστη και δεν κουράζουν σε καμία περίπτωση. Αυτό που κουράζει και ελπίζω να κάνουν κάτι, είναι τα loading screens τα οποία θα μπορούσαν να είναι μικρότερα αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για παιχνίδια 20ετίας που απλά πήραν μια νέα πνοή ζωής. Τα 60 fps όπως είναι φυσικό για τίτλους με τόσο γρήγορο gameplay κάνουν θαύματα και όλα κινούνται τόσο ομαλά που κάθε στιγμή σκεφτόμουν τι έχουμε να ζήσουμε στην επόμενη γενιά κονσολών. 

Είναι φυσικό, όπως και παλιότερα, το remake να είναι γεμάτο μυστικά και collectibles που θα τα χρειαστείτε για να δημιουργήσετε τον skater που πάντα ονειρευόσασταν!! Το αρνητικό σε όλα αυτά είναι ότι όλα τα cosmetic που ξεκλειδώνετε δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους ήδη υπάρχοντες γνωστούς pro skaters αλλά εντάξει, νομίζω μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτό. Ίσως πελαγώσετε στην αρχή με τον αριθμό των επιλογών και τον μηχανισμό για τους πόντους στα στατιστικά του παίκτη σας αλλά θεωρώ ότι σιγά σιγά θα μπείτε στο νόημα και δεν θα έχετε κάποιο θέμα.

Στο online κομμάτι του το Tony Hawk Pro Skater 1+2 έχει ακριβώς αυτά που φαντάζεται κάποιος για έναν τέτοιου είδους τίτλο χωρίς όμως να δίνει κάτι παραπάνω που θα μπορούσε να το κάνει εύκολα. Υπάρχουν αρκετά modes για να δοκιμάσετε με τους φίλους σας ή με κάποιον “περαστικό” από τα lobbies που υπάρχουν. Από τον τίτλο δεν θα μπορούσε να λείπει και το local multiplayer όπου γυρίζοντας τον χρόνο πίσω μπορείτε να καλέσετε τον κολλητό σας σπίτι και να παίξετε ένα γρήγορο διπλάκι με split-screen στην τηλεορασή σας. Μεγάλο thumbs up για την συγκεκριμένη επιλογή!

Εμφανισιακά το παιχνίδι και οι δημιουργοί του δίνουν ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας τόσο στην διαχείριση των καρέ (fps) όσο και στην πλούσια προσθήκη του HDR. Ο τίτλος σε αρκετές πίστες με άφησε με το στόμα ανοιχτό ενώ σε κάποιες άλλες ο χρόνος δεν φέρθηκε και τόσο καλά. Στο PlayStation 4 Pro που χρησιμοποιήθηκε για το συγκεκριμένο review δεν συνάντησα κανένα πρόβλημα και όλα “έτρεχαν” όπως θα έπρεπε για το είδος του τίτλου. Βασικό συστατικό στην επιτυχία του remaster δεν θα μπορούσε να μην είναι και το soundtrack του. Όπως κάθε Tony Hawk Pro Skater που σέβεται τον εαυτό και πόσο μάλλον τα 2 πρώτα, η Vicarious Visions κατάφερε να συμπεριλάβει κομμάτια από παλιούς δημιουργούς που τους ακούσαμε όταν πρωτοβγήκαν τα παιχνίδια αλλά έκανε και αρκετές καλές προσθήκες που ταίριαξαν και με το παραπάνω στο αποτέλεσμα.

Το Tony Hawk Pro Skater 1+2 Remake είναι ένας τίμιος τίτλος, σε μία τίμια τιμή μιας και πωλείται στα 45 Ευρώ στα Ελληνικά καταστήματα. Η Vicarious Visions δείχνει για ακόμη μια φορά ότι στον κόσμο των remake μπορούν να υπάρξουν και άλλες εταιρίες εκτός από την Bluepoint Games και δίνει ένα πανέμορφο αποτέλεσμα. Θα ήθελα κάτι παραπάνω στο online κομμάτι του τίτλου αλλά σαν συνολική προσπάθεια έχει πολύ καλή υλοποίηση για να γκρινιάξω παραπάνω. Το προτύνω τόσο σε αυτούς που είχαν “λιώσει” τα δαχτυλά τους πάνω στους αρχικούς τίτλους όσο και στους πιο νέους από την γενιά μου (γκουχ γκουχ!) που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι που έβλεπαν μικροί και δεν τους άφηνε ο μεγάλος τους αδελφός να παίξουν! Οι 100.000 πόντοι σας περιμένουν να τους κατακτήσετε!

Ευχαριστούμε θερμά τη AVE S.A. για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Το Tony Hawk που πάντα θέλαμε να υπάρξει
60 fps ακατέβατα
Soundtrack για πολλά dB (decibel)
Split-screen multiplayer
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Online Multiplayer
Loading screens για γερά νεύρα
Κάποιοι χάρτες ήθελαν περισσότερη δουλειά
7
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ
More Stories
Οι απαιτήσεις συστήματος του Borderlands 3