Το Nintendo Switch θα είναι ο νικητής των εορταστικών αγορών του 2020

Φαίνεται η Nintendo με την ιδιαίτερη κονσόλα της να συνεχίζει την ανοδική της πορεία.

Η επόμενη γενιά κονσολών βρίσκεται πολύ κοντά. Με το Xbox Series X να έρχεται τον Νοέμβριο και το PlayStation 5 να κυκλοφορεί την ίδια περίπου περίοδο, μέχρι το τέλος του έτους οι θαυμαστές θα παίξουν επίσημα παιχνίδια επόμενης γενιάς. Ωστόσο, ακόμη και με τον τεράστιο ενθουσιασμό που δημιουργείται για τη νέα γενιά, ένας αναλυτής πιστεύει ότι δεν θα κυριαρχήσουν σε αυτές τις διακοπές. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία Ace Securities Co., μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που έχει αναλύσει τη βιομηχανία παιχνιδιών στο παρελθόν, το ερώτημα για τις διακοπές δεν είναι αν το Xbox Series X ή το PS5 είναι καλύτερο, αλλά πόσο πιο επιτυχημένο είναι το Nintendo Switch θα είναι και από τα δύο.

Το ιαπωνικό blog Esuteru έχει μεταγράψει πληροφορίες από το ερευνητικό τμήμα της Ace Securities Co. Το αρχικό κείμενο είναι στα ιαπωνικά, αλλά υπάρχει διαθέσιμη αγγλική μετάφραση. Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το Nintendo Switch θα συνεχίσει την επιτυχία των πωλήσεών του κατά την περίοδο των διακοπών. Ο πρώτος λόγος για την πρόβλεψη ότι το Switch θα είναι επιτυχής έχει να κάνει με τα κέρδη της Nintendo από έτος σε έτος. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 η Nintendo σημείωσε αύξηση στους ρυθμούς μεταβολής της από10% σε 48%. Λόγω του COVID-19 και της τεράστιας επιτυχίας του Animal Crossing: New Horizons, η ίδια η Nintendo ανέφερε αύξηση στα καθαρά της κέρδη 500% από πέρυσι.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι υπήρξε έλλειψη στην Αμερικάνικη αγορά στο Nintendo Switch κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά οι πωλήσεις συνεχίστηκαν. Η ερευνητική εταιρεία προβλέπει ότι η παραγωγή θα συνεχίσει να αυξάνεται και θα διατίθενται περισσότερες κονσόλες Switch, οι οποίες θα βοηθήσουν από την άποψη των πωλήσεων. Yπάρχει επίσης η πιθανότητα να κυκλοφορήσει περιορισμένη ποσότητα από PS5 και Xbox Series X στους πρώτους μήνες κυκλοφορίας.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η τιμή των συστημάτων επόμενης γενιάς θα είναι σημαντικά υψηλότερη από το Nintendo Switch. Διαρροές και πληροφορίες σχετικά με την τιμή των Xbox Series X και PS5 έχουν δείξει ότι θα είναι περίπου 500€ το καθένα. Με το Switch να κοστίζει 330€. Η ανταγωνιστική τιμή θα μπορούσε να προέλθει από τη Microsoft, με το Xbox Series S πιθανότατα να έχει περίπου το ίδιο ποσό με το Nintendo Switch. Συνολικά, ωστόσο, όταν πρόκειται για μια δύσκολη χρονιά οικονομικά για πολλούς χάρη σε ένα περίεργο έτος 2020, το γνωστό, δημοφιλές και φθηνότερο Nintendo Switch έχει περισσότερες πιθανότητες να φύγει από τα ράφια σαν εορταστική αγορά.

Η υβριδική κονσόλα κυριάρχησε πρόσφατα, καθώς το Switch ήταν και πάλι η υψηλότερη σε πωλήσεις κονσόλα του μήνα τον Ιούλιο. Μπορεί να είναι η κονσόλα με τις υψηλότερες πωλήσεις για το υπόλοιπο του έτους, ακόμη και με την επόμενη γενιά να φτάνει τελικά. Η συνέχιση της επιτυχίας πάντως φαίνεται να είναι εγγυημένη μιας και τα δύο τελευταία χρόνια έχει της υψηλότερες μηνιαίες πωλήσεις.

Πηγή: Gamerant

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.

More Stories
Meizu Pro 6 Edge ή Meizu Pro 7: Εμφανίζεται με κυρτή οθόνη