Το Gears 5 δεν θα έχει loot boxes, Season Pass, και θα έχει δωρεάν νέους χάρτες

Χαρούμενα νέα για τους λάτρεις του Gears of War multiplayer, καθώς η The Coalition ανακοίνωσε πως το Gears 5 δεν θα περιλαμβάνει loot boxes (Gear Packs) ή Season Pass.

Με ανακοίνωσή της στο επίσημο blog, η εταιρεία πίσω από το επερχόμενο παιχνίδι αποκάλυψε πως τα Gear Packs, τα loot boxes από το Gears of War 4, δεν θα επανέλθουν στο νέο παιχνίδι. Τα Gear Packs περιελάμβαναν τυχαίες κάρτες, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε Character/Weapon Skins, Horde Class Skills ή Bounties. Τα περισσότερα αντικείμενα που περιελάμβαναν, μπορούσαν να κατασκευαστούν μέσω Scrap — νόμισμα που οι παίκτες αποκτούσαν μέσω καταστροφής διπλών (ή και μη) καρτών — όμως όχι πάντα. Αυτό οδήγησε σε μεγάλη γκρίνια από την κοινότητα, καθώς ήταν εντελώς τυχαίο το αν θα πάρεις τον χαρακτήρα που ήθελες.

Επιπλέον, το Season Pass, που γενικώς απογοήτευσε επίσης την κοινότητα, περιελάμβανε κάποια skins και πρόωρη πρόσβαση σε νέους χάρτες και δυνατότητα να τους χρησιμοποιούν οι παίκτες σε Private Matches. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό ήταν αρκετά φτωχό σαν περιεχόμενο για ένα τόσο ακριβό Season Pass και στην πορεία η The Coalition πρόσθεσε επιπλέον bonuses. Στο Gears 5 όμως, δεν θα υπάρχει καν Season Pass, το οποίο μόνο ευχάριστο είναι. Τέλος, ανακοινώθηκε πως όλοι οι νέοι χάρτες θα διατίθενται δωρεάν στους παίκτες χωρίς προϋποθέσεις.

Μην νομίζετε όμως, πως δεν θα περιλαμβάνονται microtransactions — απλώς, θα είναι πιο τίμια. Τα skins που θέλετε, θα αγοράζονται με το τεμάχιο και όχι στην τύχη, και επιπλέον, οι παίκτες θα μπορούν να αγοράζουν XP ή Sopply boosts — δηλαδή να λαμβάνουν γρηγορότερα XP ή πόντους προς το επόμενο Supply Drop (αναλύεται παρακάτω). Η The Coalition τόνισε πως δεν πρόκειται για κάποιο pay-to-win μηχανισμό, καθώς ανέκαθεν τα levels ήταν κοσμητικά στα Gears και δεν ξεκλείδωναν κάτι που επηρέαζε το gameplay, κι έτσι θα παραμείνουν τα πράγματα και στο νέο παιχνίδι.

Βεβαίως, τα skins θα αποκτώνται και μέσω Daily Challenges υπό το νέο Tour of Duty system, όπως συνέβη με μερικά στο Gears of War 4, όπου οι παίκτες θα πρέπει να πετύχουν κάποιους στόχους ανά σεζόν, για να αποκτήσουν medals και έπειτα να τα ξοδέψουν για το skin της επιλογής τους. Ακούγεται τίμιο, και σίγουρα τα skins θα είναι μια μορφή επιβράβευσης για εκείνους που προσπαθούν λίγο περισσότερο — μένει να δούμε αν τα Challenges θα έχουν λογικές απαιτήσεις ή θα ωθούν τους παίκτες προς το Store. Στο Store λοιπόν, οι αγορές θα γίνονται μέσω Iron, ένα νόμισμα που αγοράζεται με πραγματικά χρήματα και θα έχει χρησιμότητα μονάχα στο Store και μόνο για διακοσμητικά αντικείμενα. Η εταιρεία επίσης είπε πως μέσω του Tour of Duty, οι παίκτες θα αποκτούν Iron δίχως να χρειάζεται κάποια αγορά με χρήματα, για να το ξοδέψουν στο Store.

Για το τέλος, το νέο Supply Drops system θα επιβραβεύει τους παίκτες όσο παίζουν με νέες, τυχαίες κάρτες από ένα pool αποκλειστικά για αυτό το σκοπό, και δεν θα περιλαμβάνει κανένα αντικείμενο για αγορά έναντι πραγματικών χρημάτων. Επιπλέον, κάθε διπλή κάρτα θα μετατρέπεται αυτόματα σε Scrap, με το οποίο πάλι θα μπορείτε να δημιουργήσετε κάρτα της επιλογής σας. Ακούγεται σαν το κερασάκι στην τούρτα, κάτι μικρό για να κρατάει το παιχνίδι φρέσκο και τους παίκτες χαρούμενους με σταθερά νέα πράγματα για τη συλλογή τους. Μέχρι στιγμής λοιπόν, τα νέα ακούγονται θετικά, ή έστω πως η εταιρεία οδεύει προς τα σωστά μονοπάτια, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά: “no randomness“.

Κατά τα άλλα, το Gears 5 αναμένεται στις 10 Σεπτεμβρίου για Xbox One και PC, και ως λάτρης της σειράς, προσωπικά μου άρεσαν όσα έχουμε δει, όπως το νέο mode, “Escape”. Έως τότε, γιατί να μην ρίξετε μια ματιά στο review μας για το Gears of War 4;

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Renders του Huawei P40 Pro δείχνουν τέσσερις κάμερες και αισθητήρα periscope zoom