Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Οι ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΕΣ των TGA 2023 και το νέο God of War Ragnarök: Valhalla | Game Recap #148»

The Wolverine Review

Μια ταινία που ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μας

Τα τελευταία χρόνια η γνωστή εταιρία comic, Marvel, δουλεύει πυρετωδώς πάνω στον τομέα των ταινιών με τους πολυαγαπημένους μας υπερήρωες των comics, πως εξάλλου να παραβλέψει μια τόσο κερδοφόρα δραστηριότητα. Αδιαμφισβήτητα η κάθε ταινία της Marvel επιφέρει πολλά εκατομμύρια στην εταιρεία κάνοντας έτσι πραγματικότητα το όνειρο πολλών fan των comics να δουν τις “γραφικές νουβέλες” στην μεγάλη οθόνη. Ένας από τους πιο παλιούς ήρωες που δημιούργησε ποτέ είναι ο Wolverine, ο αθάνατος μεταλλαγμένος με τα εντυπωσιακά νύχια και την κίτρινη ολόσωμη στολή του μας κράτησε συντροφιά πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να χρήζει ειδικής μεταχείρισης ο συγκεκριμένος χαρακτήρας. Μετά την μεγάλη επιτυχία και την ολοκλήρωση της τριλογίας των X-Men, η Marvel αποφάσισε να φτιάξει την πρώτη ταινία που θα είναι αφιερωμένη μόνο στον Wolverine αλλά ταυτόχρονα θα είναι prequel της τριλογίας, αυτό ήταν το “X-Men Origins: Wolverine“. Κάπου εδώ φτάνουμε στο έτος 2013 με την ταινία “The Wolverine”  σκέτο, να συνεχίζει την ιστορία του Logan μετά από τα συμβάντα του X-Men 3. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ταινίας θα λέγαμε ότι είναι το τέλος που περιέχει μια επική μάχη με αναπάντεχη όμως κατάληξη.

wolverine6

Στην τελευταία ταινία των X-Men, για να σώσει την ανθρωπότητα ο Logan αναγκάζεται να σκοτώσει την γυναίκα που αγαπούσε. Βέβαια οι τύψεις του, τον έχουν στοιχειώσει και τον ώθησαν να γυρίσει στις παλιές του συνήθειες που είναι το ποτό και η αποξένωση του από τους ανθρώπους. Η ιστορία ξεκινάει με μια ανάμνηση του Logan που σώζει ένα Ιάπωνα στρατηγό (τον Yashida) από τον βομβαρδισμό των αεροπλάνων στην Ιαπωνία. Θέλοντας να του ανταποδώσει την χάρη με έναν ομολογουμένως  περίεργο τρόπο μετά από πολλά χρονιά, στέλνει ένα κορίτσι, την Yukio, να το αναζητήσει. Κάπου εκεί ξεκινάει το μυστήριο και περίεργο ταξίδι του Wolverine στο οποίο μετά από μερικά γεγονότα θα χάσει την ταχεία επουλώσει κάνοντας τον έτσι θνητό και αλλάζοντας έτσι την ισορροπία στην μάχη.

The-Wolverine

Η ταινία με σκηνοθέτη τον   και writers τον  και τον  θα λέγαμε ότι απέκλεισαν λίγο από τα comics δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μια διαφορετική πινελιά όπως ακριβώς έγινε και με όλες τις υπόλοιπες ταινίες. Ο  πλέον του ανήκει δικαιωματικά το όνομα του Wolverine καθώς έχει ταυτιστεί με τον ήρωα. Στην ταινία ξεχώρισε επίσης η ερμηνεία του  ως το γιο του Yashida και ομολογώ ότι ακόμα κουβαλάει την “αύρα¨ από το “The last samurai”. Οι δύο τελευταίοι Ιάπωνες ηθοποιοί που είναι μεγάλοι και γνωστοί καθώς έχουν παίξει σε πολλές πετυχημένες ταινίες είναι ο  στον ρόλο του αρραβωνιαστικού της εγγονής του Yashida και ο  στον ρόλο του Yashida.

the-wolverine06

Κατά την διάρκεια της ταινίας εκτός από την τελική μάχη, δεν περιέχει εντυπωσιακά εφέ αλλά μας αποζημιώνει με τα υπέροχα και μαγευτικά τοπία. Σχεδόν ολόκληρο το σενάριο αναφέρετε τόσο στην παραδοσιακή όσο και στην εκσυγχρονισμένη πλευρά της Ιαπωνίας. Η απόλυτη αρμονία μεταξύ ηχητικού και οπτικού τομέα κάνουν τα 125 λεπτά που διαρκεί η ταινία να μοιάζουν κάτι το πολύ λίγο.

Κλείνοντας θα λέγαμε ότι το  “The Wolverine” αποτελεί την ταινία που πρεπε να μεσολαβήσει ώστε να συνεχιστεί η ιστορία των X-Men. Όλα αυτά δεν είναι απλές υποθέσεις αλλά σκέψεις που δημιουργήθηκαν βάση του spoiler video που πλέον βάζει στο τέλος κάθε ταινίας της η Marvel. Γενικά αν και η ταινία φαίνεται να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο, θα λέγαμε ότι αποτελεί μια πολύ καλή ταινία επιστημονικής φαντασίας που όμως καλό θα ήταν να γνωρίζει ο θεατής χοντρικά και την πλοκή στις προηγούμενες ταινίες για να μην χάνεται κατά τη διάρκεια.

Επίσημη Ιστοσελίδα: www.thewolverinemovie.com
Σκηνοθέτης: Τζέιμς Μάνγκολντ
Hθοποιοί: Χιου Τζάκμαν, Φάμκε Γιάνσεν
Η ταινία προβάλλεται και σε 3D

Βαθμολογία:

b8

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!