Busted.gr

The Lost Bear

The Lost Bear

Πως θα σας φαινότανε άραγε να είστε ενεργός θεατής σε ένα κινηματογραφικό αλλά και θεατρικό συνάμα σκηνικό, όπου είστε καθισμένοι άνετα στην πολυθρονάρα σας ενώ βρισκόσαστε μόνος μέσα στο ίδιο το σκηνικό και παράλληλα να παίζετε και να παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα στο κινηματογραφικό πανί μπροστά σας; Για εμένα αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Μιλάω για το καταπληκτικό Lost Bear του Ps VR.

Η ιστορία του Lost Bear είναι απλή. Ένα κοριτσάκι ευρισκόμενο στην εξοχή σε κάποιο πικ νικ χάνει το αγαπημένο της αρκουδάκι και εδώ αρχίζει η αναζήτησή του. Τόσο απλά και μαγικά εκτυλίσσονται όλα στο 2d platform σκηνικό που βλέπουμε μπροστά μας. Η ηρωίδα μας προσπαθεί  με όπλα της το…. τρέξιμο και την σφεντόνα της να βρει το χαμένο αρκουδάκι.

Τα γραφικά του Lost Bear είναι για το στυλ του πολύ καλά και με το VR η αίσθηση απογειώνεται πραγματικά. Νιώθεις πραγματικά να είσαι μέρος του σκηνικού. Το περιβάλλον γύρω σου διαμορφώνεται ώστε να αποτελεί συνέχεια του εκάστοτε 2D σκηνικού που εκτυλίσσεται η δράση. Αν πχ είναι δάσος με βροχή τότε η πολυθρόνα μας βρίσκεται μέσα σε ένα δάσος που βρέχει. Διαφορά πετούμενα μπορεί να βγαίνουν από το 2D σκηνικό, μέσα από έναν σωλήνα που καταλήγει στο δικό μας περιβάλλον και να έρχονται σε εμάς για να αλληλεπιδράσουμε και να βοηθήσουμε και στη λύση της πλοκής μας. Αυτό το τελευταίο είναι καταπληκτικό. Τα ηχητικά εφέ και η μουσική υπόκρουση δένουν όμορφα με το περιβάλλον.

Ο χειρισμός στο Lost Bear είναι απλούστατος με βασικά όπλα μας το τρέξιμο, τη σφεντόνα μας, το άλμα μας και το συγχρονισμό μας. Δε θα τον χαρακτήριζα ιδανικό καθότι θα ήθελα να είναι πιο άμεσος. Κάποιες φορές ο παίχτης αρνούνταν να εκτελέσει το άλμα στην ώρα του με τραγικό θα έλεγα αποτέλεσμα. Ενίοτε η φαντασία μας θα φανεί χρήσιμη! Το παιχνίδι ακολουθεί τη λογική των οθονών όπου πρέπει να δράσετε ορθά για να προχωρήσετε στην επόμενη, όπως για παράδειγμα απλά να τρέξετε γρήγορα ή να τραβήξετε γρήγορα μοχλούς για να ανοίξει μια έξοδος. Εχθροί υπάρχουν, χωρίς ιδιαίτερη ποικιλία, αλλά όμορφα συνυφασμένοι με το όλο κόνσεπτ. Υπέροχη αίσθηση όταν πολλές φορές μπροστά στην πολυθρόνα μας εμφανίζονται βάσεις όπου πρέπει να τοποθετήσουμε το χειριστήριο μας και να τις περιστρέψουμε ώστε να βρούμε τη λύση αλληλεπιδρώντας με το σκηνικό στο κινηματογραφικό πανί. Το motion sickness είναι ανύπαρκτο ενώ πολλές φορές θα πιάσετε τον εαυτό σας να χαζεύει το σκηνικό γύρω σας.

Πραγματικά πρόκειται για ένα παιχνίδι που λάμπει τόσο πολύ και όλα αυτά σε πολύ χαμηλή τιμή, ειδικά σε εκπτώσεις μπορείτε να το βρείτε υπερβολικά χαμηλά. Μελανό σημείο του αποτελεί η μικρή διάρκεια του που κυμαίνεται από μία έως δύο ώρες, αλλά το ξεχνάς αυτό γιατί με 5€ δεν πας ούτε κινηματογράφο.  Τα γραφικά θα μπορούσαν να είναι λίγο καλύτερα και ο χειρισμός που προαναφέραμε. Το Lost Bear ένα παιχνίδι πρωτότυπο και αποτελεί και μια διαφορετική εμπειρία που θα σας χαροποιήσει και θα νιώσετε πανέμορφα. Πραγματικά το απήλαυσα τόσο πολύ που ενώ είναι καλά τα ΑΑΑ παιχνίδια, εδώ έχουμε κρυμμένα διαμάντια πραγματικά με ελάχιστο κόστος. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα !

 

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro/PS VR
Είδος Παιχνιδιού: Platform
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 05/09/2017
Κυκλοφορεί για: PS4/ PS4 Pro, PC
Εταιρεία Ανάπτυξης: Fabrik Games
Εκδότρια Εταιρεία: Fabrik Games
8.5 ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ;

The Good

  • Πανέμορφη εμπειρία και παρουσίαση
  • Τιμή
  • Απλός χειρισμός
  • Φαντασία και όμορφος εικαστικός τομέας
  • Μουσική

The Bad

  • Μερικά προβληματάκια στο χειρισμό
  • Θα ήθελα λίγο καλύτερα γραφικά
  • Πρέπει αναγκαστικά να γράψω κάτι άλλο; Διάρκεια αλλά συναρτήσει της τιμής μάλλον δεν είναι αρνητικό.
8.5 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός στο επάγγελμα αλλά και pure gamer από το 1990 μέχρι σήμερα. Πρώτη κονσόλα του το Sega Master System Ι μέσα στο 1990. Του αρέσουν όλες σχεδόν οι κατηγορίες παιχνιδιών ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Παρακολουθεί στενά τις τεχνολογικές εξελίξεις σε ότι αφορά το gaming,τους υπολογιστές τα κινητά, τα tablets, το διαδίκτυο αλλά και τα gadgets. Αγαπημένο παιχνίδι το Skyrim. “I used to be an adventurer like you, then I took an arrow in the knee”

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr