Busted.gr

The Crew 2

The Crew 2

Η Ubisoft εδώ και αρκετά χρόνια έχει δώσει open world προσανατολισμούς στα παιχνίδια της που μέχρι ένα σημείο σε παιχνίδια όπως το Assassins Creed ή το Far Cry έχει μια λογική αλλά τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται όταν αναφερόμαστε σε παιχνίδια όπως το Steep ή ίσως και στο The Crew. Η Γαλλική εταιρεία και το Studio ανάπτυξης Ivory Tower με το πρώτο παιχνίδι The Crew είχε θέσει τις βάσεις ώστε να δημιουργήσει ένα κλασσικό arcade style racing παιχνίδι καθώς είχε και μεγάλη αναγνώριση από τον κόσμο. Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο δεύτερο μέρος το οποίο έρχεται να κάνει την διαφορά ή μήπως θα κινηθεί και αυτό στην μετριότητα; Πάμε εν συντομία όμως να ξεκινήσουμε και να αναφέρουμε πέντε βασικά πράγματα για το παιχνίδι.


Ιστορία – Περιβάλλον


Καταρχήν να επισημάνουμε πως αν στο πρώτο παιχνίδι υπήρχε έστω μια υποτυπώδη ιστορία, το δεύτερο μέρος έρχεται με παντελή έλλειψη έστω κάποιου τυπικού σεναρίου. Το μόνο που έχετε να κάνετε εξ αρχής είναι να δημιουργήσετε το δικό σας Avatar και ο στόχος σας είναι να γίνετε ο πιο διάσημος οδηγός όχι μόνο επί ξηράς με τα αυτοκίνητα αλλά και στο αέρα και ταυτόχρονα και στην θάλασσα. Ναι καλά ακούσατε στο The Crew 2 έρχονται να προστεθούν ταχύπλοα αλλά και δικινητήρια αεροπλάνα με τα οποία αντίστοιχα θα συμμετέχετε σε διάφορους αγώνες. Μέσα από τους αγώνες αυτούς θα αποκτήσετε αναγνωρισιμότητα και θα δείτε τους ακόλουθους σας να αυξάνονται στοχεύοντας πάντα την κορυφή.

Τα γεγονότα ή οι αγώνες αν θέλετε διαδραματίζονται σε ένα μέρος του χάρτη των Ηνωμένων Πολιτειών και η αλήθεια είναι πως ο χάρτης από την πρώτη κιόλας στιγμή θα σας φανεί γελοιωδώς μεγάλος. Η ποικιλομορφία διαφοροποιείται ανάλογα και θα βρεθείτε σε εντυπωσιακές τοποθεσίες τόσο μέσα στις πόλεις όσο και στην εξοχή. Εντυπωσιακό άλλωστε είναι το να πετάς πάνω από το Grand Canyon με ηλιοβασίλεμα ή το να βρίσκεσαι ανοιχτά της Νέας Υόρκης με το ταχύπλοο βλέποντας την πόλη από μακρυά. Όμως εδώ έρχεται και το πρώτο μεγάλο μειονέκτημα του τίτλου καθώς ο χάρτης ναι μεν είναι μεγάλος αλλά από την άλλη δείχνει εντελώς άδειος καθώς πέρα από τα διάφορα Events και κάποια άλλα σημεία ενδιαφέροντος που θα πηγαίνετε δεν θα έχει άλλο λόγω ύπαρξης. Κάλλιστα η εταιρεία θα μπορούσε να το εμπλουτίσει με πολλά περισσότερα στοιχεία. Η Ubisoft φαίνεται πως συνεχίζει και επιμένει να δημιουργεί τεράστιους χάρτες στα παιχνίδια της δίχως να είναι απαραίτητο.


Gameplay


Αφήνοντας λιγάκι τον χάρτη του παιχνιδιού περνάμε στο gameplay του. Για να μπορέσετε να φτάσετε στον υψηλότερο βαθμό φήμης μέσα στο παιχνίδι θα πρέπει να συμμετέχετε σε κάποια Events τα οποία ποικίλουν και τα οποία σας προσφέρουν χρήματα και φυσικά την ανάλογη φήμη. Να πούμε πως το παιχνίδι διαθέτει τρεις βασικές κατηγορίες Events αντίστοιχα για το μέσο που θα επιλέξετε είτε αυτό είναι το αγαπημένο σας Race Car είτε το αγαπημένο σας ταχύπλοο ή το αντίστοιχο αγωνιστικό αεροπλάνο. Η αλήθεια είναι πως η ποικιλία των Event είναι μεγάλη αλλά μετά από ένα σημείο αρχίζουν να φαίνονται επαναλαμβανόμενα και να μαρτυρούν την έλλειψη φαντασίας. Τα χρήματα που θα κερδίζετε φυσικά θα μπορείτε να τα επενδύετε για την αγορά αυτοκινήτων ή ότι άλλο επιθυμείτε. Μιας και αναφέραμε τα αυτοκίνητα το roster είναι αρκετά μεγάλο και νομίζω θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό petrol head. Επίσης ευχάριστη είναι η επιλογή των off road οχημάτων αλλά και των μηχανών. Πληροφοριακά να αναφέρουμε πως υπάρχει και Livery editor ο οποίος είναι ικανοποιητικός χωρίς ωστόσο να φτάνει στα επίπεδα του Forza Horizon. Επίσης να αναφέρω πως τα menu του παιχνιδιού θα σας μπερδέψουν αρκετά στην αρχή και ως φυσικό πιθανώς τα πρώτα λεπτά θα χαθείτε κατά την εξερεύνηση τους.

Περνώντας στον χειρισμό του παιχνιδιού να πούμε πως το The Crew 2 είναι ένα arcade racing παιχνίδι και αυτό θα το καταλάβετε από τα πρώτα λεπτά επαφής που θα έρθετε μαζί του κυρίως με την οδήγηση των αυτοκίνητων. Η αίσθηση της ταχύτητας που αποκομίζεις δεν είναι και η πιο σωστή αλλά και ο χειρισμός γενικότερα θα σας φανεί πολύ απλοϊκός θυμίζοντας racing παιχνίδια προηγούμενων δεκαετιών και δεν μπορεί να φτάσει σε καμία περίπτωση τα επίπεδα του Forza Horizon ή άλλων περισσότερο arcade Racing παιχνιδιών. Κατά την διάρκεια των αγώνων ο μεγάλος χάρτης θα είναι σύμμαχος σας καθώς θα μπορείτε να κόβετε δρόμο ώστε να μπορείτε να κερδίζετε πιο εύκολα. Πέρα από τα αυτοκίνητα όμως καλείστε να διαχειριστείτε και αγωνιστικά αεροπλάνα αλλά και ταχύπλοα στα οποία ο χειρισμός δεν θα σας ταλαιπωρήσει καθόλου μιας και είναι ιδιαίτερα απλοϊκός κι εκεί και κάνει το παιχνίδι λίγο και πιο διασκεδαστικό. Να αναφέρω πως όταν κερδίζετε κάποιο event η Ubisoft έχει εισαγάγει κάποια RPG στοιχεία και αναφέρομαι στο Looting όπου θα σας δίνονται διάφορα καλούδια αναβάθμισης.


Γραφικά – Ήχος


Αφήνοντας για λίγο το gameplay και τον χάρτη του παιχνιδιού θα αναφερθούμε και στο τεχνικό κομμάτι του τίτλου και το πως αναπαρίσταται αυτός ο τεράστιος κόσμος του παιχνιδιού. Να σας πως την αλήθεια το παιχνίδι το παίζω στο PS4 Pro και εκ πρώτης όψης ανάλογα με την κλίμακα του χάρτη ο τίτλος δείχνει ιδιαίτερα όμορφος. Τα αυτοκίνητα έχουν όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζονται και αξίζει να αναφέρω πως καλή δουλειά έχει γίνει και στα εσωτερικά των αυτοκινήτων με πιστή αναπαράσταση. Ωστόσο τα γραφικά στα υπόλοιπα περιβάλλοντα έχουν κάποιες διαφοροποιήσεις στα textures με τις πόλεις να μην κλέβουν την παράσταση ως προς το γραφικό κομμάτι. Πάντως θα εντυπωσιαστείτε ιδιαίτερα κάνοντας μια πτήση πάνω από το Grand Canyon ή τρέχοντας με το ταχύπλοο στον υδρόβιο κόσμο του τίτλου. Το frame Rate δεν σας προβληματίσει καθώς παραμένει καρφωμένο στα 60 fps. Στον ήχο δεν έχω να κάνω κάποια ιδιαίτερη παρατήρηση αφού όλα ακούγονται όπως πρέπει και η μουσική επένδυση είναι εξαιρετική. To photomode του τίτλου ναι μεν θα σας ικανοποιήσει αλλά πρώτα θα σας δυσκολέψει αρκετά με τον χωρίς λόγο πολύπλοκο χειρισμό του.


Εν κατακλείδι


Το Τhe Crew 2 ήρθε κοντά μας λοιπόν και να πω την αλήθεια δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει κάπου ιδιαίτερα ακόμα και ως arcade racing παιχνίδι. Ο χάρτης του παιχνιδιού ναι μεν είναι τεράστιος αλλά χωρίς ιδιαίτερο λόγο καθώς καταφέρνει να δείχνει σε μεγάλο βαθμό κενός. Τα Εvents θα τα χαρακτήριζα μετά από ένα σημείο επαναλαμβανόμενα ενώ πραγματικά πιστεύω πως θα μπορούσε να δοθεί μεγάλη ποικιλία σε αυτό ειδικά το κομμάτι με την εισαγωγή εναέριων και πλωτών μέσων. Ο τεχνικός τομέας βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο με τα μοντέλα των οχημάτων να ξεχωρίζουν αλλά κάποια textures που συναντούμε υποβαθμίζουν την καλή σχετικά εικόνα που αποκομίζουμε. Έτσι λοιπόν, το The Crew 2 ενώ θα μπορούσε, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. να ξεχωρίσει ως ένα open world arcade racing παιχνίδι με πάρα πολλές επιλογές εντούτοις δεν καταφέρνει δυστυχώς να ξεκολλήσει αρκετά από τη μετριότητα.


Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος: Arcade Racing
Κυκλοφορεί για: PS4, Xbox One, PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29/06/2018
Διάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Εκδότρια εταιρία: Ubisoft
Εταιρία ανάπτυξης: Ivory Tower

Ευχαριστούμε θερμά την CD MEdia για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του παρόντος Review.

6.5 ΑΝΩ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ

The Good

  • Γραφικά
  • Μουσική Επένδυση

The Bad

  • Χειρισμός
  • Άδειος χάρτης
  • Επαναλαμβανόμενα Events
  • Δυσλειτουργικά Menu
6.5 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Aπόφοιτος Πληροφορικής με το μικρόβιο του gaming να μπαίνει όταν στα χέρια του έφτασε το Nintendo Gameboy. Από τότε δηλώνει φανατικός gamer σε PC και κονσόλες. Αγαπημένη του συνήθεια, να προσπαθεί να κάνει χρόνο στο Nurburgring στο Gran Turismo αλλά τώρα τελευταία και στη σειρά Forza. Επίσης λάτρης κινηματογραφικών ταινιών αλλά και τηλεοπτικών σειρών. Αρρωστάκι με την ροκ μουσική αλλα και την Heavy Metal γενικότερα.

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr