Tennis World Tour 2

Επιτέλους μια καλή προσπάθεια!

Release Date
24/09/2020
Platforms
PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch
Developer
Big Ant Studios
Publisher
Nacon

Το Tennis World Tour 2 έρχεται να διορθώσει τα κακώς κείμενα του πρώτου τίτλου και να δώσει μια ποιοτική εμπειρία τένις στους φίλους του αθλήματος. Αυτή την φορά βλέπουμε στο τιμόνι της ανάπτυξης την Big Ant Studios που έχει ασχοληθεί με το άθλημα με τα ΑΟ Tennis 1 & 2 και όπως όλα δείχνουν η Nacon που έχει και τα δικαιώματα του TWT θέλησε να δοκιμάσει κάτι πιο εξειδικευμένο στα έμπειρα χέρια τους.

Το Tennis World Tour 2 έχει κρατήσει ένα και μόνο ένα συστατικό στο DNA του από τον πρώτο κακό τίτλο. Αυτό είναι οι επίσημες άδειες τόσο σε ένα αρκετά καλό roster τενιστών και τενιστριών όσο και σε άδειες γηπέδων όπως είναι το Roland Garros. Επιγραμματικά βλέπουμε τους Nadal, Federer, Τσιτσιπά κ.α. να δίνουν το παρών με μελανό σημείο την απουσία του no. 1 της παγκόσμιας κατάταξης Novak Djokovic. Το γυναικείο roster θέλει αρκετή δουλειά παραπάνω αλλά δεν λείπουν παίκτριες όπως η Muguruza και η Garcia. Να πω εδώ ότι ο τίτλος πωλείται στα καταστήματα σε χαμηλή σχετικά τιμή στα 49.99 Ευρώ αλλά αυτή η τιμή δεν περιέχει τα επίσημα στάδια που αναφέρω πιο πάνω. Για αυτά, συν όλα τα υπόλοιπα που θα έρθουν στο μέλλον, θα πρέπει κάποιος να αγοράσει το Annual Pass του τίτλου για 24.99 Ευρώ. Η BigAnt έχει υποσχεθεί την πολύ συχνή αναβάθμιση τόσο του τίτλου όσο και του περιεχομένου, με τα μέχρι τώρα updates να υποστηρίζουν την υπόσχεση τους.

Στον τίτλο θα βρούμε ένα Career Mode το οποίο αν και ιδιαίτερα “βασικό” ως προς τις επιλογές του θα σας κάνει παρέα για αρκετές ώρες μέχρι να γίνεται no. 1 στην παγκόσμια κατάταξη. Έχει λίγο costumisation στο πως μπορούμε να φτιάξουμε τον χαρακτήρα μας αλλά τουλάχιστον δίνει αρκετές επιλογές στα στυλ παιξίματος και σερβίς. Μέρος του Career Mode αλλά και γενικότερα του Tennis World Tour 2 είναι ένα είδος Ultimate Team αλά Fifa όπου μαζεύουμε στην προκειμένη περίπτωση Skill Cards και μας βοηθούν κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Για παράδειγμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια κάρτα όπου θα ελαττώσει σημαντικά την ταχύτητα του σερβίς του αντιπάλου για ένα σερβίς ή τον στόχο του σε ένα καρφί. Τις Skill Cards τις μαζεύουμε ανοίγοντας πακέτα που όμως δεν μπορούν να αγοραστούν με πραγματικά λεφτά παρά μόνο με το currency του τίτλου που μαζεύουμε από τους αγώνες που παίζουμε. Μπράβο στην BigAnt που δεν μπήκε στο τρυπάκι να γεμίσει τον τίτλο με microtransactions.

Στα του gameplay τώρα το Tennis World Tour 2 δεν έχει καμία σχέση και ευτυχώς με τον προκάτοχό του. Βλέπουμε την εμφάνιση του σωστού timing μέσα στο παιχνίδι και η υλοποίηση έρχεται πολύ κοντά σε αυτήν που είχαμε δει στην σειρά Top Spin στην προηγούμενη γενιά κονσολών. Τα μακρόσυρτα ράλι του πρώτου τίτλου δεν υπάρχουν πλέον και ανάλογα με το πόσο επιθετικοί είμαστε τόσο πιο γρήγορα τελειώνουν οι πόντοι. Προσωπική μου άποψη και συμβουλή είναι να απενεργοποιήσετε τις Skill Cards που ανέφερα προηγουμένως καθώς έτσι θα έχετε μια πιο ποιοτική αίσθηση τένις στον αγώνα. Επίσης, καλό θα ήταν να πειραματιστείτε λίγο περισσότερο με τις κάμερες του τίτλου για να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει. Τέλος, μεγάλες αλλαγές δέχτηκε και το σύστημα του σερβίς όπου πλέον μπορούμε να ελέγξουμε τόσο την ταχύτητα όσο και τα φάλτσα στην μπάλα. Σαν σκέψη είναι πολύ καλή αλλά πάσχει αρκετά από υλοποίηση καθώς όσο καλά και να εκτέλεσα τα σερβίς δεν κατάφεραν πάρω κάποιον άσσο από την ΑΙ. Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνω και στα doubles που έχουν εισέλθει στο παιχνίδι και ευτυχώς η υλοποίησή τους είναι αρκετά καλή χωρίς να δείχνουν “περίεργα” όπως στο AO Tennis 2 που είναι ο άμεσος ανταγωνιστής του TWT 2.

Αφού αναφέρθηκα στα doubles δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στο multiplayer κομμάτι του τίτλου. Μπορείτε να παίξετε ακόμη και 4 άτομα ένα doubles match και να δοκιμάσετε τα νεύρα των φίλων σας με τα γεμάτο φάλτσο top spin σας. Το online τμήμα έχει δανειστεί επίσης πράγματα της σειράς Fifa! Σε αυτό βλέπουμε Seasons όπου ανάλογα με τις νίκες μας ανεβαίνουμε και κατηγορία ενώ υπάρχει και η επιλογή ενός χαλαρού match με κάποιον φίλο σας ή με κάποιον που ανάλογα με την κατηγορία σας θα σας κάνει matchmake το σύστημα. Ευτυχώς το online είναι πολύ καλά “στημένο” χωρίς lag και delays που μέχρι τώρα είχαμε σε tennis παιχνίδια.

Ο τίτλος εμφανισιακά δεν θα κερδίσει κανένα βραβείο αλλά τουλάχιστον τα γραφικά του δεν δείχνουν εντελώς παρωχημένα. Δυστυχώς όμως πέρα των στυλ στα σερβίς όλοι οι παίκτες και οι παίκτριες φαίνονται να κάνουν παρόμοιες κινήσεις χωρίς να διαφοροποιείται ο ένας από τον άλλο όπως την πραγματικότητα. Ηχητικά ο τίτλος επίσης δεν δίνει το βάθος που θα μπορούσε να έχει ένα τένις παιχνίδι αλλά κινείται σε επίπεδα που δεν θεωρούνται σε καμία περίπτωση άσχημα. Ευτυχώς δεν έβαλαν σχολιασμό του αγώνα όπως στον πρώτο τίτλο γιατί ήταν μια πολύ κακή επιλογή.

Το Tennis World Tour 2 τικάρει τα περισσότερα από τα κουτάκια ενός αξιοπρεπή τίτλου τένις μιας και δεν υπάρχει πλέον η σιγουριά της και του Top Spin. Προσπαθεί να δώσει βάθος, που μερικές φορές το πετυχαίνει και άλλες αποτυγχάνει παταγωδώς αλλά η ουσία είναι ότι πρόκειται για τον καλύτερο tennis sim τίτλο που μπορούμε να βρούμε αυτή την στιγμή εκεί έξω. Αν θυμάστε με νοσταλγία τις ώρες που είχατε “χαλάσει” στο Top Spin μαθαίνοντας το σωστό timing και θέλετε να ξαναζήσετε μια παρόμοια εμπειρία ορμάτε άφοβα.

Ευχαριστούμε θερμά τη AVE για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Σύστημα Timing (Επιτέλους!)
Αρκετές άδειες παικτών και στάδιων
Replayability και online modes
Double Matches
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Φτωχό Career Mode
Σύστημα Σερβίς
Skill Cards
6
ΚΑΛΟ
More Stories
Οι Balrog, Juri και Urien επιστρέφουν στο Street Fighter V