Team Sonic Racing

Τι Sonic, τι Crash, τι Mario...

Release Date
21/05/2019
PLATFORM
PS4, Xbox One, PC, Switch
DEVELOPER
Sumo Digital
PUBLISHER
SEGA

Το Team Sonic Racing αποτελεί ένα παιχνίδι που από μία γρήγορη ανάγνωση του τίτλου σε συνδυασμό με μια κλεφτή ματιά στο εξώφυλλο έχουμε καταλάβει κατά συντριπτικό ποσοστό περί τίνος πρόκειται. Αλλά εδώ είμαστε επιπλέον για να σας πω την άποψή μου για το αν αξίζει να επενδύσετε τα χρήματα σας στο νέο «χαλαρό» αγωνιστικό τίτλο με καρτάκια της Sumo Digital και πρωταγωνιστές από το σύμπαν του Sonic. Άλλωστε σε αυτή την κατηγορία και με αυτή τη θεματολογία η Somu Digital χαρακτηρίζεται «συνήθης ύποπτη» αφού το 2010 και 2012 είχε κυκλοφορήσει τα Sonic & Sega All-Stars Racing και Sonic & All-Stars Racing Transformed αντίστοιχα, με σχετικά αξιοσημείωτη επιτυχία.

Το είδος όμως που πραγματεύεται το Team Sonic Racing και διάφορα άλλα παιχνίδια που μοιράζονται την κατηγορία έχουν κάποια συγκεκριμένα και ανελαστικά χαρακτηριστικά. Μερικά από αυτά είναι οι άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο ευφάνταστες πίστες, πάνω από μία ντουζίνα χαρακτήρες από ένα διάσημο franchise, γιατί ο αντίκτυπος στον καταναλωτή είναι μείζονος σημασίας, με αντίστοιχα αυτοκινητάκια/καρτάκια  που διαφοροποιούνται λίγο στην επιτάχυνση, στην ταχύτητα και στο handling και φυσικά σκοπός αποτελεί να βγούμε πρώτοι σε κάθε αγώνα εκμεταλλευόμενοι τα διάφορα όπλα και power ups που συλλέγουμε μέσα στην πίστα από τα αιωρούμενα κουτάκια. Αυτή τη συνταγή που «βγάζει τα λεφτά της» λοιπόν την έχουμε δει να χρησιμοποιείται από τα Mario Kart, μέχρι τα Crash Team Racing και το Team Sonic Racing. Σημειωτέον τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές αντιλαμβάνομαι κι εγώ κι εσείς από πρώτο χέρι τις ομοιότητες των δύο τελευταίων τίτλων και κάτι μου λέει πως η κυκλοφορία του τελευταίου ένα μήνα πριν ακριβώς από την έλευση του Crash Team Racing και με παρόμοιο τίτλο, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι. Για να επιστρέψω όμως στη ροή της σκέψης μου, η συνταγή του συγκεκριμένου είδους είναι «αυστηρή» αλλά ενίοτε κάθε στούντιο προσπαθεί να βάλει το δικό της επιπλέον συστατικό για να τη φρεσκάρει, όπως για παράδειγμα είχε κάνει πάλι η Sumo Digital, εύστοχα κατά τη γνώμη μου, με το Sonic & All-Stars Racing Transformed.

Το επιπλέον συστατικό στο Team Sonic Racing έχει να κάνει με το πρώτο συνθετικό του τίτλου., ελληνιστί «ομάδα». Οι αγώνες λοιπόν είναι βασισμένες και δομημένες πάνω στην ομάδα των τριών που πρέπει να συνεργαστούν για να βγουν πρώτοι. Για παράδειγμα όπλα ή power ups που συλλέγουμε στην πίστα μπορούμε να «δώσουμε» και να «λάβουμε» μεταξύ των μελών της ομάδας όπως και αυτός που προηγείται από την ομάδα αφήνει πίσω ένα κίτρινο ίχνος του που αν καταφέρνουμε να μένουμε πάνω σε αυτό το ίχνος έχουμε ένα σημαντικό boost-άρισμα. Αλλά ας μην γελιόμαστε, ωραία η πινελιά με την ομαδική συνεργασία αλλά πολλές φορές πιάνεις τον εαυτό σου, σε τέτοια παιχνίδια, με το σκεπτικό «έλα να μου τύχει ο πύραυλος να τον ρημάξω τον μπροστά».

Από εκεί και πέρα, στο Team Sonic Racing, με τις νίκες μας, κερδίζουμε και αποκτούμε διάφορα parts προκειμένου να αναβαθμίσουμε τα οχήματα των χαρακτήρων μας ενώ αυτά μπορούν να τροποποιηθούν και εικαστικά με αρκετές επιλογές για να φέρουμε το όχημα του αγαπημένου μας χαρακτήρα, από το σύμπαν του Sonic, στα μέτρα μας. Επίσης, πριν από κάθε αγώνα μπορούμε να ανοίξουμε ένα κουτί με κάποιο αντικείμενο που θα μας δώσει ένα μικρό πλεονέκτημα στην έναρξη του αγώνα, όπως ένα όπλο ή κάποιο power up. Ο τίτλος μπορεί να παιχτεί τόσο τοπικά όσο και διαδικτυακά για να κοντραριστούμε με άλλους παίκτες ανά τον κόσμο.

Το Team Sonic Racing το έπαιξα εξολοκλήρου στο Nintendo Switch και η αλήθεια είναι πως δεν το μετάνιωσα καθόλου. Μπορεί τεχνικά να μην είναι η καλύτερη έκδοσή του στην υβριδική κονσόλα της Nintendo και στα Xbox One X και PlayStation 4 Pro να δείχνει πιο “γυαλισμένο” αλλά πρώτον το παιχνίδι δεν πρόκειται ποτέ να εκθειαστεί για τα γραφικά καθώς είναι στο επίπεδο που πρέπει για να εξυπηρετήσουν το είδος και δεύτερον δεν θα άλλαζα με τίποτα τη δυνατότητα για χαλαρό gaming στον καναπέ μου και στο κρεβάτι μου πριν κοιμηθώ. Είναι από αυτές τις φορές που θα σας πρότεινα, εφόσον έχετε την επιλογή, αν θελήσετε να παίξετε το Team Sonic Racing, θυσιάστε τα έτσι κι αλλιώς όχι εντυπωσιακά αλλά ικανοποιητικά σε μεγάλο βαθμό γραφικά για την άνεση της φορητότητας.

Ολοκληρώνοντας, το Team Sonic Racing κάνει αυτό που υπόσχεται και το κάνει διασκεδαστικά. Προσπαθώντας να φέρω στο μυαλό μου αντίστοιχα multiplatform παιχνίδια στην κατηγορία του, σε αυτή τη γενιά, αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχουμε πολλούς εκπροσώπους. Μπορεί να μην φτάνει την πολυπλοκότητα και τον «αέρα» ενός Mario Kart αλλά η απλότητα, η αμεσότητα και η χαμηλή αρχική του τιμή το αναγάγει σε μία τίμια πρόταση.

Ευχαριστούμε θερμά την Zegetron για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Διασκεδαστικό Gameplay
Ο Sonic και η παρέα του
Η εφαρμογή της ιδέας της «ομάδας»
Τα Mod Pods (αναβάθμιση οχημάτων)
Μπάτζετ τιμή
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Μικρή ποικιλία σε όπλα και power ups
Χαριτωμένα γραφικά χωρίς όμως να εντυπωσιάζουν
Μικρό replayability
7
ΑΞΙΟΛΟΓΟ
  1. Πολύ καλό Review Δημήτρη!! Μέσα από τα λόγια σου αντιλαμβάνομαι ένα άκρως διασκεδαστικό παιχνίδι και το ομαδικό στοιχείο που έχει το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον.
    Αν και με αυτό που έγραψες στο Review δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω 100%:

    “αλλά πολλές φορές πιάνεις τον εαυτό σου, σε τέτοια παιχνίδια, με το σκεπτικό «έλα να μου τύχει ο πύραυλος να τον ρημάξω τον μπροστά».”

More Stories
The Wolf Among Us: Episode 4 Review