Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Για όσους περιμένουν ΜΕΓΑΛΑ αποκλειστικά στο PS5 | Game Recap #154»

Συνελήφθη γνωστός Έλληνας Youtuber

Έχουμε χάσει το επίπεδό μας

Πριν από λίγες ώρες ένας γνωστός Έλληνας Youtuber συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ με σοβαρές κατηγορίες.

Οι κατηγορίες αυτές είναι εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων. Όπως φαίνεται το συγκεκριμένο άτομο διατηρούμε προφίλ στο ίντερνετ στο οποίο μετέδιδε Live ύποπτες και ρατσιστικές συμπεριφορές σε άτομα με νοητική στέρηση με σκοπό το οικονομικό όφελός του.

Δε θέλουμε να ονοματίσουμε το συγκεκριμένο άτομο από τη στιγμή που ούτε η ΕΛ.ΑΣ στην ανακοίνωσή της το πράτει. Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως τέτοιες συμπεριφορές αν όντως γίνονται, προσβάλουν την ανθρώπινη υπόσταση και την ανθρώπινη λογική.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, 35χρονος για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας. Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος. Συγκεκριμένα, οι πράξεις αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό. Ο ανωτέρω συνελήφθη στην οικία του από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας. Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -7- σκληροί δίσκοι και -4- κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!