Busted.gr

Super Bomberman R

Super Bomberman R

Μετά από δεκάδες παιχνίδια, spin-off και μη, τα περισσότερα εκ των οποίων κινήθηκαν κάπου ανάμεσα στην μετριότητα και την αφάνεια, το Bomberman επιστρέφει για ακόμη μία φορά μέσω του Super Bomberman R και προς τέρψη όλων μας κάτι δείχνει να αλλάζει. Το Super Bomberman R όμως αποτελεί ακόμα μία ειδική περίπτωση καθώς ακολούθησε την αντίθετη διαδρομή από αυτή που συνηθίζουν διάφοροι τίτλοι τον τελευταίο καιρό. Μετά την κυκλοφορία του λοιπόν στο Nintendo Switch τον Μάρτιο της περασμένης χρονιάς, έγινε port στα PS4, Xbox One και PC πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στα μέσα Ιουνίου. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, αυτή είναι και η έκδοση που έφτασε στα χέρια μου τελικά και δεν κρύβω ότι εξαιτίας και της χαλαρότητας, τουλάχιστον στη σκέψη, που επικρατεί το καλοκαίρι είχα έναν τύπου ενθουσιασμό για να ασχοληθώ με τον συγκεκριμένο τίτλο.

Αυτό που κάνει καλύτερα το Super Bomberman R είναι να επιστρέφει στις ρίζες του, φανερώνοντας ξεκάθαρα με πόση επιμέλεια δούλεψαν πάνω του οι HexaDrive και Konami. Ο βασικός κορμός του παιχνιδιού μένει απαράλλαχτος και δεν είναι άλλος από αυτόν που μας τοποθετεί σε έναν λαβύρινθο, οπλισμένους μόνο με βόμβες και εκμεταλλευόμενοι τα διάφορα power ups προσπαθούμε να εξοντώσουμε τους εχθρούς μας ή να φτάσουμε στο στόχο μας. Οι βετεράνοι του Bomberman είμαι σίγουρος ότι θα αισθανθούν σαν στο σπίτι τους ενώ δεν γίνεται να μην διασκεδάσουν και με τα υπόλοιπα επιπρόσθετα που έχει να προσφέρει ο τίτλος.

Αν και το Bomberman έγινε διάσημο για το εκρηκτικό του Battle Mode, στο Super Bomberman R θα συναντήσουμε και Story Mode. Μπορεί να διαθέτει μία τυπική ιστορία που θα περάσει απαρατήρητη και όταν παίζουν cut-scenes είτε θα ασχολούμαστε με το κινητό μας είτε θα ψάχνουμε το πλήκτρο του skip αλλά το Gameplay του είναι εθιστικό. Θα μεταβούμε σε έξι συνολικά κόσμους, ο έβδομος ξεκλειδώνει μετά τον τερματισμό, και θα κληθούμε σε κάθε πίστα να εκπληρώσουμε τον στόχο μας που μπορεί να είναι από “σκότωσε όλους τους εχθρούς” μέχρι “μάζεψε τα κλειδιά” που φαίνονται απλοϊκοί αλλά πιστέψτε με, σε προχωρημένα ειδικά επίπεδα απαιτείται αρκετή σκέψη και στρατηγική. Αν και σύντομο συνολικά σε διάρκεια, το Story Mode ήταν από τα πρώτα που δοκίμασα στο παιχνίδι και πραγματικά ήθελα ακόμα λίγο. Από εκεί και πέρα θα συναντήσουμε και το Grand Prix, που στην ουσία αποτελεί ένα Mode που βασίζεται στο ομαδικό πνεύμα και ολοκληρώνεται σε δύο γύρους. Όποια ομάδα καταφέρει να εξοντώσει περισσότερες φορές τους εχθρούς ή να συγκεντρώσει περισσότερους κρυστάλλους κερδίζει, μία απλή ιδέα που όμως στην υλοποίησή της περισσότερο μπερδεύει παρά διασκεδάζει την παρέα. Μιας κι έπιασα τα μπερδέματα, αξίζει να αναφερθώ και στο Online του παιχνιδιού που τις πρώτες ημέρες τουλάχιστον ήταν σχεδόν αδύνατο να βρω και να συνδεθώ με αντιπάλους ενώ όταν τελικά τα κατάφερνα τότε ξεκινούσαν προβλήματα που με οδηγούσαν σε προηγούμενα χρόνια καταστρέφοντας την διαδικτυακή εμπειρία. Θέλω να πιστεύω και ευελπιστώ ότι σε πιθανή μαζική απήχηση του τίτλου να υπάρχει βελτίωση στο συγκεκριμένο τομέα καθώς διαθέτει όλα τα φόντα να λάμψει.

Θετική εντύπωση μου έκανε και η δυνατότητα να ξεκλειδώσουμε διάφορους χαρακτήρες που δανείζεται το Super Bomberman R από διάσημα franchises της Konami, όπως το Castlevania και το Silent Hill, με τον κάθε χαρακτήρα να διαθέτει το δικό του Special Ability. Και γιατί μερικοί το σκεφτήκατε, για να ξεκλειδωθούν οι έξτρα χαρακτήρες χρησιμοποιείται in-game currency με νομίσματα που συλλέγουμε απλά παίζοντας το παιχνίδι και όχι κανονικά χρήματα.

Το Super Bomberman R λοιπόν θα το χαρακτήριζα ως το απόλυτο παιχνίδι καλοκαιριού. Με την έννοια ότι θα προσφέρει στιγμές διασκέδασης, έντασης και προβληματισμού χωρίς να καταστρέφει τη χαλαρότητα και τις στιγμές ξεκούρασης που επιβάλλονται αυτή τη χρονική περίοδο. Μπορεί όντως να ταιριάζει περισσότερο σε μία φορητή κονσόλα, όπως το Nintendo Switch που κυκλοφόρησε αρχικά αλλά πιστέψτε με και κάτω από το air condition, στη τηλεόραση του σπιτιού σας θα ζήσετε εκρηκτικές στιγμές διασκέδασης ειδικά αν έχετε καλή παρέα να σας συντροφεύσει. Για όσους “ανδρώθηκαν” στο gaming με παιχνίδια Bomberman που έδρασαν ως εξελικτικός παράγοντας, το Super Bomberman R αποτελεί ίσως τον καλύτερο σύγχρονο εκπρόσωπο εκείνης της γενιάς που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητος.

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος: Action
Κυκλοφορεί για: Switch, PS4, Xbox One, PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14/06/2018 – (03/04/2017 Switch)
Διάθεση για την Ελλάδα: Zegetron S.A.
Εκδότρια εταιρία: Konami
Εταιρεία ανάπτυξης: Konami, HexaDrive

Ευχαριστούμε θερμά την Zegetron S.A. για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του παρόντος Review.

7 ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ

The Good

  • Το Battle Mode λάμπει
  • Το Story Mode ικανοποιεί
  • Νέοι χαρακτήρες

The Bad

  • Το Online απογοητεύει
  • Το Grand Prix μπερδεύει
7 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Εμπνευστής, δημιουργός και αρχισυντάκτης του Busted.gr, ανήσυχο πνεύμα και φανατικός gamer για πολλά χρόνια. Υπολογιστές, κονσόλες, gadgets και γρήγορη σύνδεση στο internet θεωρούνται απαραίτητα στοιχεία διαβίωσης! Facebook: @Dimitris Kara Instagram: @dimitriskara

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr