Νέα streaming υπηρεσία μουσικής παρουσιάσε η Apple στο WWDC 2015

Η Apple κυριολεκτικά το άφησε για τελευταία στιγμή. Μας παρουσίασε την νέα πρωτοποριακή υπηρεσία live music stream που την ονόμασε Apple music. Περιέχει 24 ώρες το 24ώρο ζωντανό ραδιόφωνο και μια τεράστια γκάμα μουσικών επιλογών για τον χρήστη που έχει προγραμματίσει λίστες από το iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV, PC και Android τηλέφωνο. Η μουσική εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη το τέλος Ιουνίου σε πάνω από 100 χώρες.

Apple Music Radio

Beats 1, το πρώτο ζωντανό ραδιόφωνο της εταιρίας που είναι αφιερωμένο στην μουσική και την κουλτούρα της, θα εκπέμπει σε πάνω από 100 χώρες. Το Beats 1 είναι μία 24ώρη ακουστική εμπειρία που καθοδηγείτε από τους χαρισματικούς DJ Zane Lowe στο Λος Άντζελες, Ebro Darden στην Νέα Υόρκη και την Julie Adenuga στο Λονδίνο. Θα προσφέρονται αποκλειστικές συνεντεύξεις, guest hosts και τα καλύτερα από το τι συμβαίνει μέσα στην μουσική βιομηχανία.

Apple Music Connect

Οι καλλιτέχνες και οι θαυμαστές τώρα μπορούν να έχουν απίστευτο τρόπο αλληλεπίδρασης μέσω του Apple Music Connect. Μέσω του connect, οι καλλιτέχνες μπορούν να μοιραστούν στίχους, φωτογραφίες πριν από κάθε συναυλία, βίντεο ή ακόμα και τις τελευταίες τους επιτυχίες στους θαυμαστές τους απευθείας από τα iPhone τους. Οι θαυμαστές μπορούν να σχολιάσουν επάνω στα ποστ του εκάστοτε καλλιτέχνη που τα ανάρτησε, και και τα μοιραστούν μέσω μηνυμάτων, facebook, twitter και email. Επίσης όταν αφήσετε σχόλιο, ο καλλιτέχνης μπορεί να σας απαντήσει απευθείας.

Τιμολόγηση και Διαθεσιμότητα

Η διαθεσιμότητα της εφαρμογής ξεκινάει στις 30 Ιουνίου, οι λάτρεις της μουσικής ανά τον κόσμο είναι προσκεκλημένοι σε μία 3μήνη free συνδρομή, όπου μετά θα γίνει ανά μήνα. Θα υπάρξει και οικογενειακή συνδρομή μέχρι 6 ατόμων διαθέσιμη για ανά μήνα.

Απαιτείται εγγραφή. Στο τέλος της δοκιμαστικής περιόδου, η συνδρομή θα ανανεωθεί αυτόματα και θα χρεώνεστε μηνιαία το εκάστοτε ποσό έκτος και αν απενεργοποιήσετε την αυτόματη ανανέωση από τις ρυθμίσεις λογαριασμού σας. Το οικογενειακό πακέτο χρειάζεται iCloud Family Sharing. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο.

H εφαρμογή Apple music θα είναι διαθέσιμη στο iPhone, iPad, iPod touch, Mac και PC στις 30 Ιουνίου. Θα έρθει και στο Apple TV και Android κινητά το φθινόπωρο.