Busted.gr

Star Wars Battlefront II

Star Wars Battlefront II

STAR WARS™ Battlefront™ II_20171201214807

Τις τελευταίες μέρες σχεδόν όλοι θα έχετε ακούσει τα παράπονα και συζητήσεις, ακόμα και σε διακρατικό επίπεδο, για τον τζόγο και τα microtransactions. Φυσικά εδώ δε λείπει η ΕΑ η οποία πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το αναμενόμενο Star Wars Battlefront 2, δημιουργώντας πολύ ντόρο αλλά και έμπρακτες αντιδράσεις από τεράστια μερίδα των απανταχού gamers, σχετικά με την εμφάνιση, τον τρόπο χρήσης των microtransactions αλλά και τον βαθμό επίδρασης αυτών πάνω στο main game. Πάμε να δούμε λοιπόν το Star Wars Battlefront 2 καθώς και το πως αυτό τα καταφέρνει ως βίντεο παιχνίδι και αν εκπληρώνει τις προσδοκίες μας.

Ιστορία και Single Mode

Το Star Wars Battlefront 2 τοποθετείται χρονικά στην καταστροφή του Death Star. Διαθέτει μια πληθώρα

STAR WARS™ Battlefront™ II_20171201220009

πλέον επιλογών τόσο σε multiplayer όσο και σε single player mode. Ναι η ΕΑ άκουσε τις κραυγές μας και έβαλε single player mode. Στο single λοιπόν ξεκινάμε αναλαμβάνοντας το ρόλο της Iden Versio, η οποία είναι εκπαιδευμένος στρατιώτης και πιλότος της Αυτοκρατορίας. Ανήκοντας αρχικά στο λεγόμενο «Dark Side» βρισκόμαστε κρατούμενοι και καλούμαστε να δραπετεύσουμε ενώ ταυτόχρονα το παιχνίδι μας καθοδηγεί μαθαίνοντας μας το χειρισμό. Η ιστορία ξεκινάει χαλαρά, χωρίς κάτι έντονο, αλλά στη συνέχεια αναλαμβάνουμε και το ρόλο και άλλων χαρακτήρων, κυρίως των Rebels καθώς προχωράει η ιστορία σε διαφορά μέτωπα. Συνεπώς δεν έχουμε να κάνουμε με έναν μόνο πρωταγωνιστή αλλά το παιχνίδι προσπαθεί σιγά σιγά να μας βάλει στο κλίμα αλλάζοντας συνεχώς χαρακτήρες. Καλό μεν αλλά

STAR WARS™ Battlefront™ II_20171201220152

χάνεται το δέσιμο με έναν χαρακτήρα. Δε θέλω να αποκαλύψω περισσότερα στο ποιους και γιατί καθοδηγείτε. Αυτό θα το ανακαλύψετε μόνοι σας. Η ιστορία κρίνεται ικανοποιητική αλλά σε πολλά σημεία ένιωθα σαν το παιχνίδι να με ωθούσε με το ζόρι να κάνω πράγματα για να γεμίσει απλά το single mode. Η διάρκεια του είναι πολύ μικρή, περίπου 4-5 ώρες ενώ στο τέλος δίνει και μια σπόντα για μελλοντική συνέχεια. Πραγματικά διψάω για ένα καλό single player Star Wars παιχνίδι και με λύπη θα πω ότι πέραν του εικαστικού τομέα το συγκεκριμένο είναι έτη φωτός πίσω από τα παλιότερα The Force Unleashed.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε και την ύπαρξη του Arcade mode όπου καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε εχθρούς που διαχειρίζεται η Α.Ι. προκειμένου να μάθουμε καλύτερα το χειρισμό των πάντων και να προσαρμοστούμε.

Τέλος, υπάρχει και το Collection όπου βρίσκονται μαζεμένα όσα έχουμε ξεκλειδώσει στο παιχνίδι, ήρωες και αεροσκάφη, και μπορούμε να τα εποπτεύσουμε και να τα εξοπλίσουμε ανάλογα με τις κάρτες και τα ξεκλειδωμένα abilities ώστε να είναι ήδη έτοιμα για επόμενη χρήση.

STAR WARS™ Battlefront™ II_20171203200117

Χειρισμός

Ο χειρισμός στο Star Wars Battlefront 2 είναι όμοιος με αυτόν του πρώτου μέρους ενώ μπορούμε να παίξουμε είτε σε πρώτο είτε σε τρίτο πρόσωπο. Παρέα έχουμε ένα μικρό ρομποτάκι που μας βοηθάει με τον τρόπο του (δε θα πω τι κάνει αλλά είναι πολύ χρήσιμο) καθώς και τα όπλα μας. Τα όπλα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι αρκετά. Η κίνηση γίνεται με τον αριστερό αναλογικό μοχλό ενώ η κάμερα κατευθύνεται από τον δεξιό. Στα R1/L1 υπάρχουν τα abilities που έχουμε τοποθετήσει, στο R2 το βασικό όπλο μας ενώ στο L2 το ζουμ ή εναλλακτικά πυρά. Ο παίχτης μας μπορεί να κάνει άλμα, να κινηθεί σκυφτός, να τρέξει, να χτυπήσει από κοντά έναν αντίπαλο  και να αλληλεπιδράσει με ορισμένα προκαθορισμένα σημεία στο παιχνίδι. Η οπτική μπορεί

STAR WARS™ Battlefront™ II_20171203211133

εύκολα να αλλάξει από πρώτο σε τρίτο πρόσωπο. Το λεγόμενο middle ability βρίσκεται στα L1+R1 και το Scoreboard στο πλήκτρο αφής. Παρόμοιο το setup κουμπιών και στο χειρισμό οχημάτων και στα starfighters με τους αναλογικούς πλέον να δίνουν έμφαση στην κίνηση και τους ελιγμούς. Ο παίχτης μας έχει όπως καταλάβατε τρία abilities. Στο μενού εξέλιξης του παίχτη μπορούμε να τον ενισχύσουμε με κάρτες που ξεκλειδώνουμε παίζοντας πλέον, όπως γράφει η ΕΑ, κάνοντας έτσι τον παίχτη μας πιο δυνατό. Αυτές οι κάρτες μπορεί να είναι κάλλιστα boost cards ή ability cards που μπορούν και να αντικαταστήσουν κάποια abilities μας. Η εναλλαγή πρωταγωνιστών σε αναγκάζει να μάθεις τον χειρισμό και άλλων χαρακτήρων, όπως επίσης και το χειρισμό οχημάτων και διαστημοπλοίων. Η ποικιλία των abilities κρίνεται ικανοποιητική αλλά γενικά υπήρξαν φορές που ένιωθα μπερδεμένος.  Κάτι φαινόταν να χαλάει την όλη εμπειρία.

STAR WARS™ Battlefront™ II_20171203174427

Γραφικά

Τα γραφικά του Star Wars Battlefront 2 θα έλεγα ότι είναι αρκετά καλά, όπως και του πρώτου μέρους. Γίνεται χρήση της Frostbite 3 (μηχανή γραφικών). Δε θα έλεγα ότι αναδεικνύονται τα γραφικά μέσα σε κλειστούς χώρους αλλά κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά με βλάστηση, όπου το παιχνίδι πραγματικά λάμπει. Δε συνάντησα ενοχλητικές πτώσεις καρέ στο παιχνίδι ενώ τα μοντέλα των χαρακτήρων και τα περιβάλλοντα είναι λεπτομερέστατα. Τα όπλα τα εφέ, οι μάχες, οι εκρήξεις είναι εντυπωσιακά και δίνουν την αίσθηση ότι είσαι πραγματικά μέσα σε ταινία. Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχε θέμα με την εμφάνιση αντικειμένων που ήταν σχεδόν μπροστά μου ενώ σε μερικά σημεία εσωτερικά που υπήρχαν φώτα υπήρχε ανεξήγητο τρεμόπαιγμα  στα κοντινά στο φως σημεία. Το δυνατό του σημείο είναι οι αερομαχίες που δίνουν μια απίστευτη αίσθηση αλλά σε σχέση με το πρώτο Battlefront νομίζω ότι είναι πιο αργές και δεν υπάρχει η απαραίτητη αίσθηση της ταχύτητας. Εν γενεί όμως οι αερομαχίες εντυπωσιάζουν τόσο στο διάστημα όσο και στην επιφάνεια διαφόρων πλανητών.

STAR WARS™ Battlefront™ II_20171206142505

Ήχος

Για τον ήχο και γενικά τα ηχητικά εφέ δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι μεμπτό να αναφέρω καθότι όλοι γνωρίζουμε το Star Wars saga και τις μουσικές που το συνοδεύουν. Αυτά έχουν ενσωματωθεί ομαλά μέσα στο παιχνίδι δίνοντας μια επική αίσθηση. Ειδικά αν διαθέτετε το κατάλληλο ηχοσύστημα ή καλά ακουστικά τότε είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστείτε.

Multiplayer

Μετά το πρώτο μεγάλο update εμφανίζεται το μενού να διαλέξουμε πλέον πλευρά: Resistance ή First Order. Και στις δυο επιλογές καλούμαστε να ολοκληρώσουμε εβδομαδιαία faction challenges προκειμένου να κερδίσουμε Star Card Booster Crates. Σε περίπτωση

STAR WARS™ Battlefront™ II_20171206140958

ολοκλήρωσης όλων των Faction challenges της εβδομάδας ξεκλειδώνουμε (τη βδομάδα του review) την Finn Epic Star Card ή την αντίστοιχη Captain Plasma και ένα epic booster crate. Μαζεύοντας credits, είτε παίζοντας, μπορούμε να αγοράσουμε crates τα οποία περιέχουν Star Cards, emotes και victory poses.

Τα multiplayer modes χωρίζονται στα Galactic assault με μάχες 40 ατόμων που διεξάγονται σε πολύ ανοιχτούς χάρτες, Starfighter assault  όπου έχουμε τις κλασικές αερομαχίες 24ων ατόμων, Heroes vs Villains όπου τίθενται αντιμέτωπες δύο ομάδες των 4ων ατόμων η καθεμία έχοντας υπό τον έλεγχό τους διάφορους ήρωες, Strike όπου 16 άτομα χωρισμένα σε δύο ομάδες καλούνται να φέρουν σε πέρας το κάθε σενάριο, Blast όπου έχουμε μάχες 20 ατόμων σε πολύ κλειστά περιβάλλοντα.

STAR WARS™ Battlefront™ II_20171206152257

Γενικά το παιχνίδι είναι κομμένο και ραμμένο για να παίξετε παρέα με τους φίλους σας και εδώ είναι όλο το ψωμί. Οι μάχες, όπου και να επιλέξετε να αγωνιστείτε είναι επικές και νομίζετε ότι βρισκόσαστε σε ταινία. Στο 40 ατόμων mode που πιστεύω είναι και αυτό που θα ασχοληθεί πολύς κόσμος, η λογική είναι η ίδια με το πρώτο μέρος. Επιλέγουμε τύπο μαχητή και παίζοντας κερδίζουμε credits και εμπειρία με αποτέλεσμα να ανεβάζουμε επίπεδο (rank) στον παίχτη και να ξεκλειδώνουμε abilities τα οποία μπορούμε να κάνουμε equip. Θα νιώσετε όπως στο Battlefield 1. Ο χειρισμός είναι ίδιος όπως περιγράψαμε και παραπάνω στο άρθρο. Προβλήματα δε συνάντησα στο multiplayer. Στο τέλος της κάθε μάχης βλέπετε τα στατιστικά σας, το γενικό scoreboard αλλά και τα challenges που φέρατε σε

STAR WARS™ Battlefront™ II_20171206152921

πέρας. Οι αερομαχίες επίσης δείχνουν πανέμορφες, με ένα σωρό αεροσκάφη στον αέρα και ένα σωρό ιπτάμενα αντικείμενα πέτρες και βράχους να εντυπωσιάζουν, και σίγουρα θα περάσουν όμορφα όσοι φίλοι αγαπάνε να πετάνε στους αιθέρες.

Κλείνοντας μπορώ να πω ότι το Star Wars Battlefront 2 είναι ένα παιχνίδι, που αν εξαιρέσεις το single mode, δε διαφέρει και πολύ από τον προκάτοχο του. Σίγουρα έχει νέες προσθήκες και σε αρκετά σημεία εντυπωσιακά γραφικά αλλά όσοι το σκεφτόσαστε για το single player μάλλον θα απογοητευτείτε τόσο από το περιεχόμενο όσο και από τη διάρκεια,ενώ όσοι θέλετε απλά να συνεχίσετε το multiplayer του πρώτου πιστεύω θα σας ικανοποιήσει. Πρόκειται για παιχνίδι που είναι διάχυτη η λογική των lootboxes και που πάρα μα πάρα πολλά πράγματα είναι κλειδωμένα. Ευτυχώς πάντως που προς το παρόν είναι απενεργοποιημένα. Σίγουρα περίμενα πολλά περισσότερα έχοντας παίξει αρκετές ώρες με το πρώτο μέρος του.

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος:  First and third person Shooter
Κυκλοφορεί για: PS4/Pro, Xbox One/S/X, PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17/11/2017
Διάθεση για την Ελλάδα: Bandai Namco Entertainment Hellas
Εκδότρια εταιρία:  Electronic Arts
Εταιρία ανάπτυξης:  EA Dice, Motive Studios, Criterion Software 
7.5 May the force be with you

The Good

 • Οπτικός τομέας σε πολλά σημεία εντυπωσιάζει
 • Αρκετές επιλογές σε multiplayer
 • Προσθήκη single player
 • Προσθήκες σε ήρωες, abilities και όπλα
 • Ποικιλία στο gameplay
 • Επιλογές σε οπτικές ρυθμίσεις (3) για άτομα που έχουν παθήσεις στην όραση

The Bad

 • Το παιχνίδι στήθηκε με τη λογική των lootboxes και είναι εμφανές
 • Single player χωρίς ουσιαστική ιστορία
 • Μικρή διάρκεια single player
 • Μερικά glitches στα γραφικά σε μερικά σημεία, ευτυχώς λίγα
 • Η αίσθηση της ταχύτητας στις αερομαχίες
 • Βάθος ανάπτυξης παίχτη
7.5 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr