Στα τέλη Οκτωβρίου ξεκινάνε οι πωλήσεις του Mate X

Η Huawei αποκάλυψε το αναδιπλούμενο Mate X στην MWC 2019 αλλά έχει αναβάλει την κυκλοφορία του από τότε αρκετές φορές. Αρχικά, ήταν να κυκλοφορήσει τον Μάιο αλλά εξαιτίας του οικονομικού πολέμου μεταξύ Κίνας και Η.Π.Α κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Ο CEO της Huawei, Richard Yu, υποσχέθηκε ότι η συσκευή θα φτάσει τον Οκτώβριο στις αγορές, κάτι που επιβεβαιώνεται από αναφορές που μας έρχονται από την Κίνα και λένε ότι το Mate X έχει ήδη μπει σε μαζική παραγωγή.

Σύμφωνα με την Sina Technology Company, η κατασκευή της αναδιπλούμενης οθόνης είναι πολύ δύσκολη και υπάρχουν δύο κύριες αιτίες για την καθυστέρηση από την ανακοίνωση μέχρι την κυκλοφορία του εντυπωσιακού smartphone. Η μία είναι η ρύθμιση της αντοχής και της σκληρότητας της αναδιπλούμενης οθόνης ειδικά μετά τις αναφορές για τα προβληματικά Galaxy Fold (που είναι και ο κύριος ανταγωνιστής του Mate X). Ο δεύτερος λόγος καθυστέρησης αφορά στην δυσκολία που αντιμετώπισε η εταιρεία να τελειοποιήσει το UI ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρο η αναδιπλούμενη οθόνη. Για παράδειγμα, με την οθόνη διπλωμένη, μερικές εφαρμογές μπορεί να μην αντιδρούν σωστά στην αλλαγή του προσανατολισμού. Είναι ξεκάθαρο ότι η Huawei θέλει να εξαλείψει όλα τα bugs και τα προβλήματα πριν γεμίσει τα ράφια των καταστημάτων με το Mate X.

Η συσκευή όταν ανακοινώθηκε κόστιζε περίπου 2250 δολάρια. Αναμένουμε με ενδιαφέρον το λανσάρισμά της για να δούμε αν θα παραμείνει αυτή η τιμή και αν η εταιρεία αποφάσισε να αναβαθμίσει το εσωτερικό της σε σχέση με το τι “φορούσε” όταν αρχικά ανακοινώθηκε. Μία αλλαγή που θα μπορούσε να έχει κάνει είναι ο Kirin 990 που ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα σε σχέση με τον 980 που είδαμε αρχικά στο Μate X.

 

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.

 

Πηγή

More Stories
Διάρκεια όσο το The Witcher 2 οι επεκτάσεις του The Witcher 3