SpongeBob SquarePants: The Battle For Bikini Bottom – Rehydrated

Είσαστε έτοιμοι; ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ!!!

Release Date
23/06/2020
Platforms
PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows
Developer
Purple Lamp Studios
Publisher
THQ Nordic
Our Score
5

Ο Μπομπ Σφουγγαράκης μου κρατούσε παρέα τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις καθημερινές, όταν πήγαινα ακόμα σχολείο. Έπεσε λοιπόν στα χέρια μου αυτό το Review και αμέσως το μυαλό μου έκανε ένα γρήγορο flashback σε όλα τα παιδικά μου χρόνια. Πήρα λοιπόν το παιχνίδι όλο χαρά στα χέρια μου και θέλησα να δω αν η THQ Nordic μαζί με την Heavy Iron Studios έκαναν καλή δουλειά με την μεταφορά του τίτλου στην τωρινή γενιά 17 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του. Πρόκειται για ένα Remaster του αρχικού παιχνιδιού, κάτι το οποίο τολμώ να πω πως με έκανε να ανησυχώ μιας και το παιχνίδι κυκλοφόρησε αρχικά στις 28 Νοεμβρίου 2003. Για να μην χρονοτριβώ λοιπόν πάμε να δούμε παρέα το Review που ακολουθεί για το SpongeBob SquarePants: The Battle For Bikini Bottom – Rehydrated. Κατάφερε να σταθεί επάξια στη γενιά που διανύουμε;

Ας ξεκινήσουμε με την ιστορία του παιχνιδιού για όσους δεν την γνωρίζουν, η οποία περιβάλλεται γύρω από τον Μπομπ και τους φίλους του, οι οποίοι προσπαθούν να σταματήσουν τα σατανικά σχέδια του κυρίου Πλαγκτόν από τον βυθό του Μπικίνι, που σκοπός του είναι να κλέψει την μυστική συνταγή του καβουροπάτι. Έτσι, κατασκευάζει ένα στρατό από ρομπότ, για να τον βοηθήσουν στο σχέδιό του. Κάτι όμως δεν πηγαίνει πολύ καλά. Ο ίδιος ο δημιουργός, είχε ξεχάσει στη σατανική του μηχανή, να ανεβάσει το χέρι του κουλοχέρη από την εντολή “Μην Υπακούς” σε “Υπάκουσε“. Με αυτό το αποτέλεσμα, τα ρομπότ όχι μόνο δεν υπακούν πλέον στον Πλαγκτόν, αλλά αρχίζουν να λεηλατούν όλο τον βυθό του Μπικίνι. Έτσι λοιπόν παίρνοντας στα χέρια μας τον Μπομπ, τον φίλο του τον Πάτρικ και την Σάντυ Φουντούκι προσπαθούμε να καθαρίσουμε τον Βυθό του Μπικίνι από τα ρομπότ.

Το gameplay του τίτλου, βασίζεται πάνω σε 3 χαρακτήρες και η εναλλαγή τους, γίνεται μόνο σε κάποια bus stop, όπου έρχεται το υποβρύχιο λεωφορείο και σας αφήνει τον εκάστοτε χαρακτήρα που αναλογεί στην πίστα. Δυστυχώς το παιχνίδι δεν μας αφήνει την ελευθερία ώστε να επιλέξουμε κάθε φορά ποιον χαρακτήρα θα πάρουμε, τουλάχιστον στο βαθμό που θα ήθελα. Ο κάθε ένας από τους χαρακτήρες μας έχει την δική του ειδική κίνηση όπου και θα χρειαστείτε κατά την περιπέτειά σας. Ο Μπομπ έχει το χτύπημα με σαπουνόφουσκες, ο Πάτρικ μπορεί να σηκώνει βαριά αντικείμενα όπως καρπούζια και να τα εξαπολύει στους εχθρούς, ενώ η Σάντυ με το λάσο της, μπορεί να κρατιέται στον αέρα για μερικά δευτερόλεπτα. Αυτές είναι όλες και όλες οι κινήσεις του παιχνιδιού, οι οποίες δεν αναβαθμίζονται κατά τη διάρκειά του. Σκοπός σας σε κάθε επίπεδο, να βρείτε όσο το δυνατόν, περισσότερες χρυσές σπάτουλες μπορείτε, με τις οποίες θα καταφέρετε να ξεκλειδώσετε τη συνέχεια του παιχνιδιού. Εφόσον όμως το παιχνίδι (απ’ ότι κατάλαβα) απευθύνεται σε παιδιά, τα challenges είναι πολύ εύκολα και συχνά (ναι πολύ συχνά) επαναλαμβανόμενα, κάτι το οποίο με έκανε να βαρεθώ αρκετά γρήγορα. Να προσθέσω ακόμα ότι προχωρώντας, γύρω από πολλά επίπεδα του τίτλου, θα βρείτε νερό. Νερό μέσα σε νερό; Κουλό αλλά το έχουμε συνηθίσει και από τη σειρά (η φωτιά του κάμπινγκ yeah!). Δυστυχώς ο ήρωας μας από σφουγγάρι δεν έχει την πολυτέλεια να κολυμπήσει, οπότε το reset στο πιο κοντινό checkpoint είναι δεδομένο. Το ωραίο της υπόθεσης, είναι πως η επιστροφή στο πιο πρόσφατο σημείο σας, γίνεται με την βοήθεια του χεριού, όπως στην τηλεοπτική σειρά.

Μαζί με το SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated, κάνει την εμφάνισή του και το νέο Horde Mode. Πρόκειται για το multiplayer κομμάτι του παιχνιδιού, μέσα στο οποίο μπορείτε μαζί με ένα φίλο σας να κατατροπώσετε ορδές από ρομπότ σε 27 διαφορετικά νησιά. Δεν πρόκειται για τεράστια πρόκληση και αν και είναι πολύ εύκολο να εκτοξευτείτε μέσα στο νερό. Φυσικά αν ένας από τους δύο παίκτες καταφέρει να μείνει ζωντανός, συνεχίζετε κανονικά στο επόμενο νησί.

Για τις ανάγκες του Review το παιχνίδι προτίμησα να το παίξω σε PC, προκειμένου να αποφύγω μεγάλα loading times αλλά και για να καταφέρω να “φτάσω τα γραφικά του στα άκρα“. Θεωρώ λοιπόν απαράδεκτα τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισα εν έτη 2020 με έναν Remaster τίτλο. Με ενόχλησαν αρκετά τα μεγάλα loading times και μεγάλη καθυστέρηση κατά την φόρτωση των textures. Τα γραφικά ήταν αρκετά καλά τολμώ να πω απλά όλα μου φαινόντουσαν τόσο άδεια και φτωχά γύρω μου. Όπως ανέφερα και παραπάνω, το παιχνίδι είναι ένα renARWE του προκατόχου του με πανέμορφα χρώματα και βελτιωμένα γραφικά τόσο των χαρακτήρων όσο και των τοπίων. Το ίδιο όμως δεν συμβαίνει και με τον ηχητικό τομέα. Ναι, οι ηθοποιοί του Μπομπ και των φίλων του, δίνουν το παρόν αλλά η δουλειά που έχει γίνει δεν θα λέγαμε ότι δικαιολογεί το αποτέλεσμα. Πολλές φορές, θα δείτε τα στόματα των χαρακτήρων να ανοιγοκλείνουν και μετά από λίγο να ακούμε τους ηθοποιούς ή ακόμα και το αντίθετο. Επίσης, την κάθε ατάκα, μπορείτε να την ακούσετε πάνω από 30 φορές στο παιχνίδι σε σημείο που κουράζει αφάνταστα.

Συνοψίζοντας, το SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated είναι ένας τίτλος που ήρθε από την THQ Nordic προκειμένου να χτυπήσει στη νοσταλγία. Απ’ ότι φαίνεται μόνο εκεί κατάφερε να χτυπήσει μιας και δεν του δόθηκε η απαραίτητη προσοχή, με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετά τεχνικά προβλήματα. Καταλαβαίνω πως ο τίτλος απευθύνεται σε μικρές ηλικίες, αλλά με την συχνή επανάληψη πιστών αλλά και διαλόγων θα βαρεθούν ακόμα και οι μικροί μας φίλοι. Τουλάχιστον έχει ευχάριστα γραφικά, αλλά δεν είναι για κανένα λόγο ο Μπομπ που περιμέναμε να δούμε σε αυτή τη γενιά καθώς το παιχνίδι φαίνεται να είναι πολύ γερασμένο.

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

Ευχαριστούμε θερμά την THQ Nordic για την παραχώρηση του τίτλου για τις ανάγκες του Review

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Νοσταλγία
Γραφικά
Χιούμορ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Loading Times
Καθυστέρηση στα Textures
Ήχος
Επαναλαμβανόμενο Gameplay
Έλλειψη Δυσκολίας
Φαίνεται Πολύ Γερασμένο
5
ΜΕΤΡΙΟ
More Stories
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Dragon’s Dogma Online