Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «ΠΩΣ να αντέξεις τέτοια ΞΕΝΕΡΑ σε τέτοιο παιχνίδι | Game Recap #160»

SOULCALIBUR VI

Το SOULCALIBUR VI είναι η νέα προσθήκη στη βιβλιοθήκη των Fighting games. Αποτελεί συνέχεια των SOULCALIBUR, που στο παρελθόν γνώρισαν στιγμές δόξας αποτελώντας πολύ αξιόλογα fighting games με ενδιαφέροντες χαρακτήρες που έφεραν όπλα (weapon based game). Αρχικώς ξεκίνησε ως Soul Edge το Δεκέμβρη του 1995 και συνέχισε με το όνομα Soul Calibur από το 1998 και έπειτα. Γνώρισε μεγάλη άνθιση στα arcades και έπειτα ήρθε βελτιωμένο στο Sega Dreamcast. Η ανάπτυξή του ξεκίνησε το 2014 υπό την κωδική ονομασία Luxor και ανακοινώθηκε το 2017 στα Game Awards. Από τις έως τώρα παρουσιάσεις το παιχνίδι φαντάζει πολλά υποσχόμενο και ενδιαφέρον για την κατηγορία του. Πάμε λοιπόν να κάνουμε τη δική μας ξενάγηση.

Η ιστορία του SOULCALIBUR VI διαδραματίζεται τον 16ο αιώνα αποτελώντας κατά κάποιο τρόπο reboot της σειράς. Εστιάζει στα γεγονότα του πρώτου τίτλου και αποκαλύπτει μερικές κρυμμένες πτυχές της ιστορίας. Το παιχνίδι επικεντρώνεται στην εύρεση του μυθικού όπλου Soul Edge που βρίσκεται στην κατοχή ενός μαχητή με το όνομα Nightmare, ο οποίος έχει σφάξει αμέτρητους ανθρώπους για να ικανοποιήσει τη δίψα της λεπίδας για αίμα. Οι υπόλοιποι μαχητές αναζητούν τον Nightmare προκειμένου να τον εξουδετερώσουν και είτε να πάρουν το όπλο για τον εαυτό τους, είτε για να το καταστρέψουν και να διώξουν την κατάρα του.

Στο SOULCALIBUR VI το ρόστερ των χαρακτήρων είναι πολύ καλό. Πέραν των κλασικών χαρακτήρων με χτυπητό όνομα τη Sophitia, η οποία φιγουράρει και στη συλλεκτική έκδοση του τίτλου, κάνουν την εμφάνιση τους και οι Azwel, Groh με τον Geralt of Rivia από το Witcher, ως guest, να συμπληρώνει το ρόστερ.

Ο χειρισμός περιλαμβάνει τι άλλο; Μαχητές που φέρουν two handed weapons και συγκρούονται σε όμορφα σχεδιασμένες τρισδιάστατες πίστες. Ο χειρισμός είναι κλασικός όπως σε κάθε νέο 3D fighting τίτλο και δε θα σας δυσκολέψει καθόλου. Ένας νέος αμυντικός μηχανισμός κάνει την εμφάνιση του, το Reversal Edge, ο οποίος χρησιμοποιείται για να σπάσετε το σερί επίθεσης του αντιπάλου ενώ αμύνεστε ανταποδίδοντας ένα χτύπημα σε ένα εντυπωσιακό slow motion. Το SOULCALIBUR VI παρουσιάζει ένα όμορφο σύστημα χειρισμού που θα σας εκπλήξει θετικά. Είναι τόσο απλό και συνάμα άμεσο. Τρία κουμπιά βασικά επίθεσης ένα άμυνας και ένα για ειδική κίνηση άμυνας και αντεπίθεσης που καταλήγει σε εντυπωσιακό come back αν το συνδυάσετε με δυο από τα βασικά κουμπιά επίθεσης (R1), το critical edge με τη δεξιά σκανδάλη που αποφέρει ένα πολύ δυνατό χτύπημα με καταπληκτικά εφέ, το άρπαγμα του αντιπάλου που γίνεται με την αριστερή σκανδάλη, ενώ με το L1 προσθέτετε ακόμα μια κίνηση επίθεσης. Πραγματικά μετά από λίγα λεπτά νιώθετε σαν στο σπίτι σας καθώς νομίζετε ότι παίζατε εδώ και καιρό. Οι dual button επιθέσεις κάνουν την εμφάνιση τους και όσοι θυμόσαστε εποχές Tekken, εδώ θα θυμηθείτε τα παλιά. Κάθε πάτημα δυο κουμπιών επίθεσης αποδίδει στον αντίπαλο ωραία χτυπήματα. Ο παίχτης έχει τη δυνατότητα κίνησης στο επίπεδο με διπλό πάτημα του πλήκτρου κατεύθυνσης προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Είναι τόσο οικείος ο χειρισμός για τους νεοεισερχόμενους του είδους που αποτελεί πραγματικά ένδειξη του πόσο καλή δουλειά έχει γίνει στον τομέα αυτό.

Το SOULCALIBUR VI σας δίνει τις ακόλουθες επιλογές:

  • Libra of soul που αποτελεί μια ιστορία γύρω από έναν χαρακτήρα που δημιουργείτε. Μέσα από αυτήν θα παίξετε μάχες εκμάθησης και στη συνέχεια θα εξερευνήσετε το χάρτη αναβαθμίζοντας τον χαρακτήρα σας. Ενδιαφέρον σενάριο με ωραία tutorials αλλά σε κάποια σημεία έλλειψη εξήγησης του πως γίνεται η κίνηση. Ένα βιντεάκι εδώ θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο. Οι μακροσκελείς διάλογοι στη συνέχεια κόβουν το ρυθμό και κουράζουν. Είναι ωστόσο ένα πολύ ωραίο mode του παιχνιδιού που θα σας ικανοποιήσει και με το παραπάνω.
  • Story: Soul chronicle που θα βρείτε το γνωστό παιχνίδι με τις ιστορίες των χαρακτήρων με στόχο τι άλλο, το Soul Edge. Εδώ το παιχνίδι θα σας βάλει να παίξετε τη βασική ιστορία του παιχνιδιού με πολύ όμορφο τρόπο αλληλεπιδρώντας με διάφορους χαρακτήρες. Ομολογούμε ότι ο τρόπος που είναι στημένο τράβηξε πολύ την προσοχή μας. Αφού τελειώσετε τη βασική ιστορία εξαφανίζεται ένα μεγάλο timeline με όλους τους χαρακτήρες που κάνουν την εμφάνιση τους, ώστε να παίξετε με αυτούς την δίκη τους ιστορία ως κομμάτι της βασικής. Όλα εμφανίζονται όμορφα και τακτοποιημένα με έξυπνο τρόπο και ανά πάσα στιγμή μπορείτε να μεταπηδήσετε στην ιστορία κάποιου άλλου παίχτη και να συνεχίσετε εκεί που σταματήσατε.
  • Επιλογή Creation για να δημιουργήσετε το δικό σας χαρακτήρα, το στυλ μάχης σας ενώ μπορείτε να παραμετροποιήσετε και υπάρχοντες χαρακτήρες προκειμένου να πετύχετε το δικό σας συνδυασμό. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή που δίνει βάθος και μεγάλη ελευθερία στον παίχτη. Πραγματικά μπορείτε να ξοδέψετε εκεί πολύ χρόνο χωρίς να το καταλάβετε.
  • Battle επιλογή ως γνωστόν για μάχες στο versus mode, στο Arcade mode ή στο training. Εδώ όπως βλέπετε δεσπόζει το Arcade mode στο οποίο αφού επιλέξετε δυσκολία και standby settings επιλέγετε ανάμεσα στους 22 διαθέσιμους παίχτες ή δημιουργείτε έναν δικό σας για να συμμετάσχετε. Εν συνέχεια παίζετε αγώνες ένας εναντίον ενός μέχρι να νικήσετε τον τελικό κακό. Αυτό διαρκεί οκτώ μάχες. Στο Versus mode παίζετε εναντίον κάποιου άλλου φίλου σας ενώ στο training θα κάνετε εκμάθηση των κινήσεων και του χειρισμού των παιχτών υιοθετώντας και αντίστοιχα στρατηγικές ή μαθαίνοντας τις ικανότητες διαφόρων παιχτών.
  • Network για επιλογή διαδικτυακών μαχών εναντίον άλλων παιχτών με πρόσβαση σε rankings και replays. Εδώ έχουμε Ranked match όπου μαζεύετε πόντους για ανεβείτε στην κατάταξη εναντίον άλλων αληθινών παιχτών ανά τον κόσμο, casual match για μάχες χωρίς πόντους, rankings για να δείτε την κατάταξη και τέλος τα replays είτε δικά σας είτε άλλων παιχτών που έχετε κατεβάσει. Οι επιλογές για δημιουργία δικού σας room είναι επαρκείς ενώ πριν έρθει η σειρά σας για μάχη, ανάλογα και το σε τι είδους διαγωνισμό συμμετέχετε, μπορείτε να δείτε την προηγούμενη μάχη. Τις περισσότερες όμως φορές, αν δεν είστε μεταξύ φίλων θα βρεθείτε στο casual mode να περιμένετε αρκετά λεπτά μέχρι να έρθει η σειρά σας για μάχη, πράγμα που κουράζει. Όσον αφορά το κομμάτι της μάχης η σύνδεση σε όσες δοκιμές κάναμε ήταν πολύ καλή χωρίς να δημιουργήσει ποτέ θέμα. Δεν υπήρξε κάποιο κόλλημα και η ροή των αγώνων ήταν όπως πρέπει. Σίγουρα το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό και ειδικά σε έναν τέτοιο τίτλο.
  • Museum όπου βρίσκονται όλες οι πληροφορίες που αφορούν τα Soul Calibur με βίντεο, φωτογραφίες, και έγγραφα αλλά και ένα σωρό πληροφορίες και tips για τα πάντα μέσα στο παιχνίδι. Πολλά από αυτά ξεκλειδώνουν καθώς παίζετε. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα και τα πλήρη soundtracks του τίτλου που μπορείτε να τα απολαύσετε ανενόχλητοι.
  • Options για τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού. Οι επιλογές κρίνονται πλήρεις. Έχετε ρυθμίσεις για την οθόνη, για τη μάχη, για τον ήχο, για τα χειριστήρια, για τις μουσικές επιπέδων, για το δίκτυο.
  • PlayStation Store επιλογή για να κατεβάσετε έξτρα περιεχόμενο.

Τα γραφικά του SOULCALIBUR VI είναι πολύ όμορφα αν και σε κάποια σημεία μας διχάσανε. Οι αρένες μαχών διαθέτουν φαντασία και χρώματα ανάλογα με την περίσταση, ενώ η κάμερα εστιάζει στη μάχη και ίσως θολώνει λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε το φόντο. Στο φόντο θα διαπιστώσετε όμορφα τοπία αλλά και χαμηλής ανάλυσης εικόνες και textures. Βέβαια οι πίστες είναι υπέροχα σχεδιασμένες και το δάπεδο καταστρέφεται από τα χτυπήματα. Οι χαρακτήρες είναι επίσης όμορφα σχεδιασμένοι με μεγάλη λεπτομέρεια ενώ θα ήθελα να υπάρχει φυσικότητα στην κίνηση των μαλλιών καθότι δείχνουν σαν να είναι αρκετά… στερεά. Εν γενεί όμως μείναμε ικανοποιημένοι από το οπτικό αποτέλεσμα.

Η μουσική των επιπέδων είναι ωραία δομημένη και ταιριάζει με το ύφος του παιχνιδιού ενώ οι ήχοι στις ομιλίες έχουν δεχτεί την απαραίτητη φροντίδα. Ο Geralt δεν εμφανίζεται μόνο ως guest αλλά έχει και τη γνώριμη φωνή από το παιχνίδι Witcher 3 ξυπνώντας όμορφες αναμνήσεις.

Το SOULCALIBUR VI είναι ένα παιχνίδι το οποίο με τα modes που έχει προσφέρει πολλές επιλογές και πολύ μεγάλη διάρκεια. Είναι οικείο στο μέσο και απλό χρήστη και πολύ εύκολα μπορεί κανείς να εξοικειωθεί και να συμμετάσχει παντού. Έχει ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και ιστορίες όπως επίσης και τη Sophitia. Αποτελεί έναν από τους καλύτερους τίτλους fighting που κυκλοφορούν ενώ αποτελεί ίσως το καλύτερο παιχνίδι της σειράς. Αν σας αρέσουν τα fighting games δε χρειάζεται πολλή σκέψη, τιμήστε το!

[vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_column width=”1/2″]Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος: Fighting
Κυκλοφορεί για: PS4, Xbox One, PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 19/10/2018
Εκδότρια εταιρεία: Namco Bandai Entertainment
Εταιρεία ανάπτυξης:  Project Soul, Dimps, Bandai Namco Studios, Namco

Ευχαριστούμε θερμά τη BANDAI NAMCO Hellas για τη παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του review.

[/vc_column][/vc_row]

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!