Busted.gr

Sonic Mania Plus

Sonic Mania Plus

Το Sonic Mania κυκλοφόρησε ψηφιακά τον Αύγουστο του 2017 και κατάφερε να αποτελέσει επιτυχία για δύο πολύ σημαντικούς λόγους. Πρώτον γιατί αναπτύχθηκε κατά βάση από οπαδούς του παιχνιδιού με “παράσημα” και από την ROM σκηνή και δεύτερον γιατί επανέφερε στο Sonic την αίγλη και τον αέρα της δεκαετίας του 1990 που κακά τα ψέμματα είχε χάσει τα προηγούμενα χρόνια.

Το Sonic Mania Plus λοιπόν, ένα χρόνο σχεδόν μετά κι όπως μαρτυρά και η ονομασία του, αποτελεί μία επέκταση του αρχικού Sonic Mania αλλά υπάρχουν ιδιαιτερότητες και σε αυτή την κυκλοφορία που το κάνουν μοναδικό. Βασική ιδιαιτερότητα είναι η κυκλοφορία, για πρώτη φορά, σε φυσική μορφή για PS4, Xbox One, Switch και PC, με μία έκδοση που που δεν ξεπερνά τα τριάντα ευρώ ως αρχική τιμή και διαθέτει, ετοιμαστείτε, σκληρό εξώφυλλο, πολυσέλιδο ποιοτικό artbook, manual από τα παλιά και ένα εξώφυλλο που αν περιστραφεί θυμίζει κάτι από Mega Drive εποχή. Το πόσο μεράκι και φαντασία έχει η συγκεκριμένη έκδοση δεν περιγράφεται και πραγματικά αξίζει να στηρίξουμε τέτοιες  κυκλοφορίες. Παρόλα αυτά το παιχνίδι συνεχίζει να κυκλοφορεί και ψηφιακά ενώ όσοι είχανε προμηθευτεί το αρχικό Sonic Mania, μπορούν με ένα μικρό χρηματικό ποσό που δεν ξεπερνάει κατά πολύ αυτό του κόστους ενός καφέ, να αναβαθμίσουν στην Plus έκδοση.

Η σημαντικότερη προσθήκη που έχει να μας προσφέρει το Sonic Mania Plus ακούει στο όνομα Encore Mode, στο όποιο μάλιστα κάνουν την εμφάνισή τους δύο νέοι χαρακτήρες, οι Mighty the Armadillo και Ray the Flying Squirrel, με διαφορετικές ικανότητες ο κάθε ένας που θα δώσουν φρέσκια πνοή στον τίτλο. Οι Developers όμως σε αυτή τη περίπτωση έκαναν κάτι πάρα έξυπνο και συνάμα δημιουργικό με σημαντικό αντίκτυπο στο Gameplay. Ανασχεδίασαν λοιπόν τις πίστες του παιχνιδιού με τέτοιο τρόπο ώστε να προσαρμοστούν με τις κινήσεις των δύο νέων χαρακτήρων και το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο εντυπωσιακό. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ανανεωμένα θα βρούμε και τα boss fights, που μεταξύ μας μερικά με δυσκόλεψαν αρκετά χωρίς όμως να κλέψουν κάτι από την απόλαυση που προσφέρουν. Από εκεί και πέρα θα συναντήσουμε εκτεταμένο Competition Mode που επιτρέπει μέχρι και τέσσερις παίκτες να παίζουν ταυτόχρονα αλλά δυστυχώς μόνο local καθώς θεωρώ πως θα μπορούσε να λειτουργεί άριστα μία επιλογή και για online. Ακόμη, υπάρχει επιλογή για αποθήκευση προσπαθειών στο Time Attack αλλά και την εμφάνιση του γνωστού “φαντάσματος” της προηγούμενης προσπάθειας μας όταν επιχειρούμε να σπάσουμε το ρεκόρ.

Επομένως, στην περίπτωση του Sonic Mania Plus υπάρχουν κάποιες επιλογές που οδηγούν όμως στο ίδιο αποτέλεσμα. Πρώτη επιλογή, αν είστε οπαδός του Sonic και είχατε επενδύσει πέρυσι στο Sonic Mania, αξίζει με ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο να αναβαθμίσετε στην Plus έκδοση. Δεύτερη επιλογή, αν αγνοούσατε την ύπαρξη του παιχνιδιού κι έχετε διαβάσει κείμενα για το Sonic Mania Plus  σαν το συγκεκριμένο και σκέφτεστε να το προμηθευτείτε αλλά δεν σας γέμιζε το μάτι ως τώρα. Σε αυτή τη περίπτωση, μην το πολυσκέφτεστε και προχωρήστε άφοβα. Ίσως είχα κι εγώ τον ίδιο ενδοιασμό αλλά διαψεύστηκα πανηγυρικά. Θα μπορούσα να απαριθμώ ακόμα αρκετές περιπτώσεις αλλά θα κατέληγα στον ίδιο επίλογο. Το Sonic Mania Plus με αυτό το περιεχόμενο ως παιχνίδι, με την εντυπωσιακή και γεμάτη μεράκι φυσική έκδοση και σε αυτή τη τιμή, δεν θα πρέπει να λείψει από τη συλλογή σας.

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος: Platformer
Κυκλοφορεί για: Switch, PS4, Xbox One, PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17/07/2018
Διάθεση για την Ελλάδα: Zegetron S.A.
Εκδότρια εταιρία: SEGA
Εταιρεία ανάπτυξης: PagodaWest Games, Headcannon

Ευχαριστούμε θερμά την Zegetron S.A. για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του παρόντος Review.

8.5 ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ

The Good

  • Encore Mode
  • Εντυπωσιακή φυσική έκδοση του παιχνιδιού
  • Το καλύτερο Sonic που έπαιξα τα τελευταία χρόνια
  • Οι χαρακτήρες και το μοναδικό στυλ του καθενός

The Bad

  • Απουσία Online
  • Ίσως θα το ήθελα λιγότερο νοσταλγικό
8.5 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Εμπνευστής, δημιουργός και αρχισυντάκτης του Busted.gr, ανήσυχο πνεύμα και φανατικός gamer για πολλά χρόνια. Υπολογιστές, κονσόλες, gadgets και γρήγορη σύνδεση στο internet θεωρούνται απαραίτητα στοιχεία διαβίωσης! Facebook: @Dimitris Kara Instagram: @dimitriskara

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr