SnowRunner

Γίνε ο φορτηγατζής της καρδιάς σου

Release Date
28/04/2020
Platforms
PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows
Developer
Saber Interactive
Publisher
Focus Home Interactive

H Focus Home Interactive τα τελευταία χρόνια ως Publisher μας έχει προσφέρει αρκετούς δυνατούς τίτλους μέσα από διάφορους Developers οι οποίοι με την σειρά τους προσπαθούν να αναδειχθούν στην Gaming βιομηχανία. Άλλωστε μη ξεχνάμε παιχνίδια όπως το Vampyr, A Plague Tale: Innocence αλλά και το Greedfall. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι πολλοί τίτλοι που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή εκεί έξω. Η Saber Interactive ως Developer μετά το MudRunner έρχεται να μας φέρει το SnowRunner και στο Review θα δούμε αν αξίζει κάποιος να επενδύσει σε αυτόν τον ιδιόρρυθμο αλλά και για πολλούς πρωτότυπο ίσως τίτλο.

Το SnowRunner χωρίς προλόγους και τυμπανοκρουσίες θα σας φέρει κατευθείαν στην αρχική οθόνη για να ξεκινήσετε αυτή την πρωτότυπη περιπέτεια. Το παιχνίδι από την πρώτη στιγμή βασίζεται κυρίως στην εξερεύνηση και θα σας βάλει κατευθείαν στο νόημα, αφού θα βρεθείτε πίσω από το τιμόνι ενός pickup ημιφορτηγού. Το SnowRunner δεν θα το χαρακτηρίζαμε Racing παιχνίδι και δεν θα το πρότεινα αν κάποιος θέλει να το πάρει γι’αυτόν τον λόγο. Δεν είναι τίτλος τύπου Forza Horizon όπου πάμε από το ένα σημείο του χάρτη στον άλλο ανενόχλητοι. Ο τίτλος αποσκοπεί αλλού και αυτό θα σας το εξηγήσουμε αμέσως μετά παρακάτω.

Από τα πρώτα λεπτά ο τίτλος μέσω πολύ σύντομου tutorial θα σας κάνει να επικεντρωθείτε κυρίως στις λειτουργίες ενός ημιφορτηγού ή φορτηγού ή φορτηγό ρυμουλκούμενο και τις οποίες θα πρέπει να χρησιμοποιείτε και να επιβλέπετε κατά την διάρκεια της περιπέτεια σας. Όσον αφορά τις λειτουργίες που ανέφερα είναι το να προσέχετε να μην δημιουργήσετε ζημιές στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου αλλά θα σας βάλει και σε σκέψεις για το πως θα χρησιμοποιείτε την τετρακίνηση ή την λειτουργία του διαφορικού κλπ. Όλα αυτά θα αρχίσουν να αποκτούν νόημα μέσα στο παιχνίδι όταν θα αρχίσετε τις διάφορες τύπου αποστολές που αφορά απλές μεταφορές προϊόντων έως και βασικών πρώτων υλών αγαθά για την κατασκευή διαφόρων έργων (οδικές γέφυρες κπ).

To πρώτο πράγμα που θα αντιληφθείτε όταν θα αρχίσετε να οδηγείτε είναι πως η οδική συμπεριφορά του οχήματος έχει μια άλλη διαφορετική οπτική και θα παρατηρήσετε αμέσως την αντίδραση της αντίθεσης στις εντολές που θα δίνετε στο χειριστήριο. Προφανώς χειρισμοί όπως το να στρίψετε εντελώς αριστερά ή εντελώς δεξιά θα σας βγάλουν σύντομα εκτός δρόμου. Αν προσθέσουμε και τους παράγοντες όπως το χιόνι ή δρόμοι που θα κολλήσετε κυριολεκτικά στην λάσπη ή το να μπείτε στο δίλημμα να περάσετε έναν λασπωμένο δρόμο όπου διέρχεται και νερό τότε όπως καταλαβαίνετε ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα.

Το παιχνίδι τυπικά προσφέρει τρεις μεγάλες περιοχές (Michigan, Alaska και Taymyr) όπου στην κάθε μια υπάρχει και ένας μεγάλος χάρτης για να εξερευνήσετε αλλά και να ολοκληρώσετε τις αποστολές. Το θετικό του SnowRunner είναι πως για να ολοκληρωθούν αυτές οι αποστολές θα χρειαστεί να σας βάλει σε πολλές σκέψεις και όλο αυτό το συναίσθημα που αποκομίζεις είναι ιδιαίτερα θετικό. Επίσης βάζεις και ένα challenge με τον εαυτό σου για το αν καταφέρεις να φτάσεις με επιτυχία και στο προβλεπόμενο σημείο της αποστολής. Έτυχε σε πολλές περιπτώσεις μέσα στο παιχνίδι να κολλήσω μέσα σε λασπωμένους χωματόδρομους ή σε χιονισμένους λασπό-δρόμους και να πάω με ένα δεύτερο όχημα να τραβήξω το πρώτο ώστε να μπορέσω να συνεχίσω ή να ξανά ξεκινήσω από την αρχή την αποστολή.


Η αλήθεια πως πολλές φορές παίζοντας το παιχνίδι θυμήθηκα και την τηλεοπτική εκπομπή IceRoad Truckers όπου έμπειροι οδηγοί οδηγούσαν επί μέρες σε παγωμένες εκτάσεις και δρόμους ώστε να παραδώσουν διάφορα αγαθά στα αδαμαντωρυχεία του Καναδά.


Μετά από την ολοκλήρωση της κάθε αποστολής υπάρχει το αίσθημα της ανταμοιβής και του progression στον χρόνο που αφιερώνετε. Καθώς εξερευνείτε τους χάρτες υπάρχουν και τα αντίστοιχα Watchtowers όπου ανοίγετε διάφορα σημεία του χάρτη. Φυσικά υπάρχει και μια μικρή ποικιλία οχημάτων επαγγελματικών κυρίως φορτηγών και ημιφορτηγών και οχημάτων που μπορείτε να αγοράσετε και να έχετε στο Garage και σε κάθε όχημα μπορείτε να προχωρήσετε και σε διάφορες αναβαθμίσεις ανάλογα την πρόοδο που έχετε φυσικά σημειώσει.

Το SnowRunner έρχεται να σε αιφνιδιάσει ευχάριστα και εκεί που θεωρούσες πως το όχημα σου είναι αλώβητο ενάντια στους φυσικούς παράγοντες θα έρθει να βάλει έντονους προβληματισμούς. Να τονίσουμε πως οι χάρτες πέρα από τα σημεία ενδιαφέροντος δείχνουν εντελώς κενοί και νεκροί και θα παρατηρήσετε πως είστε εντελώς μόνοι εκτός αν αποφασίσετε και παίξετε το παιχνίδι σε Co op mode. Είπαμε όμως το SnowRunner δεν είναι παιχνίδι τύπου Forza ή GTA και δεν θα σας ξενίσει τόσο πολύ η απουσία ζωής από τους χάρτες .

Στα αρνητικά του τίτλου θα αναφέρω τα όχι και τόσο κατατοπιστικά tutorial τα οποία πολλές φορές σε μπερδεύουν χειρότερα παρά σε βοηθούν. Επίσης αρκετές φορές ο τίτλος κράσαρε εντελώς αλλά ευελπιστώ με μελλοντικά update πως θα διορθωθεί αυτό το πρόβλημα.

Τα γραφικά του τίτλου κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα χωρίς να εντυπωσιάσουν αλλά και χωρίς να δυσαρεστήσουν πολλούς. Ο ήχος από την άλλη κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα με την background μουσική να δένει πολύ ωραία με το όλο σκηνικό του SnowRunner.

Eν κατακλείδι, η Saber Interactive έρχεται να μας προσφέρει ένα παιχνίδι που κυρίως εστιάζει στο gameplay και μας βάζει να ζήσουμε στο έπακρο την off road εμπειρία με μια διαφορετική οπτική. Να πω την αλήθεια εντυπωσιάστηκα πολλές φορές με τα Physics του τίτλου την όχι άσκοπη μετακίνηση στους κατά τα άλλα πολύ μεγάλους χάρτες αλλά και τις αποστολές που μας βάζουν και σε ένα τρυπάκι για το αν θα μπορέσουμε να τις ολοκληρώσουμε. Είναι ένα παιχνίδι διαφορετικό από τους driving τίτλους που κυκλοφορούν εκεί έξω και η αλήθεια είναι πως το SnowRunner είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Στα αρνητικά του τίτλου θα αναφέρω τα όχι και τόσο επεξηγηματικά tutorial , τους άδειους από “ζωή” χάρτες που ίσως δεν ενοχλήσει πολύ αλλά και τα κρασαρίσματα που ευελπιστώ να διορθωθούν με updates.

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

Ευχαριστούμε θερμά την IGE για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Πολύ καλό gameplay που θα σας βάλει να σκεφτείτε
Physics
Μεγάλοι χάρτες όπου δεν μετακινήστε άσκοπα
Ωραία background μουσική
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Τutorial
Περιστασιακά game crashes
7
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ
More Stories
Alien: Isolation, τα καλύτερα γραφικά εσωτερικών χώρων