Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το XBOX βγάζει ΝΕΕΣ κονσόλες και παρατά το Gaming ΑΝ... | Game Recap #137»
Samba de Amigo: Party Central
Samba de Amigo: Party Central

Samba de Amigo: Party Central

Να αρχίζουν οι μαράκες ρυθμό να δίνουνεεεεεεε

Release Date
29/08/2023
Played On
Nintendo Switch
Platforms
Nintendo Switch
Developer
Sega
Publisher
Sega

Υπήρξε κάποτε μία εποχή, όπου οι σχεδιαστές του Wii, ήθελαν να βάλουν το κόσμο στο τρυπάκι της κίνησης και του διαδραστικού παιχνιδιού. Είτε μας αρέσει λοιπόν είτε όχι, το γεγονός της κίνησης και του motion sensoring είναι κάτι το οποίο η Nintendo αγάπησε και προσπαθεί συνεχώς όπου της δοθεί ευκαιρία να το χρησιμοποιεί. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία καθώς το γεγονός πως ο παίκτης δεν στέκεται ακίνητος αλλά έρχεται σε άμεση επαφή με το ίδιο το παιχνίδι, αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης στο σώμα πράγμα που σημαίνει πως ένας παίκτης διασκεδάζει ίσως περισσότερο. Αν λοιπόν πάρουμε ως δεδομένο αυτό το γεγονός και το συνδυάσουμε με ένα τίτλο με φοβερή μουσική, χορό, τραγούδι, χρώματα, φώτα, τότε το αποτέλεσμα σίγουρα δε θα απογοητεύσει. Να θυμίσω παιχνίδια όπως το Wii Sports, όπου ο καρπός μας έπαιρνε φωτιά σε κάθε χτύπημα της ρακέτας μας. Φοβερή αίσθηση και ευχαρίστηση για μία εποχή που ελπίζουμε να συνεχιστεί για χρόνια.

Με το VR να μην έχει επενδύσει εκτενώς ακόμα σε αυτή την κατεύθυνση (αν και τον συγκεκριμένο τίτλο θα τον βρείτε στα Meta Quest 2 και Pro), τα motion controlled games βρήκαν την ευκαιρία και το κενό στην αγορά εκμεταλλευόμενα το Nintendo Switch και συγκεκριμένα τα Joy-Cons τα οποία φαντάζουν ιδανικά για τέτοιου είδους τίτλους. Όμως ακόμα και έτσι θεωρούμε πως ενώ το Samba de Amigo: Party Central είναι πολύ διασκεδαστικό, θα μπορούσε βέβαια να γίνει καλύτερη δουλειά στο να εκμεταλλευτεί η εταιρεία πλήρως τις δυνατότητες της υβριδικής κονσόλας.

Ο τίτλος Samba de Amigo: Party Central είναι επί της ουσίας ένα Rhythm Motion Controlled Game σχεδιασμένο από τη Sega. Τον τίτλο αυτό μπορούμε να τον απολαύσουμε με δύο τρόπους. Ο ένας είναι απλά να συνδέσουμε το Nintendo Switch στη τηλεόραση και με τη βοήθεια των δύο Cons να χοροπηδάμε στους ρυθμούς της Samba, κουνώντας της Digital μαράκες. Ο άλλος τρόπος φαντάζει πιο «ξενέρωτος» με το να επιλέγουμε απλά τις κατευθύνσεις από Digital μπάλες και βελάκια στην οθόνη, πατώντας τα αντίστοιχα βελάκια ή σχεδιάζοντας νοητές γραμμές με τους μοχλούς πάνω στη κονσόλα χωρίς καμία σύνδεση.

Όσον αφορά την πρώτη επιλογή, έχουμε να αναφέρουμε πως η εταιρεία έπρεπε να υπολογίσει πως τα Cons του Nintendo Switch είναι πολύ πιο ευαίσθητα από τα αντίστοιχα controllers του Wii. Αυτό λοιπόν έκανε λίγο άχαρη την αναγνώριση της κίνησης, καθώς υπήρχε είτε καθυστέρηση (μικρή η αλήθεια είναι) είτε το αντίθετο, δηλαδή η κίνηση να προηγείται της εντολής. Σε όλες τις περιπτώσεις, ενώ ο ιδρώτας κυλούσε ευχάριστα, αφού χορέψαμε και γελάσαμε με τις φοβερές μουσικές του παιχνιδιού, ψιλονευριάζαμε καθώς χάναμε αδίκως πόντους.

Όταν λοιπόν παρατηρήσαμε αυτό το πράγμα, ως γνήσιοι gamers θέλαμε να το διορθώσουμε. Όμως δυστυχώς δεν καταφέραμε να διορθώσουμε την εργονομία και να επιτύχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Ακόμα και από το ίδιο το παιχνίδι δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο πως να κρατάς τους μοχλούς. Δεν είναι απλά να πατάς ένα L ή ένα R και τέλος. Επίσης κατά τη σύνδεση του παιχνιδιού μέσω του TV mode, ο τίτλος δεν σου δίνει τη δυνατότητα ενός σωστού calibrate. Απλά σου λέει τσέκαρε τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης και επέλεξε το Game Mode αν υπάρχει, ή κάτι παρόμοιο.

Όλα αυτά τώρα έρχονται σε αντίθεση με το υπόλοιπο παιχνίδι το οποίο πραγματικά είναι διασκεδαστικό. Το Party Central έχει μία λίστα με 40 περίπου τραγούδια latin τα οποία έχουν διάφορα επίπεδα δυσκολίας για να τα «τερματίσουμε». Ακόμα λοιπόν και αν δεν επιλέξετε να συνδέσετε το παιχνίδι στη τηλεόραση, θα περάσετε αρκετά καλό απλά ακούγοντας τα τραγούδια και επιλέγοντας τα σωστά buttons στην οθόνη.

Ο τίτλος φέρει το Rhythm Game το οποίο περιλαμβάνει διάφορα τραγούδια όπως το επικό «King» αλλά και το «La Bamba». Τα επίπεδα δυσκολίας είναι το Normal, Hard, Super Hard και Crazy. Ανάλογα το score που θα κάνετε κερδίζεται πόντους με τους οποίους ανεβάζετε επίπεδο σε μία μπάρα που βρίσκεται κάτω δεξιά. Επίσης υπάρχει Ranking Mode το οποίο βέβαια πρέπει να είστε σε Online Mode μέσω της Nintendo. Επίσης υπάρχει In Game currency με το οποίο μπορείτε να αγοράσετε στολές χορού για να ντύσετε ενναλακτικά τον χαρακτήρα σας.

Ένα δεύτερο mode είναι το World Party στο οποίο αφού συνδεθείτε στο δίκτυο της Nintendo, θα χορέψετε με ακόμα 2 μέχρι 8 παίκτες στους ρυθμούς της Samba. Αυτό το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν ενώ εσύ παίζεις πχ το παιχνίδι χωρίς να το έχεις συνδέσει στη TV, αντιμετωπίζεις ανθρώπους που παίζουν με τον αντίστοιχο τρόπο.

Το τρίτο Mode είναι το Party for Two, ένα ενδιαφέρον co-op με 4 υποκατηγορίες στις οποίες μπορείτε να επιλέξετε απλά να χορέψετε μαζί με το φίλο/φίλη σας ή να συγχρονιστείτε μαζί, είτε να παίξετε αντίπαλοι με τον χαμένο να πληρώνει το τίμημα του χορού, και τέλος να παίξετε διάφορα Mini Games.

Το τέταρτο Mode είναι το StreamiGO!, το οποίο έχει τη λογική του Campaign στο παιχνίδι. Εκεί υπάρχει μία πλατφόρμα επί της ουσίας όπως το Facebook στην οποία μαζεύουμε followers και χορεύουμε μαγεύοντας το κοινό. Το συγκεκριμένο Mode που θύμισε αρκετά κάτι σαν Manager χορού και έχει πολύ ενδιαφέρον για τους επίδοξους παίκτες.

Ένα από τα επίσης θετικά του τίτλου είναι τα γραφικά του τα οποία είναι εξαιρετικά, καθώς και ο χρωματισμός που ανεβάζει το τίτλο σε άλλο επίπεδο. Η μουσική είναι εξαιρετική και δε σας κρύβουμε πως υπάρχει μέλος της οικογένειας που ενώ γράφουμε το Review χορεύει δίπλα μας χωρίς να μας αφήνει να συγκεντρωθούμε. Αν είναι ποτέ δυνατόν δηλαδή, να μας σηκώνει ανά 10 λεπτά να χορέψουμε. Φυσικά αστειευόμαστε, όμως πραγματικά ο τίτλος από πλευράς μουσικής αξίζει 100%.

Εν κατακλείδι, το Samba de Amigo: Party Central αξίζει σε γενική αποτύπωση το είδος που αντιπροσωπεύει. Επί της ουσίας αν η ομάδα ανάπτυξης ή Nintendo τέλος πάντως πρόσεχε λίγο περισσότερο το sensitivity των μοχλών του Nintendo Switch θα μιλάγαμε για ένα φανταστικό χορευτικό τίτλο. Θα θέλαμε μεγαλύτερη λίστα τραγουδιών χωρίς επιπλέον χρέωση και τίποτα περισσότερο. Είναι ένας τίτλος που πραγματικά θα διασκεδάσετε. Ευχόμαστε λοιπόν στο μέλλον η Nintendo να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται το motion gaming και να βγάζει τίτλους που θα αξίζουν. Πάμε να χορέψουμε! «Να αρχίζουν οι μαράκες, ρυθμό να δίνουνεεεεεεε, τα άστρα να τρεμοσβήνουνεεεεεε»!

Ευχαριστούμε τις Zegetron και SEGA για τη διευκόλυνση πραγματοποίησης του Review.

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

Samba de Amigo: Party Central
ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Φοβερή μουσική και ήχος
Όμορφα γραφικά
Πολλά Modes και επιλογές
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Προβλήματα με τα Cons του Switch και το συγχρονισμό του motion gaming
Θα θέλαμε μεγαλύτερη λίστα τραγουδιών
7
ΚΑΛΟ

 

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!

Event status
Not started