Δείτε εδώ το νέο μας Βίντεο: «Το πιο χρήσιμο αξεσουάρ του PS5»

Sackboy: A Big Adventure

Ο Sackboy σε next gen περιπέτειες

Release Date
12/11/2020
Platforms
PS5, PS4
Developer
Sumo Digital
Publisher
Sony Interactive Entertainment

Τα τελευταία χρόνια με αυτά που έχουμε δει σε παιχνίδια, γίνεται όλο και πιο σπάνιο να βρεθεί ένας τίτλος που θα μας εντυπωσιάσει. Στην περίπτωσή μας, ο Sackboy είναι ένας χαρακτήρας που κατά την άποψή μου, έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές αρκετών, μικρών και μεγάλων, από τους τίτλους Little Big Planet που έχουν προηγηθεί. Αυτή την φορά τον βλέπουμε σε μία νέου είδους περιπέτεια να πρωταγωνιστεί, στο Sackboy: A Big Adventure, ένα παιχνίδι που ασχολήθηκα έντονα μαζί του τις τελευταίες ημέρες και σήμερα θα μοιραστώ τις εντυπώσεις μου μαζί σας.

Αρχικά το Sackboy: A Big Adventure είναι ένα 3D Platformer παιχνίδι που μοιάζει μεν με τα Little Big Planet που έχουμε δει και αγαπήσει σε προηγούμενες γενιές κονσολών αλλά διαφοροποιείται από την 2.5D αίσθηση που είχαμε συνηθίσει, ως πιο «σύγχρονο» platformer. Είναι διαθέσιμο για PS4 και PS5 αλλά το παιχνίδι το παίξαμε για τις ανάγκες του Review σε PS5. Με αυτόν τον τρόπο είδαμε όλες τις δυνατότητες του και αλλά από την άλλη «περιοριζόμαστε» μόνο για την εμπειρία μας σε αυτή την κονσόλα. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα για local co-op μέχρι και 4 παίκτες που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να δοκιμάσουμε σε αυτό scale (υπάρχει και η καραντίνα).

Η ιστορία αρχίζει με τον ήρωα μας, Sackboy, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει τον κακό του παιχνιδιού, Vex. Ο τελευταίος, έχει απαγάγει τους φίλους του ήρωά μας και προσπαθεί να τους αναγκάσει να φτιάξουν μία μηχανή που θα μετατρέψει τον CraftWorld, όπου είναι ο μαγικός κόσμος του παιχνιδιού, σε έναν εφιαλτικό κόσμο. Βλέποντας το αυτό, ο ήρωας μας αποφασίζει να μην μείνει αμέτοχος και ξεκινά την προσπάθεια να εξουδετερώσει τον Vex για να σώσει τους φίλους του και φυσικά την όλη κατάσταση που επιχειρεί να δημιουργήσει ο Vex.

Αξίζει να επισημάνω, πως το Sackboy: A Big Adventure διατίθεται στη χώρα μας πλήρως εξελληνισμένο αλλά σε αυτό το σημείο πρέπει να σας πω ότι δεν προτιμώ να παίζω τα παιχνίδια μου στα ελληνικά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως το άρχισα στα ελληνικά και πραγματικά αγάπησα τις ερμηνείες και τους διαλόγους, πράγμα που για ακόμη μια φορά δείχνει τοποσό καλός και ποιοτικός χρόνος επενδύεται στην κατεύθυνση αυτή.

Τώρα στο κομμάτι του gameplay, το παιχνίδι είναι πλούσιο σε πίστες με την κάθε μια να έχει διαφορετική αίσθηση και μηχανισμούς. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό σε ένα παιχνίδι, να παίζω και να μην αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στο ίδιο σημείο με έξι πίστες πριν, ειδικά σε έναν 3D Platformer τίτλο, πράγμα που δεν το βίωσα καθόλου στο Sackboy: A Big Adventure. Αγάπησα το γεγονός ότι υπάρχουν πίστες που τα πάντα κινούνται με το ρυθμό της μουσικής, πράγμα που δίνει ένα άλλο επίπεδο απόλαυσης στο παιχνίδι, ειδικά το δευτερόλεπτο που ακούς να παίζει στα ακουστικά σου από ένα ράδιο το Uptown Funk και ξαφνικά όλο το level να κινείται στον ρυθμό του. Επίσης, τα Boss fights που έπαιξα είχαν μια αίσθηση ευχαρίστησης αφού τα τελείωνα και ήταν πολύ έξυπνα και καλοφτιαγμένα.

Το παιχνίδι είναι πανέμορφο από όλες τις απόψεις αλλά όπως πάντα υπάρχουν και κάποια πράγματα μικρότερα ή μεγαλύτερα που κατά την γνώμη μου πρέπει να αναφέρω ως αρνητικά. Σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού δεν διάλεξα πουθενά δυσκολία. Μπορεί να είναι κάτι τελείως υποκειμενικό και να κατανοώ ότι το Sackboy: A Big Adventure απευθύνεται και σε πιο νεανικό κοινό αλλά βρήκα τον εαυτό μου πολλές φορές να περνάω από μια πίστα λες και την ξέρω απ’ έξω και στην επόμενη να πηγαίνω μπροστά στην οθόνη γιατί ήμουν στην τελευταία μου ζωή.  Επομένως σίγουρα θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη ισορροπία σε αυτό το κομμάτι. Ακόμη, πρέπει να πω πως με εντυπωσίασε το Customization που μπορούσα να κάνω στον παίκτη μου εφόσον υπάρχουν πάρα πολλές στολές για να διαλέξουμε πριν από κάθε επίπεδο, τις οποίες ξεκλειδώνουμε βρίσκοντας κομμάτια τους μέσα στις πίστες.

Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα, το παιχνίδι τρέχει σε dynamic 4K και στα 60fps και δίνει την αίσθηση μέσω του DualSense και των Adaptive Triggers ότι περπατάς πάνω σε ξύλο, σε άμμο, σε χόρτα και το βάρος ενός αντικειμένου που κουβαλάς διότι κλειδώνουν τα triggers, κάτι που πραγματικά με εντυπωσίασε. Ο ήχος είναι εξαιρετικός, με το 3D Audio να απογειώνει την εμπειρία στο παιχνίδι και να μας δίνει μια ξεχωριστή συνολική εμπειρία. Τέλος, το παιχνίδι φορτώνει εξαιρετικά γρήγορα, συγκεκριμένα σε 2-3 δευτερόλεπτα στην κάθε πίστα, κάτι που περιμέναμε να δούμε πολλά χρόνια σε παιχνίδι και ευελπιστούμε με τις next gen κονσόλες να είναι το σύνηθες πλέον.

Συμπερασματικά το Sackboy: A Big Adventure είναι ένα παιχνίδι που ο καθένας μπορεί να το παίξει. Συνδυάζει την διασκέδαση, την εξυπνάδα και την λογική με έναν τρόπο που είχα να δω χρόνια σε παιχνίδι. Οι λάτρες των 3D Platformers θα το αγαπήσουν και θα περάσουν παρά πολλές ευχάριστες ώρες με αυτό είτε είναι μικρότεροι σε ηλικία, είτε μεγαλύτεροι.

Ευχαριστούμε θερμά τη Sony PlayStation Ελλάδας για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

Μας άρεσαν
Πανέμορφο οπτικά και ηχητικά
Ποικιλία και αίσθηση σε κάθε πίστα
Διασκεδαστική και άκρως ευχάριστη εμπειρία
Πλήρως εξελληνισμένο
Δεν μας άρεσαν
Ισορροπία στη δυσκολία
8
ΥΠΕΡΟΧΟ