Δείτε εδώ το νέο επεισόδιο Game Recap: «Δύο χρόνια PS5 και Xbox Series X με τα ΩΡΑΙΑ και τα ΑΣΧΗΜΑ»

Sackboy: A Big Adventure (PC)

Ήρθε η ώρα του Sackboy στο PC

Release Date
27/10/2022
Played on
PC
Platforms
PC, PS5, PS4
Developer
Sumo Digital
Publisher
Sony Interactive Entertainment

Είναι σύνηθες πλέον το φαινόμενο τίτλοι του PlayStation να κάνουν την επιτυχημένη συνήθως και με διθυραμβικά σχόλια και αποδοχή στο «στρατόπεδο» του PC. Στούντιο που δεν περιμέναμε να τα δούμε στα PC, όπως η Naughty Dog, Santa Monica, Insomniac Games, Guerrilla είναι οι περισσότερες και πιο σημαντικές ίσως από αυτές, μέχρι που ήρθε και η σειρά της Sumo Digital με το Sackboy: A Big Adventure ή αλλιώς στα ελληνικά όπως μας προσφέρθηκε Sackboy: Η μεγάλη περιπέτεια.  Για το παιχνίδι όπως κυκλοφόρησε στο PS5 μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό Review μας εδώ. Το οποίο ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη που συνόδευσε το λανσάρισμα της κονσόλας του PS5. Η συγκεκριμένη κυκλοφορία διαφέρει από αυτές του Uncharted, για παράδειγμα καθώς φαινομενικά φανερώνει τη θέληση της Sony να πιάσει μικρότερης ηλικίας κοινό στα PC αλλά πιστέψτε με ο τίτλος απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και θα εκτιμηθεί από όλους ως ένα εξαιρετικό platformer. Το Sackboy αποτελεί τέκνο της Sumo Digital και όπως ανέφερα και για το Review μας πιο πάνω έχει αφήσει πάρα πολύ καλές εντυπώσεις στο κοινό από την κυκλοφορία του τόσο στο PS5 όσο και στο PS4. O Sackboy βέβαια ως χαρακτήρας με κυκλοφορίες ακόμα και στο αδικοχαμένο αλλά αγαπημένο PS Vita, αγαπήθηκε από αρκετούς.

Αρχικά το Sackboy: A Big Adventure είναι ένα 3D Platformer παιχνίδι που μοιάζει μεν με τα Little Big Planet που έχουμε δει και αγαπήσει σε προηγούμενες γενιές κονσολών αλλά διαφοροποιείται από την 2.5D αίσθηση που είχαμε συνηθίσει, ως πιο «σύγχρονο» platformer. Όπως κάθε φορά με τις μεταφορές σε PC έτσι και τώρα θα σας δώσουμε τα specs του υπολογιστή τον οποίο χρησιμοποιήσαμε. Με επεξεργαστή i9-9900K, κάρτα γραφικών Asus GTX 1660ti και με χρήση SSD, ήμασταν σίγουροι για ένα καλό αποτέλεσμα. Όσον αφορά τις απαιτήσεις συστήματος του παιχνιδιού και την απόδοσή του σε διάφορα builds μπορείτε να δείτε και να συμβουλευτείτε τον παρακάτω επίσημο πίνακα:

Το Sackboy: A Big Adventure μπορεί να παιχτεί λοιπόν είτε solo είτε με παρέα (co-op) και μάλιστα έχει δοθεί βάρος στην παρεΐστικη εμπειρία κάτι που το κάνει ακόμα πιο απολαυστικό. Τα γραφικά του είναι πολύ όμορφα με έντονη χρωματική παλέτα και φυσικά στο PC μπορούμε να στοχεύσουμε μέχρι την κρυστάλλινη 4K ανάλυση, ανάλογα πάντα τις δυνατότητες του συστήματός μας. Όταν μιλάμε για PC, σημαίνει αυτόματα πολλές επιλογές παραμετροποίησης, κάτι που μεταφράζεται πως με το ανάλογο hardware (και HDMI 2.1) μπορούμε να στοχεύσουμε ακόμα και στα 120fps και όταν μιλάμε για ένα γρήγορο διασκεδαστικό παιχνίδι, αυτή η επιλογή το κάνει ακόμα πιο fun to play. Επίσης, όπως μας έχει συνηθίσει η Sony στα PC συνεχίζεται η υποστήριξη του εξαιρετικού χειριστηρίου του PS5, DualSense, με το haptic feedback και τις δυναμικές σκανδάλες να φωνάζουν παρών. Το μόνο αρνητικό σε αυτή τη περίπτωση είναι ότι απαιτείται να έχουμε το χειριστήριο συνδεδεμένο ενσύρματα στο PC. Παρόλα αυτά πάντα μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλα χειριστήρια και γιατί όχι το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας. Ακόμη στην έκδοση του παιχνιδιού στο PC θα βρούμε και υποστήριξη για 21:9 ultra-widescreen οθόνες.

Παρόλα αυτά, με τις άρτιες κυκλοφορίες αποκλειστικών παιχνιδιών του PlayStation στο PC είχαμε λίγο κακομάθει και τα προβληματάκια που μας έδωσε το Sackboy: A Big Adventure μας κακοφάνηκαν λιγάκι. Για παράδειγμα στην προσπάθεια μας να μπούμε στο παιχνίδι είχαμε crash χωρίς να βρούμε την αιτία. Προσπαθήσαμε να μπούμε αλλά μας πέταξε ώσπου έιπετα από κάποιες ρυθμίσεις και μια καλή επανεκκίνηση μετά από απεγκατάσταση και εγκατάσταση του τίτλου λύθηκαν. Τώρα, με την εισαγωγή μας στο τίτλο καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκεται για παιχνίδι της Sony. Η σύνδεση στο λογαριασμό του PlayStation είναι προαιρετική για όποιον θέλει αν και προσωπικά θα το συνιστούσα. Στο θέμα της απόδοσης επίσης είχαμε κάποια θέματα κυρίως με το framerate που έκανε αρκετές βουτιές σε μη ανεκτά όρια αν και ο τίτλος αναβαθμίστηκε κατά την πορεία στρώνοντας κάπως τα πράγματα. Ενώ επίσης παρατηρήσαμε και λίγο stuttering. Πάντα με το σκεπτικό ότι το PC μας μπορεί να αποτελεί μέρος του προβλήματος μειώσαμε τις απαιτήσεις σε γραφικά και ενώ τα θέματα βελτιώθηκαν αρκετά εντούτοις δεν εξαλείφθηκαν τελείως. Παρόλα αυτά δεν αναφερόμαστε σε μία broken εμπειρία, κάθε άλλο, το παιχνίδι παίζεται άνετα και κανονικά στο μεγαλύτερο μέρος του αλλά το αναφέρουμε σε σύγκριση με τις πρόσφατες crystal clean μεταφορές του PlayStation στο PC που παίζανε νερό και χωρίς κανένα προβληματισμό. Η ουσία είναι όμως ότι το Sackboy: A Big Adventure είναι ένας πολύ διασκεδαστικός τίτλος είτε κάποιος παίζει μόνος είτε με παρέα και ακόμα περισσότερο με την οικογένειά του καθώς όπως είπαμε είναι τίτλος χωρίς περιορισμό ηλικίας. Θα τον απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

Το γεγονός ότι ο τίτλος κυκλοφορεί στα ελληνικά, θεωρώ ότι βοηθά τους παίκτες κάθε ηλικίας να εξοικειωθούν πιο εύκολα και μακάρι πραγματικά να βλέπαμε τέτοιες μεταφορές στα ελληνικά σε πολλούς ακόμα τίτλους στο PC. Εμείς περάσαμε πολύ ωραία στο κόσμο του Sackboy: A Big Adventure αλλά αν είχα να επιλέξω ανάμεσα σε ποια έκδοση θα το προτιμούσα, θα το έπαιζα στο PS5.

Εν κατακλείδι, το Sackboy: A Big Adventure, αποτελεί ένα εξαιρετικό παιχνίδι για το είδος και ένας από τους τίτλους που μπορεί να είναι υπερήφανη η Sumo Digital. Δυστυχώς όμως η μεταφορά του στους υπολογιστές φαίνεται να έγινε ολίγον τι βιαστικά, χωρίς να έχει δοθεί το βάρος και η λεπτομέρεια των άλλων πιο δυνατών χαρτιών του PlayStation. Θεωρούμε όμως ότι δε θα μείνει ο τίτλος στην τύχη του και θα συνεχίσει με patches να βελτιώνεται και ποιος ξέρει μπορεί να έχει συμβεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος κειμένου. Παρόλα αυτά αν αναζητάτε ένα άκρως διασκεδαστικό platformer παιχνίδι για το PC δεν γίνεται το συγκεκριμένο να περάσει απαρατήρητο. Για περισσότερες λεπτομέρειες για το ίδιο το παιχνίδι, την υπόθεσή του και τα επιμέρους στοιχεία του ρίξτε μια ματιά στο αναλυτικό μας Review που προηγήθηκε της αρχικής κυκλοφορίας του.

Ευχαριστούμε την Sony PlayStation Ελλάδας για τη διευκόλυνση πραγματοποίησης του Review

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Πολύ διασκεδαστικός τίτλος
Όμορφος τεχνικά
Εξαιρετικό level design
Υποστήριξη DualSense
Ελληνική γλώσσα
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Όχι από τα καλύτερα ports στο PC
Προβλήματα στην απόδοση
7
ΚΑΛΟ