Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το Xbox θέλει να εισβάλει στο PlayStation | Game Recap #147»

Resident Evil Revelations Review

Επιστροφή στις ρίζες για τη σειρά Resident Evil

RERR0

Η Capcom, μετά το Resident Evil The Mercenaries, κυκλοφόρησε άλλο ένα Resident Evil, αποκλειστηκά στην φορητή κονσόλα της Nintendo, 3DS. Δεκαπέντε μήνες μετά, επιτέλους έχουμε όλοι τη δυνατότητα να παίξουμε ένα απο τα καλύτερα Resident Evil των τελευταίων χρόνων. Αυτό βέβαια, όπως θα δούμε σε λίγο, ίσως να ίσχυε για το 3DS, γιατί παρόλο που η αναβαθμισμένη αυτή έκδοση είναι “ομορφότερη”, το να το παίζεις σε μια HD τηλεόραση με GamePad, ή ακόμη χειρότερα, ποντίκι και πληκτρολόγιο δεν είναι κάτι που δικαιώνει τον τίτλο.

Με τα παραπάνω δεν θέλουμε να πούμε πως το παιχνίδι δεν είναι καλό, μάλιστα αγαπήθηκε απο πολλούς καθώς έχει πολλά στοιχεία απο τα παλιά καλά Resident Evil που τόσο πολύ μας λείπουν, αλλά θα ηταν προτιμότερο να το παίξει κανείς στην κονσόλα για την οποία φτιάχτηκε (εαν την έχει φυσικά), παρά να παίξει μια remastered έκδοση.

RERR1

Ιστορία

Τα γεγονότα του Resident Evil Revelations παίρνουν μέρος μεταξύ των Resident Evil 4 και 5, λίγο μετά την δημιουργία της Bioterrorism Security Assessment Alliance (BSAA) που συναντάμε για πρώτη φορά στο Resident Evil 5. Οι κύριοι χαρακτήρες (Jill και Chris) προσπαθούν να αποκαλύψουν το ποιoς κρύβεται πίσω απο τις επιθέσεις και την Veltro, η αλήθεια είναι όμως πιο σκληρή απ’ όσο φαινόταν αρχικά. Τα γεγονότα συμβαίνουν πάνω σε ένα κρουαζιερόπλοιο, την SS Queen Zenobia το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πειράματα δημιουργίας ενός νέου ιού, του T-Abyss.  Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, περιλαμβάνονται και flashbacks μιας κατεστραμένης πόλης, της Terragrigia, η οποία δέχτηκε επίθεση απο την Veltro, μια τρομοκρατική οργάνωση που χρησιμοποίησε βιολογικά όπλα για να την καταστρέψει. Κατά την διάρκεια της επίθεσης, στάλθηκαν άτομα της Federal Bioterrorism Commission (FBC) για να σώσουν τους πολίτες της πόλης και να εξοντώσουν την απειλή. Δυστυχώς η FBC δεν καταφέρνει να φέρει την κατάσταση υπό έλεγχο και αναγκάζεται να καταστρέψει πλήρως την πόλη ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός.

RERR2

Gameplay

Μετά απο αρκετά χρόνια, θα έχετε και πάλι την Jill Valentine ως κύριο χαρακτήρα. Στην πορεία της ιστορίας θα χρησιμοποιήσετε και τον Chris Redfield, όπως επίσης και κάποιους άλλους νέους χαρακτήρες. Μαζί σας θα έχετε και έναν βοηθό όπως και στο Resident Evil 6, με τη διαφορά πως σε αρκετά σημεία της ιστορίας, θα είστε μόνοι σας για να λύσετε τμήματα ενός γρίφου και να βρείτε κύρια αντικείμενα για την πρόοδο της ιστορίας. Στον τίτλο προστέθηκαν αρκετά κλασικά στοιχεία που συναντήσαμε σε πρηγούμενα Resident Evil. Πλέον το παιχνίδι δεν είναι linear (εκτός απο μερικές περιτπώσεις) αλλά έχετε χάρτη και μπορείτε να περιηγηθείτε ελεύθερα. Επίσης οι σφαίρες είναι αρκετά περιορισμένες και συνιστάται να κάνετε περιορισμένη χρήση μόνο και αυτή οταν είναι ανάγκη. Επίσης, την επιστροφή τους κάνουν και οι γρίφοι (οι οποίοι κυρίως λύνονται βρίσκοντας κλειδιά), οι στενοί χώροι και διάδρομοι είναι μια ατμόσφαιρα που σίγουρα θα σας συναρπάσει. Άλλη μία πολύ ενδιαφέρον και σημαντική προσθήκη είναι οι αναβαθμίσεις όπλων, οι οποίες κάνουν αιθητή τη διαφορά στις μάχες. Αναβαθμίσεις και όπλα βρίσκεται κατά την διάρκεια της ιστορίας, αλλά τα καλά κομμάτια πρέπει να τα ψάξετε και να τα βρείτε μόνοι σας. Ο χαρακτήρας έχει την δυνατότητα να κουβαλάει συγχρόνως στο inventory τρία όπλα και τρία είδη χειροβομβίδων. Ένα στοιχείο που δεν μας άρεσε ηταν η έλειψη ποικιλίας αντιπάλων, οι οποίοι περιορίζονται σε δύο ανά επίπεδο πίστας (στεριά/θάλασσα). Αργότερα θα συναντήσετε και κάποιους πιο δυνατούς, αλλά αυτό είναι όλο. Τέλος, οι boss μάχες είναι ελάχιστες, αλλά σίγουρα θα σας δυσκολέψουν.

RERR3

Τεχνικός Τομέας

Εδώ δυστυχώς το παιχνίδι μας άφησε πολύ κακές εντυπώσεις. Φυσικά είναι αναμενόμενο, καθώς πρόκειτε για port απο φορητή κονσόλα, αλλά είμαστε σίγουροι πως η Capcom θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά. Tα textures είναι πολύ χαμηλής ποιότητας (ακόμα και στις κονσόλες), οι ήχοι είναι απο τους χειρότερους που έχουμε πετύχει και οι αντίπαλοι είναι άκρως προβλέψιμοι.  Επίσης, ο χειρισμός έχει κάποια θέματα ακρίβειας, που δεν ξεπερνιούνται ακόμη και με τη χρήση controller (για ποντίκι/πληκτρολόγιο δεν το συζητάμε). Το μόνο που μας παρηγορεί είναι τα μοντέλα των χαρακτήρων που είναι λεπτομερή. Αν δούλευαν και στους υπόλοιπους τομείς όσο δούλεψαν τους χαρακτήρες, το παιχνίδι θα ηταν αισθητά ανώτερο.

RERR4

Κλείνοντας, θέλουμε να τονίσουμε πως εαν έχετε την επιλογή παίξτε το στην κονσόλα στην οποία φτιάχτηκε ο τίτλος, στο 3DS δηλαδή. Εαν όχι, μπορείτε να δοκιμάσετε το demo το οποίο είναι διαθέσιμο και για κονσόλες αλλά και για PC. Είμαστε σίγουροι πως εαν είστε fan της σειράς, θα το ευχαριστηθείτε παρόλα τα τεχνικά προβληματάκια που έχει.

Θετικά

– Κεφάλαια χωρισμένα σε επεισόδια
– Η ατμόσφαιρα και το setting
– Τα όπλα και οι αναβαθμίσεις
– Στοιχεία παλιών Resident Evil
– Οι καλοφτιαγμένοι χαρακτήρες

Αρνητικά

– Ο οπτικός και ηχιτικός τομέας
– Ο χειρισμός
– Έλλειψη ποικιλίας αντιπάλλων
– Μικρή διάρκεια

b7

Ταυτότητα Παιχνιδιού

Βαθμολογία: 7
Κονσόλα που χρησιμοποιηθήκε για Review: PC
Είδος: Action Adventure, Horror
Κυκλοφορεί για: PC, PS3, Xbox360, Wii U, 3DS
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 27/1/2012 (3DS) – 24/5/2013
Εκδότρια εταιρία: Capcom
Εταιρία ανάπτυξης: Capcom
Διάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.capcom.co.jp/bhrev/en/

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!