Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το XBOX τράβηξε την πρίζα + Giveaway | Game Recap #164»

Princess Peach: Showtime!

Επιτέλους δικό της παιχνίδι

Release Date
22/03/2024
Played on
Nintendo Switch
Platforms
Nintendo Switch
Developer
Good-Feel
Publisher
Nintendo

Όταν αναλογιζόμαστε στo Gaming, τη κατηγορία Action-Adventure της Nintendo, δεν μας έρχεται τίποτα περισσότερο από έναν ακόμα Super Mario τίτλο. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε αλλά αυτό συμβαίνει κυρίως στο δικό μου μυαλό εδώ και αρκετό καιρό που ασχολούμαι με το Nintendo Switch. Παιχνίδια όπως το Princess Peach: Showtime!, μας φέρνουν στο μυαλό games τα οποία αγαπήθηκαν από το μεγαλύτερο κοινό της Nintendo. Όταν λοιπόν έμαθα για τη κυκλοφορία του Princess Peach: Showtime!, αναρωτήθηκα, τι παραπάνω θα έχει από τα υπόλοιπα exclusives του ιαπωνικού κολοσσού. Που πήγε ο Mario, o Luigi και ο Yoshi; Αυτό που μου φάνηκε περίεργο, είναι η ανυπομονησία του κοινού για αυτόν το τίτλο. Ίσως να περιμέναμε κάτι διαφορετικό; Ίσως το γεγονός πως είναι ένας τίτλος που αφορά μόνο την πριγκίπισσά; Όπως και να έχει η Nintendo δείχνει ακόμα μία φορά πως ακολουθεί το δικό της δρόμο στο χώρο του Gaming. Ένα δρόμο που χάραξε εδώ και χρόνια με την επιτυχία να διαδέχεται η μία την άλλη. Πόσο καλός λοιπόν είναι ο συγκεκριμένος τίτλος και αν αξίζει να βρίσκεται στη συλλογή μας; Αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο παρών κείμενο.

Αρχικά θα αναφερθούμε στο σενάριο, το οποίο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, όμως είναι άρτιο χωρίς κενά και σίγουρα μας εισάγει σε ένα κόσμο μοναδικό ο οποίος φτιαγμένος για τη Peach. Η πρωταγωνίστριά μας λοιπόν αφού ο Mario της έριξε «χυλόπιτα», ο Luigi κάπου μπεκροπίνει, πήρε για παρέα τα Μανιταράκια και πάει στο «Ποσειδώνιο» να δει το Μακρόπουλο στο «Θέατρο». Το Sparkle Theater επιβλητικό, όμως που να ήξερε πως η βραδιά θα εξελιχθεί σαν επεισόδιο «Στα Μαύρα τα Μεσάνυχτα». Το θέατρο μετατρέπεται σε ένα κόσμο σκοτεινό, γεμάτο κακία. Εδώ λοιπόν η Peach θα μας αποδείξει πόσο «πριγκίπισσα» είναι. Ο τίτλος αυτός μετατρέπει τη Peach σε Dragon Fruit, εδώ η Peach «ενηλικιώνεται», εδώ η Peach προπονείται για μελλοντική πρωταγωνίστρια του Dark Souls.

Ο τίτλος ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους με το θέατρο να είναι χωρισμένο σε δέκα διαφορετικούς ορόφους. Καθένας από αυτούς κρύβει κάτι το διαφορετικό, με την Peach να πρέπει να γίνει ένα με αυτούς και το περιβάλλον τους. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι κλασσικά γραφικά της Nintendo με το σχεδιασμό των χαρακτήρων και του περιβάλλοντος να μην προκαλεί κάποιο ιδιαίτερο συναίσθημα εκτός φυσικά από ευχαρίστηση (είναι και το βασικό ζητούμενο άλλωστε). Το Gameplay είναι απλό, με την Peach να μεταμορφώνεται ανάλογα τον όροφο τον οποίο επιλέγουμε να παίξουμε. Για παράδειγμα έχουμε διάφορες εκδόσεις της όπως Pâtissier Peach, Kung Fu Peach, Ninja Peach, Cowgirl Peach, Figure Skater Peach, Dashing Thief Peach, Mermaid Peach και όχι μόνο. Κάθε μεταμόρφωσή της έχει και μία ιδιαίτερη δύναμη. Τι πέτυχε λοιπόν η Nintendo με αυτό το τρόπο; To συνδυασμό διαφόρων τύπων Gameplay. Από τη μία Platform και από την άλλη… Stealth στοιχεία. Από τη μία εξερεύνηση και από την άλλη να αντιμετωπίσει εχθρούς κάτω από το νερό, όλα μέσα στο παιχνίδι για να πετύχει η Nintendo τον δημιουργικό στόχο της.

Δυστυχώς ο τίτλος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, με τον κάθε όροφο να βγαίνει σχετικά σύντομα, αν αναλογιστούμε επίσης και το επίπεδο δυσκολίας του. Φυσικά υπάρχουν και διάφορα καλούδια τα οποία μπορείς να συλλέξεις, επομένως αν βιαστείς στη γραμμή του τερματισμού σίγουρα κάτι θα σου ξεφύγει. Οπότε η χρονική διάρκεια του παιχνιδιού έχει να κάνει και με το πόσο θα ασχοληθείς εσύ με τα γύρω γύρω του. Δυστυχώς για ακόμα μία φορά η Nintendo επέλεξε τα τρία Hits για να βγει Knockout το Boss. Λέω δυστυχώς γιατί ίσως αυτό το Game να ήταν ευκαιρία να δούμε κάτι πιο δημιουργικό.

Κάτι το οποίο δεν μας άρεσε είναι η μουσική του παιχνιδιού η οποία ναι μεν θύμισε παλιά Nintendo αλλά στο πιο… μονότονο με αρκετούς ήχους να φαντάζουν παρόμοιοι μεταξύ τους. Η επαναληψιμότητα από την άλλη βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, με τον τίτλο να κουράζει προς το τέλος καθώς δεν υπάρχει επιμέρους διαφοροποίηση. Φυσικά αν είστε από αυτούς που θέλουν Completion και τερματισμούς στο 100%, τότε το παιχνίδι προσφέρεται και για κάτι τέτοιο.

Εν κατακλείδι, το Princess Peach: Showtime!, μπορεί να μην είναι ένας τίτλος που θα σημαδέψει τη γενιά της κονσόλας που κυκλοφόρησε, είναι όμως μία αρκετά αξιόλογη προσπάθεια που αξίζει να δοκιμάσει κανείς. Είναι εμφανής το μεράκι με το οποίο για ακόμη μία φορά δούλεψε η Nintendo. Η αλήθεια παραμένει πάντως πως κάτι παραπάνω θα θέλαμε να δούμε. Ίσως ήταν μία από τις ευκαιρίες της Nintendo να διαφοροποιηθεί από τα υπόλοιπα Exclusive της. Μία πριγκίπισσα στα καλύτερα της, μία πριγκίπισσα πιο «Super Mario Bros» από ποτέ.

Ευχαριστούμε τις Nintendo και CD Media για τη διευκόλυνση πραγματοποίησης του Review

Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Ευχάριστα γραφικά
Πολύ διασκεδαστικό
Ο τίτλος που αξίζει σε μία... πριγκίπισσα
Ποικιλία στο Gameplay
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Διάρκεια
Μέτριος προς αδιάφορος ήχος
8
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!

Event status
Not started