Πληροφορίες για το Scalebound

Το νέο exclusive του XBOX One και το πόνημα της Platinum Games, το Scalebound έχει κλέψει την παράσταση από την περσινή E3 και φέτος, η αναμονή για το παιχνίδι έχει φτάσει στα ύψη, με το gameplay που είδαμε στην συνέντευξη τύπου της Microsoft στην Gamescom. Ωστόσο, μάθαμε περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι από ξένες πηγές, αφού ο Director του παιχνιδιού, Hideki Kamiya σε μια “κλειστή” παρουσίαση του παιχνιδιού, αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με την πλοκή του παιχνιδιού, με το gameplay και με τους χαρακτήρες που θα ελέγχουμε.

Αρχικά, λοιπόν, το Scalebound είναι ένα action RPG, στο οποίο θα ελέγχουμε τον Drew, έναν έφηβο, ο οποίος είναι στενά συνδεδεμένος με έναν δράκο, που έχει γίνει ο καλύτερός του φίλος. Ο Kamiya αναφέρει ότι αρχικά η σχέση του παιδιού με τον δράκο δεν είναι τέλεια, αλλά αντίθετα έχει κάποιες άσχημες στιγμές με εντάσεις και συγκρούσεις και αποτελεί μια σχέση, η οποία θα χτίζεται σταδιακά, καθ’όλην την διάρκεια του παιχνιδιού, μέχρι να έχουν την τέλεια φιλία. Μάλιστα, για να δείξει το πόσο δεμένος είναι με τον δράκο, ο Drew έχει καλυμμένο το δεξί του χέρι με λέπια και έχει νύχια στα δάχτυλά του.  Ο δράκος, για τους developers, αποτελεί έναν ζωντανό οργανισμό, για αυτό και το παιχνίδι θέλει να δώσει μια ρεαλιστική προσέγγιση σε αυτό το πράγμα. Δεν θα μπορούμε να τον ελέγχουμε εμείς, ωστόσο θα μπορούμε να του δίνουμε διαταγές όπως το να πηγαίνει σε ένα συγκεκριμένο μέρος ή να επιτεθεί στον αντίπαλο. Ο κόσμος, στον οποίο θα διαδραματίζονται τα γεγονότα του παιχνιδιού είναι ο κόσμος του Draconis, όπου υπάρχει μια πηγή ενέργειας, που κάνει τα νησιά να επιπλέουν και αποτελεί την πηγή από την οποία έχει αποκτήσει ο Drew τις δυνάμεις του.

Scalebound-Game-HD-Wallpaper

Όσο αφορά το combat τώρα, ο Drew μπορεί να χρησιμοποιεί stun attack και wire shot για να βγάζει εκτός τους πιο μεγαλόσωμους αντιπάλους του. Επίσης, διαθέτει μια ικανότητα με την οποία μετατρέπεται σε ένα ανθρωπόμορφο δράκο με μεγαλύτερες δυνατότητες στην επιθετική και την αμυντική λειτουργία. Τα όπλα έχουν ένα durability meter το οποίο μειώνεται ανάλογα με την χρήση των όπλων. Όσο αφορά τα upgrades μπορείτε να αγοράζετε μέσα από in-game currency και όχι microtransactions πανοπλία δράκου, ενώ ταυτοχρόνως θα μπορείτε να φτιάχνετε τον δράκο σας μέσω gems που ρίχνει κάτω ο αντίπαλός σας. Μπορείτε να κάνετε customize το δέρμα του δράκου σας και το στοιχείο με το οποίο παλεύει ο δράκος σας. Ο Drew από την άλλη είναι customizable και διαθέσιμος για upgrades μέσω skill points που λαμβάνει για κάθε kill που κάνει. Έτσι, λοιπόν οδηγήστε στην επιλογή να επιλέξετε είτε μεταξύ του να αναλάβετε εσείς τους σκοτωμούς είτε να αφήσετε τον δράκο σας να κάνει την δουλειά σας για εσάς. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που παρατηρήθηκε στο παιχνίδι είναι τα ακουστικά που φοράει ο Drew πριν από κάθε μάχη. Αυτό συμβαίνει, προκειμένου να συγκεντρωθεί και καλά στην μάχη που δίνει, αλλά και για να παρουσιαστεί η μουσική που υπάρχει στο παιχνίδι. Στην ουσία, το soundtrack του παιχνιδιού θα είναι η μουσική που θα ακούει ο Drew.

Λεπτομέρειες σχετικά με το co-op multiplayer του παιχνιδιού δεν αποκαλύφθηκαν αλλά ο Kamiya αφήνει την φαντασία των gamers να οργιάζει πριν προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις. Το Scalebound θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το XBOX One στα τέλη του 2016.