PGA Tour 2K21

Release Date
21/08/2020
Platforms
PC, PlayStation 4, Switch, Xbox One
Developer
HB Studios
Publisher
2KGames

Κάποιος είπε ότι όταν γράφεις μία γνώμη για κάτι που υποκειμενικά δε σου αρέσει, πρέπει να πιεστείς να γίνεις ο πιο αντικειμενικός. Και ναι το Golf, δε με τρελαίνει. Όμως είπα μιας και μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε το νέο δημιούργημα της HB Studios σε συνεργασία με την 2KGames. Μία φορά είχα ξαναδοκιμάσει να παίξω Golf στο Playstation, ενώ παρότι όπως ξαναείπα δεν είμαι ο μεγαλύτερος fan, έπαιζα μια περίοδο αρκετά συχνά στο Android. Τα λέω αυτά καθώς, ο περισσότερος κόσμος, η επαφή που έχει με το συγκεκριμένο sport είναι ‘’παίρνω το μπαστούνι και βαράω το μπαλάκι’’.

Σίγουρα λοιπόν το Golf δεν είναι ο βασιλιάς των sport, ίσως να βρίσκεται και στις χαμηλότερες θέσεις προτιμήσεων, όμως με ένα video game η κατάσταση αλλάζει. Η καλή παρέα, το γέλιο, το ενδιαφέρον, όλα παίζουν στο τραπέζι. Μέσω του PGA TOUR 2K21, 2K Games, προσπαθεί να μυήσει στο κόσμο του Golf. Μαζί με το PGA, θα ταξιδέψουμε σε διάφορα μέρη για να παίξουμε το ‘’αγαπημένο’’ μας άθλημα. Οι κανόνες είναι απλοί, καθώς πρέπει να βάλεις ‘’τρίποντο’’ με τις λιγότερες πιθανές προσπάθειες. Παρότι οι κανόνες είναι απλοί, δεν είναι όλα εύκολα. Υπάρχουν αμέτρητα φυσικά εμπόρια για να σας ‘’καταστρέψουν’’ το παιχνίδι.

Ευτυχώς για εμάς μπορούμε να παίξουμε το τίτλο με το χειριστήριο του PS4. Δεν χρειαζόμαστε κάποιο ειδικό ‘’εργαλείο’’ της Sony. Αρχικά θα διαλέξουμε το επίπεδο δυσκολίας και για το αν είμαστε αρχάριοι. Έπειτα η 2K μας δίνει την επιλογή να διαλέξουμε αν θέλουμε να παίζουμε με το R ή με το L στο χειριστήριο. Μίας και δεξιόχειρες, διαλέξαμε το R. Το gameplay δεν είναι σύνθετο καθώς είτε με το R είτε με το L, πιέζουμε προς τα κάτω και στην ουσία ελευθερώνουμε στο σωστό power timing μέσω μίας μπάρας που βρίσκεται από κάτω. Η μπάρα αυτή είναι με ποσοστά, έτσι ώστε να δώσουμε το μέγιστο ή το ελάχιστο της δύναμης ανάλογα με τι θέλουμε.

Μπορούμε να αλλάξουμε μπαστούνια ανάλογα τη βολή και τα εμπόδια που έχουμε μπροστά μας. Πέρα από όλα αυτά, υπάρχει ο αέρας ο οποίος κατευθύνει τη βολή μας, όπως και διάφορα ακόμα. Χώματα, λίμνες και πόσα ακόμα θα βρεθούν μπροστά σας και θα σας προκαλέσουν. Δεν θα κουραστείτε ούτε θα ιδρώσετε στο να μάθετε τουλάχιστον να παίζετε Golf. Σίγουρα θα κουραστείτε για να κερδίσετε, καθώς οι αντίπαλοι δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια. Η φάση είναι ότι κάποιος ο οποίος συνηθίσει τον τίτλο αποκτά εμπειρία και σιγά σιγά δεν χρειάζεσαι τις βοήθειες του παιχνιδιού για διόρθωση της βολής.

Κάτι που μας χάλασε ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι για να ‘’ντύσουμε’’ έναν παίκτη πρέπει να πληρώσουμε μέσω μικροσυνναλαγών. Για παράδειγμα μου άρεσε το ντύσιμο της Adidas αλλά 5 ευρώ για να ντύσω απλά τον παίκτη μου δε θα τα δώσω. Το περιβάλλον είναι πανέμορφα σχεδιασμένο όπως και οι πίστες. Υπάρχει κόσμος ο οποίος φωνάζει και δημιουργεί ένα αθλητικό περιβάλλον που σίγουρα  αυξάνει τη διάθεση μας για παιχνίδι. Ένα από τα πολύ ωραία κομμάτια είναι ότι μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας πίστα χωρίς απίστευτα μεγάλες δυσκολίες. 2-3 ωρίτσες παιχνιδιού και στο τέλος θα φτιάξετε κάτι το εξαιρετικό χωρίς αμφιβολία. Δυστυχώς παρότι υπάρχει η επιλογή δημιουργίας δικού σας παίκτη, δεν υπάρχει κάποιο skill tree έτσι ώστε να μας δώσει την αίσθηση ότι διαφέρουμε από την υπόλοιπη μάζα. Θα το ήθελα να μοιάζει όπως το Virtual Tennis όπου επέλεγες μέχρι και το style παιχνιδιού. Για το Online δε θα πούμε πολλά, καθώς είναι ο ορισμός της απλότητας. Μπορείτε να παίξετε επίσης με φίλους σας κάτι το οποίο αξίζει.

Η μουσική του παιχνιδιού θυμίζει κλασσική 2K, με τα τραγούδια να ανεβάζουν τη διάθεση χωρίς όμως να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Δυστυχώς ελάχιστες φορές η εταιρεία έχει δώσει σημασία στη παραγωγή όμορφων τραγουδιών με λίγες εξαιρέσεις στη σειρά του μπάσκετ. Δεν αντιμετωπίσαμε κάποια frame drops, ούτε glitches. Κάτι που αξίζει επίσης να σημειωθεί είναι πως δεν βρήκαμε ούτε ένα bug. Σπάνια πράγμα.

Εν κατακλείδι το PGA Tour 2K21 είναι ένα αξιοπρεπές sports game. Αναδεικνύει το άθλημα του Golf, σε πολλά επίπεδα, ενώ μας το κάνει αρκετά διασκεδαστικό. Μελανό σημείο τα Microtransactions αλλά και σχεδιασμός των χαρακτήρων. Τα γραφικά είναι υπέροχα, ενώ η απλότητα του gameplay αυξάνει τη διάθεση για να συνεχίσει κάποιος.

                                                                                           Τι σημαίνουν οι βαθμολογίες στο Busted                                                                                       

Ευχαριστούμε θερμά την CD Media για την παραχώρηση του τίτλου για τις ανάγκες του Review

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Αρκετά απλό gameplay
Όμορφα γραφικά
Καλοσχεδιασμένο
Κανένα bug,glitch
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ
Microtransactions
Αδιάφορη μουσική
Κακός σχεδιασμός χαρακτήρων
Βαρετό μετά από ένα σημείο
Απουσία skill tree
6
ΚΑΛΟ
More Stories
Eκπτώσεις σε skins και champions (20/9 έως 23/9)