Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το XBOX τράβηξε την πρίζα + Giveaway | Game Recap #164»

Pacific Rim Review

Για να πολεμήσεις τέρατα… πρέπει να φτιάξεις τα δικά σου τέρατα
pacific-rim-movie-banner-striker-eureka-jaeger-vs-kaiju

Κάθε φυσιολογικός άντρας που σέβεται το εαυτό του έχει φτάσει στο σημείο να κοιτάει επίμονα επί ώρες τα ράφια του video club παρακαλώντας τον θεό να εμφάνισή μια “ΚΑΛΗ” ταινία δράσης για να δει το βράδυ με την παρέα του τρώγοντας πίτσα. Βέβαια, συνήθως καταλήγει να διαλέγει μια ταινία με ωραίο εξώφυλλο και χάλια σενάριο συνοδευόμενη από έναν πλούσιο προφορικό εμπλουτισμό για την τύχη του. Για να σας αποτρέψουμε από μια τέτοια δύσκολή κατάσταση μπορείτε απλά να συμβουλευτείτε το παρακάτω review και μετά να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα

Χωρίς άλλες εισαγωγικές σάλτσες θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Pacific Rim είναι μια από τις καλύτερες ταινίες δράσης της εποχής μας. Αν και η ταινία φαίνεται να έχει σχετικά πολύ απλό σενάριο, κατά βάθος κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το Pacific Rim, θα λέγαμε ότι περιέχει όσα απαιτεί ένας άνδρας από μια τέτοιου είδους ταινία. Πολλά και πλούσια εφέ, δράση, έντονες μάχες και συναισθηματικές διαμάχες αποτελούν αυτό που ομολογουμένως θέλουμε από τέτοιες ταινίες.

Final_Four_Jaegers

Η ταινία ξεκινάει με μια πολύ συνοπτική και περιεκτική εισαγωγική αφήγηση για τα συμβάντα που έλαβαν χώρα στην γη από την στιγμή που άνοιξε μια διαγαλαξιακή πύλη μέσα στον ωκεανό και η γη πλέον ανα τακτικά χρονικά διαστήματα δεχόταν ισχυρές επιθέσεις από τεράστια τέρατα, τα επονομαζόμενα Kaijou. Για την αντιμετώπιση των Kaijou, η ανθρωπότητα αναγκάστηκε να ενώσει τις δυνάμεις της και έτσι να δημιουργήσει τα jaeger. Τα  jaeger είναι γιγάντια ρομπότ στα οποία αρχικά ήταν επίπονος ο χειρισμός τους μόνο από ένα άτομο. Οι επιστήμονες για να “ελαφρύνουν” το φορτίο βρήκαν έναν τρόπο για να συνδέουν δύο “πιλότους¨εγκεφαλικά ώστε να επιτυγχάνετε ο τέλειος συγχρονισμός των κινήσεων τους και με αυτόν τον τρόπο να χειρίζονται μαζί το ρομπότ. Τα jaeger κατάφεραν και έφεραν μια ισορροπία στον πόλεμο μέχρι την στιγμή που οι συνθήκες και η στρατηγική των Kaijou αλλάξαν και ο πόλεμος μετατρέπεται σε μάχη για την επιβίωση.

15209117_0

Στο Cast όπως και στους υπόλοιπους τομείς της ταινίας δεν έγιναν περικοπές. Έτσι λοιπόν, στο Pacific Rim θα έχετε την χαρά να απολαύσετε τον όχι και τόσο γνωστό Charlie Hunnam που είναι και ο πρωταγωνιστής της ταινίας, τον Idris Elba να μαγεύει με την ερμηνεία του και τον Ron Perlman σε έναν ξεκαρδιστικό ρόλο.

Τα εφέ και το CGI που περιέχει η ταινία θα λέγαμε ότι είναι πλουσιοπάροχα προσφέροντας μας μια ρεαλιστική ταινία γεμάτη μάχες εκρήξεις και αγωνία. Βέβαια αν και την συγκεκριμένη δουλειά την χαρακτηρίσαμε σε μία μόνο πρόταση αυτό δεν την κάνει και εύκολη. Πολλές ταινίες προσπάθησαν να ενσωματώσουν γιγάντια ρομπότ αλλά πάντα υπήρχε μια σχετική διαφορά κατά την αλλαγή των σκηνών μεταξύ των ηθοποιών και των ρομπότ. Το Pacific Rim κατάφερε να φτιάξει μια ομοιόμορφη υπερπαραγωγή ενσωματώνοντας αρμονικά και τα  jaeger.

Τελειώνοντας θα ήταν καλό να αναφέρουμε ότι ενώ όλη η ταινία απευθύνεται σε όλες τις μεγάλες χώρες ανά τον κόσμο, η επιρροή από την Αμερική είναι φανερή κάνοντας την να χαρακτηρίζεται ολίγον “Αμερικανιά”. Το Pacific Rim είναι μια ταινία διάρκειας 130 λεπτών καθαρής δράσης και σίγουρα είναι η ιδανική λύση για ένα βράδυ με φίλους.

Επίσημη Ιστοσελίδα: http://www.pacificrimmovie.net/
Σκηνοθέτης: 
Hθοποιοί:  Charlie HunnamIdris ElbaRon Perlman

Βαθμολογία IMDb: 7.4

Βαθμολογία Busted:b8.5

 

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!