ONE PIECE World Seeker

Gomu Gomu Noooo

Ναι πολύ καλά καταλάβατε ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε για το πολύ-αναμενόμενο παιχνίδι ONE PIECE World Seeker. Ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Anime fans; Για να δούμε. Η ιστορία του ONE PIECE World Seeker λαμβάνει χώρα στο Prison Island που βρίσκεται στο “Νέο Κόσμο“. Ο Monkey D. Luffy μαζί με το πλήρωμά του βρίσκονται στο νησί με σκοπό την ληστεία στο Sky Prison. Το σχέδιο του πληρώματος ενώ κύλησε ομαλά, κατέληξε σε παγίδα από τον Issac, τον φύλακα του νησιού, και μετά από μια μεγάλη μάχη οι ήρωες μας βρέθηκαν διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του Prison Island.

Μετά την πτώση του πληρώματος από το Sky Prison, o Luffy γνωρίζει μια κοπέλα ονόματι Jeanne, η οποία όπως του εξηγεί, αποτελεί την αρχηγό της αντίστασης που υπάρχει στο νησί. Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο του καπετάνιου του πληρώματος, Monkey D. Luffy και σκοπός σας για αρχή είναι να βρείτε τους συντρόφους σας, οι οποίοι αγνοούνται. Όσο θα τους ψάχνετε, θα βρεθείτε ανάμεσα σε αρκετές μάχες, μεταξύ της αντίστασης, πειρατών και του ναυτικού, με αποτέλεσμα να μείνετε για να βοηθήσετε τους κατοίκους με τα προβλήματα τους.

Όπως καταλάβατε πρόκειται για ένα κλασσικό σενάριο από τον κόσμο του ONE PIECE, το οποίο είναι καλά δομημένο, εξελίσσεται ομαλά και θυμίζει αρκετά ένα από τα πολλά fillers του ομότιτλου Anime. Το σενάριο φυσικά υπογράφει ο Eiichiro Oda, τα voice overs οι ηθοποιοί του Anime και καθώς κυλάει η ιστορία μας θα έρθετε σε επαφή με παλιούς καλούς γνώριμους χαρακτήρες αλλά και καινούριους που δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ ξανά. Δεν αποτελεί spoiler του anime μιας και πρόκειται για ένα αυτόνομο ark.

Το One Piece World Seeker είναι ένα action-adventure παιχνίδι με κύριο χαρακτηριστικό το open world στοιχείο του. Η μετακίνησή σας είναι αρκετά διασκεδαστική και θυμίζει έντονα παιχνίδια Spider-Man. Χρησιμοποιώντας τα χέρια του Luffy, μπορείτε να πιαστείτε σχεδόν από τα πάντα και να εκτοξευτείτε σε μεγάλα ύψη, κάτι που καθιστά το ταξίδι ανάμεσα στις πόλεις και τα χωριά του Prison Island μια αρκετά ευχάριστη και διασκεδαστική εμπειρία. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή του fast travel, κάτι το οποίο δεν χρησιμοποίησα ποτέ μου μιας και η μετακίνηση είναι τόσο διασκεδαστική.

Το Prison Island, μέτριο σε μέγεθος, το οποίο μπορείτε να γυρίσετε σε μερικά λεπτά με την χρήση των λαστιχένιων χεριών. Ο κόσμος είναι πανέμορφος και ποικιλόμορφος, καθώς θα επισκεφθείτε από μεγάλες πόλεις, χωριά, ορυχεία, βάσεις του ναυτικού, λιμάνια κ.α. Μέχρι στιγμής (ειδικά οι fans) παίζει να νομίζετε ότι πρόκειται για ένα υπέροχο παιχνίδι. Κάνετε όμως λάθος! Ο κόσμος φαίνεται εξαιρετικά άδειος, με επαναλαμβανόμενα NPCs στα ίδια σημεία συνεχώς και οι περισσότερες περιοχές φαίνονται απλά σαν πόλεις φαντάσματα.

Ταξιδεύοντας στο Prison Island θα παρατηρήσετε κουκκίδες και σεντούκια να φαίνονται στον χάρτη. Αυτά είναι materials, τα οποία μπορείτε να μαζέψετε και τα οποία θα χρειαστείτε τόσο σε quests, όσο και σε διάφορα crafts, τα οποία μπορείτε να κάνετε στο παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα, στο πλοίο σας μπορείτε να μιλήσετε σε διάφορα μέλη του πληρώματος σας ώστε να κάνετε dismantle και craft αντικείμενα, τα οποία μπορούν να σας ανεβάσουν τα στατιστικά και τις δυνάμεις. Η ποικιλία των αντικειμένων, αν και μικρή, μπορεί να σας δώσει τεράστια ώθηση στις μάχες. Στο πλοίο επίσης, μπορεί να στείλετε τους συντρόφους σας σε αποστολές για να σας βρουν materials, αναλόγως με τι θα τους ταΐσετε.

Σε έναν συμπαθητικό σε μέγεθος κόσμο υπάρχουν αρκετές αποστολές για να σας κρατήσουν στο παιχνίδι για 30 περίπου ώρες. Το main story αποτελείται από 17 chapters και τα side quests κυμαίνονται κοντά στα 100. Στα missions γενικά δεν υπάρχει πρωτοτυπία και θα δείτε ακόμα και από την αρχή επαναλήψεις ως προς την δομή τους. Όλες οι αποστολές πάνω κάτω είναι της λογικής “εκεί έχει εχθρούς, πήγαινε και σκότωσέ τους“, είτε “θέλω αυτά τα items, πήγαινε και φέρε τα“.

Αν και βαρετά τα side quests, θα σας πρότεινα να κάνετε όσα πιο πολλά μπορείτε, καθώς σας ανταμείβουν τόσο με SP points, όσο και με συνταγές για craft αντικειμένων, ενώ ανεβάζουν και το Karma μεταξύ των χαρακτήρων του παιχνιδιού. Με τα SP points μπορείτε να ξεκλειδώσετε τις ικανότητες του Luffy μέσα από ένα αρκετά απλοϊκό, αλλά κατανοητό skill tree που διαθέτει όλες τις δυνάμεις, που έχουμε λατρέψει στο anime. Το Karma αποτελεί το κατά πόσο καλές σχέσεις έχετε με τους υπόλοιπους χαρακτήρες, αλλά αν καταφέρετε να το πάτε 100% υπάρχει η πιθανότητα να ανταμειφθείτε.

Ας αναφέρουμε και δύο λόγια για τη μάχη. Η οποία είναι αρκετά ανιαρή και επαναλαμβανόμενη χωρίς κάποια combo που θα σε κάνουν να θες να πολεμάς ξανά και ξανά. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού θα ξεκλειδώσετε αρκετές από τις signature επιθέσεις του Luffy. Αλλά στην πραγματικότητα θα χρησιμοποιήσετε ελάχιστες από αυτές, καθώς οι περισσότεροι εχθροί πεθαίνουν αρκετά εύκολα μετά από 3 χτυπήματα. Ο Luffy διαθέτει δυο modes επιθέσεων: ένα για γρήγορες επιθέσεις και αποφυγή και ένα για μεγαλύτερη ζημιά και block. Και τα δυο λειτουργούν αρκετά καλά, καθώς αρκετά bosses χρειάζονται διαφορετικές τακτικές για να τα κερδίσετε, αν και πάλι δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα.Ακόμα υπάρχει και η επιλογή stealth για να προσεγγίσετε αρκετές αποστολές. Πρόκειται για μια επιλογή που δεν στέκει και τόσο γνωρίζοντας τον Luffy. Σχεδόν ποτέ, δεν του έχουν πει να πάει κάπου χωρίς να κάνει φασαρία και να μην διαλύσει τα πάντα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Οπότε το stealth mode είναι απλά αχρείαστο και μπήκε προκειμένου να καταφέρει κάπως να γεμίσει το παιχνίδι.

Τέλος, θα ήθελα να κλείσω με το τεχνικό τομέα του παιχνιδιού. Αν εξαιρέσουμε ότι μετακινούμαστε μέσα σε έναν άδειο κόσμο, τα γραφικά είναι εκπληκτικά για το είδος που αντιπροσωπεύουν και ειδικά κατά την διάρκεια των cutscenes ένιωθα λες και έβλεπα το ίδιο το anime με καλύτερη σχεδίαση. Τα voice overs έτσι όπως θα έπρεπε να ήταν, με τους πραγματικούς ηθοποιούς της σειράς αν και σε κάποιες συνομιλίες εκτός των cutscenes, δεν ακούγονταν πλήρεις ομιλίες, παρά μόνο μερικές λέξεις. Θα σχολιάσω εδώ αρνητικά όμως την κάμερα που μερικές φορές ανάμεσα στις μάχες μας απλά μας έκανε να χάνουμε τον χαρακτήρα μας και βρισκόμασταν να βαράμε μπουνιές στον αέρα.

Συνοψίζοντας, το One Piece: World Seeker είναι ένα μέτριο παιχνίδι με έντονα σημάδια πεοχειρότητας. Ναι μεν έχει καλά γραφικά, καλό ήχο και ωραίο σενάριο. Αλλά επαναλαμβανόμενο ως προς τις αποστολές, άψυχα NPCs, ερχόμαστε αντιμέτωποι με έναν άδειο κόσμο και βλέπουμε μία μάχη δίχως να έχει κάτι να μας κρατήσει, εύκολη, επαναλαμβανόμενη και ανιαρή.

[vc_row][vc_column width=”1/2″]

[/vc_column] [vc_column width=”1/2″]

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PlayStation 4
Είδος Παιχνιδιού: Action, Adventure, Open World
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15/3/2019
Κυκλοφορεί για: PlayStation 4, PC, Xbox One
Εταιρεία Ανάπτυξης: Ganbarion
Εκδότρια Εταιρεία: Bandai Namco

Ευχαριστούμε θερμά τη Bandai Namco Hellas για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review.

[/vc_column][/vc_row]
More Stories
Razer S.A.i.S.O.: To Πρωταπριλιάτικο ψέμα που θα θέλαμε να ήταν αλήθεια