Ni No Kuni II: Revenant Kingdom


Τι χρειάζεται για να γίνουμε καλοί Βασιλιάδες;

Το Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom έρχεται να μας υπενθυμίσει πόση φαντασία και πόση ομορφιά μπορεί να χωρέσει σε ένα JRPG. Το πρώτο παιχνίδι που είχε βγει το 2013 μας έβαλε σε έναν κόσμο γεμάτο μαγεία και αυτήν την φορά η εταιρία Level-5 μαζί με την Bandai Namco επιστρέφουν για να μας δείξουν μια νέα περιπέτεια. Το Ni No Kuni 2 είναι ένα πλούσιο RPG που πολύ συχνά κάνει μια στροφή για να γίνει ένα περίεργο real time strategy παιχνίδι και αυτή είναι η άποψη μας.


Εισαγωγή


Η ιστορία του Ni No Kuni 2 εντυπωσιάζει με την απλότητά της απλά θα μπορούσε να αναπτυχθεί περισσότερο. Ουσιαστικά ακολουθούμε τα βήματα του Evan, ενός αγοριού που καλείτε να δημιουργήσει απο το μηδέν ένα νέο βασίλειο καθώς έχασε το ήδη υπάρχον δικό του ύστερα από το πραξικόπημα κάποιον συμβούλων του. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι δεν αποφασίζει να πάρει εκδίκηση για το πραξικόπημα αλλά παίρνει την απόφαση να φτιάξει από την αρχή ένα νέο βασίλειο στο οποίο όλοι θα ζούνε ειρηνικά. Στο δύσκολο αυτό εγχείρημά του θα βρει πολλούς φίλους που θα τον βοηθήσουν και ένας από αυτούς είναι ο Roland o οποίος βρέθηκε στον δρόμο του με ένα τελείως αναπάντεχο τρόπο…

Καθ’όλη την διάρκεια της ιστορίας ο Evan συναντά πλάσματα και κοινωνίες οι οποίες διαφέρουν πολύ από ότι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μέχρι τώρα. Ουσιαστικά το παιχνίδι προσπαθεί να μας βάλει στον περίεργο κόσμο του με ομαλότητα και πολλές φορές τα καταφέρνει, άλλες πάλι βρέθηκα να χάνομαι στους μεγάλους σε μήκος διαλόγους που δεν πρόσφεραν τίποτα στην εξέλιξη. Όπως και να’χει πρόκειται για μια εύπεπτη και ενδιαφέρουσα ιστορία που δεν με κούρασε.


Gameplay


To χτίσιμο του νέου βασίλειου μας που ονομάζεται Evermore βασίζεται κατά πολύ στην δικές μας επιλογές. Όλα παιρνούν από το χέρι μας όσον αφορά την εξέλιξή του. Μπορούμε να αναβαθμίσουμε τις ικανότητες μας για την δημιουργία νέων σπιτιών και διαφόρων κτιρίων και γι’ αυτό θα χρειαστούμε έναν ορθολογισμό στο πως χρησιμοποιούμε τους διαθέσιμους πόρους μας. Είναι τόσο “βαθύ” το σύστημα της ανάπτυξης που πραγματικά με εξέπληξε πολύ ευχάριστα. Για παράδειγμα για να αναβαθμιστούν οι πανοπλίες θα πρέπει να αναβαθμίσουμε τους ράφτες. Υπάρχει επιλογή ακόμη και για το πως θα γίνει πιο αποδοτικό το βασίλειο!! Οι δημιουργοί κατάφεραν να συνθέσουν ένα “ζωντανό οργανισμό” στον οποίο παρατηρούμε μεταβολές ανάλογα με τις επιλογές μας και αυτό είναι κάτι που ξεχωρίζει το Ni No Kuni 2 από παρόμοιες προσπάθειες σε τέτοιου είδους παιχνίδια που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Όσον αφορά τo σύστημα μάχης ξέφυγε πάρα πολύ από το πρώτο Ni No Kuni το οποίο ήταν καθαρά turn-based. Αυτήν την φορά όλες οι μάχες γίνονται real-time δίνοντας μια όμορφη νότα αμεσότητας στον παίκτη. Πολλές φορές εννοείται ότι μπορεί να αποδειχθούν απαιτητικές και με αυτόν τον τρόπο δεν χάνεται η αίσθηση της στρατηγικής που βλέπαμε στο πρώτο παιχνίδι. Το party μας αποτελείται από τρεις χαρακτήρες και τέσσερα Higgledies. Τα Higgledies είναι πολύ μικρά πλάσματα τα οποία μας προσφέρουν διάφορα buffs και αρκετή βοήθεια κατά την διάρκεια της μάχης. Οι χαρακτήρες εννοείται πως έχουν στην διάθεση τους εκτός από τα διάφορα skills και melee ή ranged όπλα τα οποία χρησιμοποιούνται το καθένα ανάλογα με την περίσταση. Dodge, attack και block όπως είναι φυσικό δίνουν το παρών και σε λίγες ώρες θα είστε όπως και εγώ πλήρως άνετοι και εναρμονισμένοι με την φιλοσοφία της μάχης.

Στο Ni No Kuni 2 συναντάμε και τρίτο “τρόπο” παιξίματος και αυτός δεν είναι άλλος από τον real-time strategy χαρακτήρα του. Πολλές φορές θα βρεθούμε να ελέγχουμε έναν μικρό στρατό υπό τις διαταγές του Evan αλλά αυτό σαν ιδέα δεν προσφέρει και πάρα πολλά λόγω της απλότητάς του. Ουσιαστικά μου φάνηκε σαν ένα mini game εντός του βασικού παιχνιδιού όπου με τις σωστές επιλογές δεν θα βρεθεί αντίπαλος που θα σταθεί εμπόδιο στην δημιουργία του βασιλείου σας. Οι επιλογές στο συγκεκριμένο mode είναι ελάχιστες και αυτό ίσως είναι και το πρόβλημα του. Θα προτιμούσα να έδιναν περισσότερη βαρύτητα στο στήσιμο και στα upgrades καθώς σε αυτήν την μορφή του περισσότερο ως αγγαρεία το κάνω παρά νιώθω ότι κερδίζω κάτι.


Οπτικοακουστικός τομέας


Το Ni No Kuni 2 όπως όλα τα παιχνίδια που προέρχονται από την Άπω Ανατολή χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερης φύσης ομορφιά. Όλο το παιχνίδι θυμίζει κινούμενο σχέδιο και η χρωματική παλέτα είναι μια από τις πιο ζωηρές που έχω δει ακόμη και σε παρόμοιας λογικής παιχνίδια. Τα animation και τα textures δεν κουράζουν το μάτι κάνοντας το παιχνίδι μια ζωντανή ζωγραφιά. Όσον αφορά τους ήχους του παιχνιδιού οι δημιουργοί έχουν επιλέξει αριστουργηματικά πότε θα ανεβάσουν την ένταση με πιο γρήγορους ρυθμούς και πότε θα χρησιμοποιήσουν πιο χαλαρούς για να προχωρήσει ευχάριστα η διήγηση. Το μόνο πρόβλημα που συνάντησα και με ενόχλησε αρκετά ήταν οι αχρείαστοι διάλογοι και τα ατελείωτα banners διαλόγων που νόμιζα ότι διαρκούν μια αιωνιότητα. Κατά τα άλλα μια χαρά αξιοπρεπέστατη και η διήγηση αλλά και η επιλογή της αγγλικής γλώσσας σαν βασική στο παιχνίδι.


Εν κατακλείδι


Παιχνίδια σαν το Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom αξίζουν την προσοχή όλων είτε είμαστε φαν των JRPG είτε όχι. Προσφέρουν μια πλειάδα νέων ιδεών οι οποίες πολλές φορές βρίσκουν τον δρόμο και για δυτικές RPG παραγωγές. Οι 40 ώρες που διαρκεί πάνω κάτω το campaign περνούν ευχάριστα και πιστεύω πως όσοι το αγοράσετε θα ανταμειφθείτε από το παιχνίδι για την επιλογή σας. Όσοι δεν είστε φαν των Ιαπωνικών RPG και ψάχνεται κάποιο για να δείτε περί τίνος πρόκειται αυτή η κατηγορία και γιατί την αγαπούνε τόσο πολύ οι υποστηρικτές της το Ni No Kuni 2 είναι το παιχνίδι που πρέπει να δείτε. Τέλος, αν δεν έχετε παίξει το πρώτο παιχνίδι σας καλώ να παίξετε αυτό οπωσδήποτε.

[vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_column width=”1/2″]Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος: Action RPG
Κυκλοφορεί για: PS4PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 23/03/2018
Διάθεση για την Ελλάδα: Bandai Namco Entertainment Hellas
Εκδότρια εταιρία: Level-5, Bandai Namco Entertainment
Εταιρία ανάπτυξης: Level-5

Ευχαριστούμε θερμά τη BANDAI NAMCO Entertainment Hellas για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review[/vc_column][/vc_row]

More Stories
Οι συλλεκτικές εκδόσεις του Watch Dogs 2 όπου εντυπωσιάζουν